ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Tο ab.gr και Click2shop app δεν θα είναι διαθέσιμα από την Δευτέρα 23/4 στις 22:00 έως Τρίτη 24/4 στις 7:00.  

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε τα βιογραφικά των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση των αξιών της ΑΒ.

Λεωνίδας Βρεττάκος Διευθύνων Σύμβουλος

Ο Λεωνίδας Βρεττάκος είναι Διευθύνων Σύμβουλος και ηγείται του Executive Committee της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Έως τις 15 Ιουλίου 2013, κατείχε την θέση του Senior Vice President (SVP)Στρατηγικής & Marketing για τις εταιρείες του Oμίλου Delhaize στη Νοτιανατολική Ευρώπη & SVP Επιχ. Ανάπτυξης για Σερβία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο & Βουλγαρία. Ως Chief Operating Officer των δραστηριοτήτων του Ομίλου Delhaize στην Ελλάδα είναι και μέλος του Southeastern Europe Executive Committee. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στον χώρο του Retail και των Πωλήσεων, τον Ιανουάριο του 1990 στην εταιρεία CONTINENT HELLAS.Το καλοκαίρι του 1997 προσλαμβάνεται στη θέση του Διευθυντή Αγορών στην ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ AE, και το 1998 προάγεται σε Εκτελεστικό Εμπορικό Διευθυντή και μέλος του Steering Committee (που αργότερα ονομάστηκε Executive Committee).

Στην θέση αυτή παρέμεινε μέχρι και 30/11/2007, και στη συνέχεια μετακινείται στη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή Επιχ. Ανάπτυξης, Στρατηγικής & Marketing. Τον Ιούλιο του 2011 ανέλαβε την θέση του στον τομέα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστήμιου του τμήματος Πολιτικών Επιστημών με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Logistics, Negotiations και Store Management στην Γαλλία και Ισπανία. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά σε καλό επίπεδο. Είναι κάτοχος MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κ. Λεωνίδας Βρεττάκος γεννήθηκε το 1963, είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Ελένη Προβίδη SEE VP Legal Affairs

Η Ελένη Προβίδη είναι VP Legal Affairs Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Ομίλου Delhaize καθώς και της ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, στην οποία προσλήφθηκε το 2001 ως corporate lawyer. Το 2002 ανέλαβε τη διεύθυνση της Νομικής Υπηρεσίας, το 2004 τα καθήκοντα της γραμματέως του Διοικητικού Συμβουλίου και το 2010 έγινε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Πριν έρθει στην ΑΒ, η Ελένη ήταν corporate lawyer για τον Όμιλο Εταιριών Νηρεύς, όπου και ήταν υπεύθυνη της νομικής υποστήριξης του ομίλου στους τομείς του εταιρικού, αστικού, εμπορικού, εργατικού δικαίου, καθώς και σε θέματα χρηματιστηρίου, όπως και Ευρωπαϊκού και Διεθνούς δικαίου. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Master από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, Γερμανία, στο Δίκαιο των Εταιριών.

Δημήτρης Πρίντζιος SVP Buying στη Διεύθυνση Αγορών

Ο Δημήτρης προσελήφθη στην εταιρία το 1992 ως Αγοραστής Μη Τροφίμων στη Διεύθυνση Αγορών (τότε Εμπορική Διεύθυνση), το 1996 προήχθη σε Senior Buyer Μη Τροφίμων, το 1999 μετατέθηκε στη Διεύθυνση Λειτουργίας Καταστημάτων όπου προήχθη σε Systems & Methods Manager, το 2001 ανέλαβε καθήκοντα Περιφερειακού Διευθυντή, ενώ τον Ιανουάριο του 2002 προήχθη σε Retail Operation Manager. Το Δεκέμβριο του 2002, ανέλαβε την ευθύνη της Διεύθυνσης Λειτουργίας Καταστημάτων, αναλαμβάνοντας αρχικά Acting Retail Operations Director και στη συνέχεια SVP Operations. Από το Φεβρουάριο του 2017 αναλαμβάνει SVP Buying στη Διεύθυνση Αγορών. Είναι απόφοιτος Δασοπονίας του Τ.Ε.Ι. Πάτρας.

