facebook-pixel
Ice Cream Week

Ice Cream Week

Δροσερές συνταγές

Αναζητάς και εσύ παγωτό ακόμα και στις 12 το βράδυ;

Και όμως, κανένας δεν μπορεί να πει όχι στο πιο δροσερό και λαχταριστό γλυκό του καλοκαιριού! Για αυτό και βρίσκουμε τρόπους να φτιάξουμε σπιτικό παγωτό για όλη την οικογένεια με πολύ απλά και βιολογικά υλικά! Τα βήματα είναι απλά, ειδικά αν έχουμε παγωτομηχανή στο σπίτι μας.

Παγωτό Σοκολάτας

250 ml Φυτική Κρέμα
250 ml Γάλα Βιολογικό
1 Σοκολάτα Στέβια
1 Βανίλια Σκόνη
 
Λιώνεις την σοκολάτα σου σε μπαιν μαρί με ένα κατσαρολάκι και προσθέτεις την φυτική κρέμα και το γάλα σιγά σιγά για να ομογενοποιηθούν. Προσθέτεις την βανίλια και ανακατεύεις με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Βάζεις το μείγμα σου σε ένα μεταλλικό κατά προτίμηση μπολ και το αφήνεις στην κατάψυξη για 1 ώρα. Βγάζεις από την κατάψυξη και το ανακατεύεις για περίπου 10 λεπτάκια μέχρι να αφρατέψει πάλι και το ξαναβάζεις στην κατάψυξη. Ακολουθείς τα ίδια βήματα άλλες περίπου 2-3 φορές. Αν έχεις παγωτομηχανή τότε απλώς την αφήνεις να κάνει την δουλειά της.

Παγωτό Μάνγκο

Για παγωτό μάνγκο ή μπανάνα κάνεις τα ίδια βήματα με το παγωτό σοκολάτας με τα εξής υλικά:
2 Μάνγκο ή 4-5 Μπανάνες Βιολογικές
2 κουταλάκια σούπας Μέλι Βιολογικό
250 ml Γάλα Φρέσκο
1 κουταλάκι γλυκού Λάϊμ
 
Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα multi μέχρι το μάγκο ή οι μπανάνες να έχουν πολτοποιηθεί και να μην υπάρχουν κομμάτια. Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και μετέπειτα ακολουθείς τα βήματα με το μίξερ όπως και στην συνταγή για το παγωτό σοκολάτας.