Πέτρος Τραχανάς SVP Logistics στη Διεύθυνση Logistics

Ο Πέτρος προσελήφθη στην εταιρία τον Απρίλιο του 1995 αναλαμβάνοντας το νεοσύστατο τμήμα Coordination & Planning στη Διεύθυνση Αγορών (τότε Εμπορική Διεύθυνση), τον Απρίλιο του 1997 προήχθη σε Διευθυντή Αγορών Τροφίμων. Τον Ιούνιο του 1999 προάγεται σε Internal Audit & Business Analysis Director στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου, το 2001 μετακινείται στη Διεύθυνση Logistics όπου αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή Logistics. Το 2004 ανέλαβε την Εκτελεστική Διεύθυνση Ανάπτυξης Εργασιών (Business Development) έχοντας την ευθύνη της λειτουργίας της ΕΝΑ Cash & Carry καθώς και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Τεχνικής Υποστήριξης. Το Σεπτέμβριο του 2007 ανέλαβε επικεφαλής της Διεύθυνσης Αγορών και Διασφάλισης Ποιότητας, κατέχοντας τη θέση του SVP Buying. Από το Φεβρουάριο του 2017 αναλαμβάνει SVP Logistics στη Διεύθυνση Logistics. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στη διαχείριση Νέων Τεχνολογιών της Πληροφορίας από το Πανεπιστήμιο Dauphine του Παρισίου και Διδακτορικό στα Οικονομικά, από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Σπυρίδων Κυρούσης SVP Operations στη Διεύθυνση Λειτουργίας Καταστημάτων

Ο Σπύρος προσελήφθη τον Μάρτιο του 2001 στη θέση του Business Analysis & Audit Director στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου. Το 2004 ανέλαβε Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής (Executive Committee) έχοντας παράλληλα τα καθήκοντα του Internal Audit Director. Το Νοέμβριο του 2007 προήχθη σε Logistics Executive Director, ενώ το Μάρτιο του 2010 είχε την πλήρη ευθύνη της Διεύθυνσης Logistics αναλαμβάνοντας το ρόλο του SVP Logistics. Aπό το Φεβρουάριο του 2017 αναλαμβάνει SVP Operations στη Διεύθυνση Λειτουργίας Καταστημάτων. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Multinational Accounting & Financial Management από το Πανεπιστήμιο Reading της Μεγάλης Βρετανίας.

Δημήτρης Αρτικόπουλος VP HR/OD & PMO Greece

Ο Δημήτρης Αρτικόπουλος προσελήφθη στην εταιρία το 1998 στη Διεύθυνση Έρευνας & Ανάπτυξης ως ερευνητής ακινήτων, το 1999 μετατέθηκε στο τμήμα Απασχόλησης της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων, ενώ το 2000 προήχθη σε HR Development Manager. Aπο τον Δεκέμβριο του 2011 εχει ανάλαβει καθήκοντα VP Human Resources/ Organizational Developoment,Ελλάδας. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου MSc σε Μάρκετινγκ & Επικοινωνία του τμήματος Μάρκετινγκ & Επιχειρησιακής Έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Έχει διατελέσει μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού (ΣΕΠ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών και Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης μεγάλου δημόσιου οργανισμού σε θέματα Ανθρωπίνων Πόρων και Εργασιακών Σχέσεων. Έχει, επίσης, πολύχρονη εργασιακή εμπειρία σε θέματα έρευνας αγοράς και πολιτικής επικοινωνίας. Είναι πιστοποιημένος coach και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Coaching.

Ζέτα Χειμωνίδου VP Marketing and Strategy Greece

Η Ζέτα Χειμωνίδου εντάχθηκε στην ΑΒ ως VP Marketing & Strategy Ελλάδος τον Ιανουάριο του 2012. Έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα του Marketing και της Στρατηγικής τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Έχει εργαστεί για 6 χρόνια στην Unilever (ΕΛΑΪΣ) έχοντας την ευθύνη για την προώθηση και ανάπτυξη προϊόντων και κατηγοριών στο τμήμα των τροφίμων. Η Ζέτα έχει επίσης εργαστεί για 4 χρόνια στην Coca-Cola Ελλάδος, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Περιφερειακού Marketing Manager για το χαρτοφυλάκιο των ανθρακούχων και μη ανθρακούχων προϊόντων, για την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Υπεύθυνη μαζί με την Ολυμπιακή ομάδα της Coca Cola και του εμφιαλωτή (CCHBC), για την ενεργοποίηση και ανάπτυξη της επικοινωνίας του χορηγικού Ολυμπιακού πλάνου για τους αγώνες του 2004.

Για τα επόμενα 3 χρόνια, ανέλαβε ως Διευθύντρια Marketing στην Diageo, ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, έχοντας ταυτόχρονα την ευθύνη τόσο της ανάπτυξης νέων προϊόντων όσο και του τμήματος έρευνας και στρατηγικής της εταιρείας. Τα τελευταία τρία χρόνια, η Ζέτα ανέλαβε ως Διευθύντρια Marketing του ομίλου εταιρειών ΝΙΚΑΣ για την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και την Κύπρο.. Είναι κάτοχος BSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας (Deree) και MBA στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Hull στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σοφοκλής Γιαννακού SVP & CFO SEE & Greece

Ο Σοφοκλής Γιαννακού γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει ζήσει επίσης στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας για 4 χρόνια. Σπούδασε Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Κατέχει Μεταπτυχιακό στη Λογιστική και το Φορολογικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο των Αθηνών και είναι Ορκωτός Λογιστής και Fellow Member της ένωσης του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών/Λογιστής του Ηνωμένου Βασιλείου (Association of Certified Chartered Accountants-ACCA). Ο κ. Γιαννακού έχει εργαστεί για τη Γενική Τράπεζα της Ελλάδας (Dealing Room) κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Στη συνέχεια εργάστηκε στην KPMG (1996-2006) ως Διευθυντής του Συμβουλευτικού Κλάδου και πιο συγκεκριμένα στο Τμήμα Στρατηγικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης. Μετά από την KPMG, εργάστηκε για τη British American Tobacco Hellas A.E. (2006-2009) ως Financial Accounting and Tax Manager και Marketing Finance Manager.

Ο κ. Γιαννακού προσλήφθηκε το 2009 στην ΑΒ Βασιλόπουλος ως Finance Director. Μετά προήχθη σε VP Finance και CFO. Σήμερα κατέχει τη θέση του Senior Vice President & Chief Financial Officer Southeastern Europe & AB Vassilopoulos. Μιλά 4 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά). Του αρέσει η κολύμβηση και το τέννις. Είναι παντρεμένος.

Δημήτρης Βαλινδράς VP IT Southeastern Europe

Ο Δημήτρης Βαλινδράς εντάχθηκε στην εταιρία μας τον Ιούλιο 2011 ως VP IT Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1985 ως Εκδότης - Αρθρογράφος στην Compupress. Το 1988 εντάχθηκε στην εταιρία Algosystems, μία από τις παλαιότερες ελληνικές εταιρείες πληροφορικής, έχοντας αρχικά το ρόλο του Product Manager, ενώ από το 1990 ανέλαβε καθήκοντα Sales Manager. Το 1992 προσελήφθη στην εταιρία Δέλτα Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος, όπου εργάστηκε, για αρκετά χρόνια, στο τμήμα Δικτύων και Επικοινωνιών. Το 2004 ανέλαβε IT & Business Services Director στην εταιρία Δέλτα Συμμετοχών, ενώ το 2006 ανέλαβε τη θέση του CIO στη Vivartia. Πιο πρόσφατα ο Δημήτρης εργάστηκε ως Σύμβουλος - Επιχειρηματίας για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε επιχειρηματικές δραστηριότητες και συστήματα πληροφορικής. Ο Δημήτρης κατέχει ΜΒΑ από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και BSc Γεωφυσικής από το Western Michigan University. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Προσθήκη στη λίστα αγορών
Φαίνεται ότι δεν έχετε ακόμη κάποια λίστα αγορών. Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να δημιουργήσετε μια νέα λίστα.
Το συγκεκριμένο προϊόν περιλαμβάνεται ήδη σε αυτή τη λίστα.
Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα