facebook-pixel
PRESS RELEASE 2020
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 2020

22/12/2020 “E-shop of the year” το ΑΒ Εshop στα e-volution Awards 2021!

Το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος ανακηρύχθηκε κορυφαίο της χρονιάς, 
μαζί με 7 ακόμη μεγάλες διακρίσεις

Ε όπως εξέλιξη. Και e όπως e-commerce. Και το 2020, αναμφισβήτητα, είναι η χρονιά του ηλεκτρονικού εμπορίου! Είναι η χρονιά που, λόγω πανδημίας, ανέδειξε μια σειρά από νέες ανάγκες για την αγορά και την κοινωνία, και έφερε νέες συνήθειες και τάσεις στον τρόπο που ψωνίζουμε. 

Σε μια χρονιά, λοιπόν, που το e-commerce είχε την τιμητική του, στην ΑΒ Βασιλόπουλος προσαρμοστήκαμε -γρήγορα και με επιτυχία- στις πολλές, νέες και μεγάλες απαιτήσεις. Εξελίξαμε περαιτέρω το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, το AB Eshop, και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό σε ένα διαρκώς επιταχυνόμενο και εναλλασσόμενο τοπίο με έναν και μοναδικό στόχο: την online εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Και τα καταφέραμε, κερδίζοντας την επιλογή και την εκτίμησή τους, αλλά και την κορυφαία διάκριση “E-shop of the Year” για το αγαπημένο AB Eshop, μαζί με 7 ακόμη πολύ σημαντικές βραβεύσεις, στο πλαίσιο των e-volution Awards 2021*!

 • Gold βραβείο στην κατηγορία “Best in Supermarkets” για τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που προσφέρουν το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, AB Eshop, και η νέα μας εφαρμογή, AB App.
 • Gold βραβείο στην κατηγορία “Content Marketing that Converts” για το περιεχόμενο και τη συνολική αγοραστική εμπειρία που δημιουργούν το AB Eshop και το AB App.
 • Gold βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες Συμβουλευτικής στο E-Commerce | ανά case study» για το στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του AB Home Shop Center, του νέου κέντρου αναπλήρωσης και διανομής των ηλεκτρονικών μας παραγγελιών. 
 • Gold βραβείο στην κατηγορία «Στρατηγική social media» για τη δημιουργία στοχευμένου περιεχομένου εν μέσω πανδημίας, μέσα από δυο μεγάλες social media καμπάνιες (καμπάνια «Φροντίζουμε» και καμπάνια «#menoumespiti»).
 • Silver βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες E-Banking & Συστήματα Ηλεκτρονικών Πληρωμών» για την ευελιξία στις online πληρωμές για αγορές από το AB Eshop ή το AB App σε Android & iOS. 
 • Silver βραβείο στην κατηγορία “User Interface” για το αναβαθμισμένο αγοραστικό ταξίδι σε ποικίλα σημεία της πλοήγησης στο AB Eshop, από την είσοδο έως το checkout.
 • Bronze βραβείο στην κατηγορία “Operations & Back Office” για το AB Home Shop Center, που αποτελεί μια επένδυση άνω των 10 εκατ. ευρώ και εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ηλεκτρονικές παραγγελίες, για την Αττική, μέσα από το AB Eshop. 

Για εμάς, στην ΑΒ Βασιλόπουλος, όλα ξεκινούν από τον Άνθρωπο. Από τη δική μας μεγάλη ομάδα για τους τους πελάτες μας. Οι δικές τους ανάγκες είναι το δικό μας ζητούμενο και το απόλυτο κίνητρο. Και σήμερα, είμαστε σε θέση να τους προσφέρουμε μια αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία και μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, το AB Eshop. Το “E-shop of the year”!

Γιατί γνωρίζουμε ότι και κάθε e-καλάθι είναι ξεχωριστό και μοναδικό, όπως και οι e-πελάτες μας που το «γεμίζουν». Kαι θέλουμε να δημιουργούμε επιλογές με νέες υπηρεσίες για να βρίσκουν τον τρόπο που τους ταιριάζει και όλα όσα χρειάζονται.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για ό,τι θέλεις να είσαι.
 

*Τα e-volution awards 2021 τα διοργάνωσαν για 10η χρονιά το Marketing Week, η Boussias Communications και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από 51 κορυφαίους εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες με μακρά, πετυχημένη παρουσία στον κλάδο.

14/12/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: Μαζί κάνουμε και αυτά τα Χριστούγεννα μαγικά!

Τα μικρά παιδιά “δείχνουν” τον δρόμο. 
Και η ΑΒ Βασιλόπουλος τον “ανοίγει” με τη νέα της χριστουγεννιάτικη επικοινωνία.

Χριστούγεννα είναι τα παιδιά, που θα βρουν τρόπο να τα ζήσουν με χαρά. Είναι η άχνη, που πέφτει σαν χιόνι, και μας κάνει να ονειρευόμαστε. Χριστούγεννα είναι οι πράξεις αγάπης προς τους δικούς σου ανθρώπους. Αλλά και προς εκείνους που, ακόμη και αν δεν τους γνωρίζεις, έχουν την ανάγκη σου, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή.

Χριστούγεννα είναι ό,τι μας κρατάει γύρω από ένα τραπέζι ή μέσα σε μια αγκαλιά. Ό,τι μας φέρνει κοντά, ακόμη και αν μένουμε μακριά. 

Χριστούγεννα είναι το “μαζί”. Και “μαζί”, ναι, μπορούμε να κάνουμε KAI αυτά τα Χριστούγεννα μαγικά. Με τη νέα της καμπάνια, η ΑΒ Βασιλόπουλος μας το θυμίζει. Μας το δείχνει μέσα από τα μάτια των παιδιών. Και μας εφοδιάζει με ό,τι χρειαζόμαστε για να φέρουμε και φέτος τη μαγεία των Χριστουγέννων στο σπίτι μας. 

Πώς; 

Με την ποικιλία της ΑΒ για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Εκλεκτά κρεατικά, ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά, ιδιαίτερα τυριά, αλλαντικά και delicatessen, βραβευμένα κρασιά και βέβαια αγαπημένες Γεύσεις Ελλάδας και προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς.

Με τα χριστουγεννιάτικα γλυκά με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη που έχουν πλούσια, σπιτική γεύση. Με ιδέες για γιορτινά μενού -και όχι μόνο- μέσα από το γιορτινό τεύχος του AB Food Stories, το περιοδικό γαστρονομίας, που αποτελεί μια πράξη αγάπης, αφού όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του προσφέρονται σε καλό σκοπό. 

Με πολλές γιορτινές προσφορές για όλους, αλλά και με Έξυπνες Προσφορές μόνο για σένα που χρησιμοποιείς την κάρτα ΑΒ Plus

Με το AB Eshop που φέρνει με ένα “κλικ” τη μαγεία των Χριστουγέννων στην πόρτα του σπιτιού μας.

Και βέβαια με το Δώρο Αγάπης, που βρίσκεται και φέτος στα καταστήματα ΑΒ, για πέμπτη συνεχή χρονιά, ώστε να προσφέρουμε λίγη από τη μαγεία των Χριστουγέννων σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. 

Η ΑΒ Βασιλόπουλος σου προσφέρει με φροντίδα όλα όσα χρειάζεσαι, ώστε και αυτά τα Χριστούγεννα να είναι ξεχωριστά και μοναδικά, όπως εσύ.

Μάθε περισσότερα εδώ: xmas.ab.gr
Δείτε τη σχετική ταινία στο κανάλι μας στο YouTube, εδώ.

Καλές γιορτές!
ΑΒ Βασιλόπουλος. Για ό,τι θέλεις να είσαι.

7/12/2020 ΑΒ Home Shop Center: Για τα e-ψώνια σου και μόνο!

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος επενδύσαμε €10 εκατομμύρια, δημιουργήσαμε 260 νέες θέσεις εργασίας και ένα κατάστημα που δεν θα χρειαστεί να το επισκεφθείς ποτέ! Και αυτό γιατί εξυπηρετεί αποκλειστικά τις παραγγελίες σου μέσα από το ΑΒ Εshop.

Υπάρχει ένα καινοτόμο κατάστημα, στο οποίο όμως δεν θα βρεις πελάτες, παρά μόνο ανθρώπους της ΑΒ Βασιλόπουλος να γεμίζουν “καλάθια”! Πρόκειται για το ΑΒ Home Shop Center, ένα “dark store”, το οποίο ήδη εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ηλεκτρονικές παραγγελίες στην Αττική*. Ένα κέντρο διανομής το οποίο αφορά εσένα, που επιλέγεις να κάνεις τα ψώνια σου μέσα από το αγαπημένο σου ΑΒ Eshop, με την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου. 

Με μια επένδυση που ήδη φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ και αναμένεται να τα ξεπεράσει, το AB Home Shop Center ήρθε για να αναβαθμίσει περαιτέρω τις ηλεκτρονικές αγορές, με τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας, τεχνολογία αιχμής και χρήση “έξυπνων” εφαρμογών στη διαχείριση και λειτουργία του, οι οποίες διασφαλίζουν την ποιότητα των προϊόντων, την ταχύτερη και πιο “οικολογική” προώθηση της online παραγγελίας σου. Αυτή τη στιγμή, διαθέτει ποικιλία 11.000 προϊόντων, μια ποικιλία που καθημερινά εμπλουτίζεται. 

Στην “καρδιά” του AB Home Shop Center βρίσκονται οι άνθρωποι. Οι 260 νέοι εργαζόμενοι – που αναμένεται να γίνουν 400 – οι οποίοι φροντίζουν να γεμίζουν το καλάθι σου με όλα όσα χρειάζεσαι και να το παραλαμβάνεις ακριβώς όταν το χρειάζεσαι. 

Και επειδή τα πιο διαφορετικά Χριστούγεννα πλησιάζουν, όμως το γιορτινό καλάθι παραμένει ξεχωριστό, το ΑΒ Eshop “φόρεσε ήδη τα καλά του” και είναι ένα κλικ μακριά από την πόρτα σου και, μάλιστα, και τις περισσότερες Κυριακές μέσα στον Δεκέμβριο**! 

Γι’ αυτό μπες στο ab.gr και ανακάλυψε μια εκτενή γκάμα προϊόντων και προσφορών για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου, με περισσότερους από 300 νέους εορταστικούς κωδικούς.

ΑΒ. Για ό,τι θέλεις να είσαι! 

(*) & (**) αφορά σε ηλεκτρονικές παραγγελίες για πολλές περιοχές εντός του νομού Αττικής.

27/11/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: Τα “δικά μας” Social Media είναι δικά σας Social Media

Με ένα Gold για τη Γιορτή του Πατέρα και ένα Bronze για την ενημέρωση και τη φροντίδα εν μέσω πανδημίας, βραβεύτηκε η ΑΒ Βασιλόπουλος στα Social Media Awards 2020

Να γίνεσαι το trend. Να επιδράς και να αλληλεπιδράς. Να “φτιάχνεις” την επικαιρότητα. Αλλά και να “παίρνεις θέση” προς όφελος όλων: του σκοπού σου, των πελατών, της κοινωνίας. Και, πάνω από όλα, να φτιάχνεις όμορφες, δυνατές ιστορίες ανθρώπων. 

Κάπως έτσι αντιλαμβανόμαστε όλοι εμείς στην ΑΒ Βασιλόπουλος την παρουσία μας στην καθημερινότητά σας. Και μέσα από τα Social Media, φροντίζουμε να το δείχνουμε. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν μας το δείχνετε και εσείς. Γιατί τα “δικά μας” Social Media είναι δικά σας Social Media. Και τα δικά μας βραβεία στα Social Media Awards 2020 ανήκουν και σε εσάς.

Όπως το Gold βραβείο στην κατηγορία Best of Twitter για το Best Trending Content, με την οργανική ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα “ΑΒ Βασιλόπουλος - Happy Father’s Day”. Ένας πατέρας κρατά στην αγκαλιά του την κόρη του, την οποία έχει αφήσει πρώτα να τον μακιγιάρει και να του βάλει κοκαλάκια στα μαλλιά. Μια πολύ γλυκιά, δυνατή και όμορφη στιγμή, που έγινε viral και #1 trending topic για τουλάχιστον 24 ώρες!

Και τo Bronze βραβείο στην κατηγορία Best Covid-19 Response, Best Real Time Activation, για την καμπάνια “Φροντίζουμε”. Ήταν η -ανθρωποκεντρική και πάλι- απάντησή μας στις ανάγκες και τις ευκαιρίες που προκάλεσε και δημιούργησε η κρίση της πανδημίας. Τα κανάλια μας (Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, LinkedIn) έγιναν πλατφόρμες ενημέρωσης, αλλά και φροντίδας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την κοινωνία και των ανθρώπων μας, εκείνων που βρέθηκαν -και βρίσκονται- στην πρώτη γραμμή.

Σε σένα, λοιπόν, που πάτησες like.
Σε σένα που μοιράστηκες το περιεχόμενό μας.
Σε σένα που σχολίασες.
Σε σένα που ρώτησες.
Σε σένα, ακόμη, που αντέδρασες.

Σε όλους εσάς που ”βγάλατε” ένα μέρος του εαυτού σας στα δικά μας Social Media, οφείλουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ”. Και μια δέσμευση ότι θα είμαστε εδώ, για ό,τι θέλεις να είσαι!

Σχετικά με τα Social Media Awards 2020

Tα Social Media Awards 2020, διοργανώθηκαν για 8η χρονιά από το Marketing Week και την Boussias Communications, με την υποστήριξη του Facebook, προκειμένου να αναδείξουν τις βέλτιστες πρακτικές Marketing σε όλα τα δημοφιλή Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 
 

24/11/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στηρίζουμε τους πληγέντες του σεισμού στη Σάμο 
Στην ΑΒ Βασιλόπουλος φροντίζουμε όσους μας χρειάζονται με πράξεις αγάπης και προσφοράς

Η AB Βασιλόπουλος, για μια ακόμα φορά, πιστή στην υπόσχεσή της να φροντίζει και να προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη. 

Μέσα από μια πρωτοβουλία αγάπης και αλληλεγγύης, ενισχύει τα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, στηρίζοντας όλους τους κάτοικους, πέραν των όσων είναι εγγεγραμμένοι στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, που επλήγησαν από τον σεισμό στη Σάμο. Συγκεκριμένα, η ΑΒ προσφέρει περισσότερα από 18.000 προϊόντα, όπως νερό, βασικά είδη διατροφής και χαρτικά, των οποίων η αξία ξεπερνά τα €16.000

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, νοιαζόμαστε και το δείχνουμε καθημερινά. Γιατί μόνο έτσι κάνουμε τη διαφορά στη ζωή εκείνων που μας χρειάζονται. 

19/11/2020 Η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι επιλογή. Είναι στάση ζωής και στην εργασία!

Η ΑΒ Βασιλόπουλος υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις ως μέρος της δέσμευσής της για την προώθηση της διαφορετικότητας.

Όλοι μας έχουμε κάτι που μας κάνει ξεχωριστούς. Ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός. Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, όχι απλώς το υιοθετούμε, αλλά αποτελεί εταιρικό σκοπό μας: “Σεβόμαστε τη διαφορετικότητα όλων. Τη δική μας και των πελατών μας. Αυτοί είμαστε όλοι εμείς στην ΑΒ. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. Ώστε όλοι να μπορούμε… να είμαστε όλα όσα ήδη είμαστε και όλα όσα θέλουμε να γίνουμε”. Η ισότιμη ένταξη και ενσωμάτωση και οι ίσες ευκαιρίες στην εργασία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της επιχειρησιακής μας κουλτούρας. 

Η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις έρχεται να υπογραμμίσει ακόμη περισσότερο τη δέσμευσή μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Μία δέσμευση που ακολουθούμε με συνέπεια και συνέχεια, εδώ και πολλά χρόνια.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή της ισότητας των ευκαιριών στην εργασία. Η Ελλάδα είναι η 23η ευρωπαϊκή χώρα που την υπέγραψε. Περισσότερες από 150 εταιρείες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με περισσότερους από 50.000 εργαζομένους, έχουμε ήδη υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας. Στη χώρα μας, η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

“Είναι σαφές, και στην ΑΒ Βασιλόπουλος είναι κοινός τόπος, ότι η αποδοχή της διαφορετικότητας δεν είναι απλά μια πρωτοβουλία, αλλά επιλογή. Είναι στάση ζωής!”, λέει σχετικά ο Δημήτρης Αρτικόπουλος, VP HR/OD της ΑΒ Βασιλόπουλος. Και σημειώνει: “Στην εταιρεία μας απασχολούνται πάνω από 14.500 εργαζόμενοι, ο καθένας με τη δική του προσωπικότητα, τις δικές του επιλογές και πεποιθήσεις. Οι συνεργάτες μας ενθαρρύνονται ώστε να είναι όλα όσα ήδη είναι και όλα όσα θέλουν να γίνουν, να τολμούν, να παίρνουν πρωτοβουλίες και να καινοτομούν. Με σεβασμό στη διαφορετικότητα όλων, με προφανή οφέλη για όλους”.

Ως επιστέγασμα, η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας έρχεται να επιβεβαιώσει τη δέσμευση και το ρόλο που έχουμε ήδη αναλάβει στην ΑΒ Βασιλόπουλος να: 

 • Eξετάζουμε και διασφαλίζουμε ότι κατά την διάρκεια όλων των διαδικασιών τηρείται και εφαρμόζεται αυστηρά και απαρέγκλιτα η αρχή των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, ηλικίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.
 • Kατανοούμε, αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε τη διαφορετικότητα του εργατικού δυναμικού μας και επιδιώκουμε την προαγωγή της προκειμένου να συμβάλλουμε στην προώθηση της ισότητας, του αμοιβαίου σεβασμού, της αποδοχής και της κοινωνικής συνοχής.
 • Προάγουμε και ενισχύουμε τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου και αξιοποιούμε εποικοδομητικά τη διαφορετικότητά του, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός ποικιλόμορφου και χωρίς διακρίσεις εργασιακού περιβάλλοντος.
 • Παρέχουμε πληροφόρηση και εκπαίδευση στους εργαζομένους μας σε θέματα διαφορετικότητας, διαχείρισης της διαφορετικότητας και ένταξης, με ιδιαίτερη έμφαση στα στελέχη των τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού, στους Διαχειριστές HR λειτουργιών και στους Προϊσταμένους Τμημάτων που συμμετέχουν στην πρόσληψη, κατάρτιση και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού.
 • Συμπεριλαμβάνουμε τη διαχείριση της διαφορετικότητας στην εταιρική μας στρατηγική, αναπτύσσοντας ετήσια πολιτικές και πρακτικές προώθησης της διαφορετικότητας και καταπολέμησης των διακρίσεων και εμπλέκουμε ενεργά τους εργαζομένους μας στην εφαρμογή της.
 • Διαδίδουμε και παρέχουμε πληροφόρηση αναφορικά με τη Χάρτα Διαφορετικότητας, την εφαρμογή της και τη δέσμευσής μας τόσο εντός όσο και εκτός της εταιρείας ή του οργανισμού.

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος είμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους μας. Μια ομάδα από διαφορετικές, μοναδικές προσωπικότητες, που κάνει τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων.

Σχετικά με το ΚΕΑN – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων
Το ΚΕΑN – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (www.kean.gr) είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, της κοινωνικής ευαισθητοποίησης της νεολαίας και της προστασίας του περιβάλλοντος αποτελούν τον πυρήνα της δραστηριοποίησής μας. Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύσσουμε και υλοποιούμε μία σειρά δραστηριοτήτων και προγραμμάτων που οδηγούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προαγωγή των νέων τεχνολογιών, στην εκπαίδευση των νέων και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το ΚΕΑΝ υλοποιεί για τη χώρα μας τη “Χάρτα Διαφορετικότητας” στην Ελλάδα, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή της ισότητας των ευκαιριών στην εργασία.

16/11/2020 Η μαστοριά της ηπειρώτικης κουζίνας στα ΑΒ

Έως τις 9 Δεκεμβρίου, οι Γεύσεις Ελλάδας της ΑΒ Βασιλόπουλος μας ταξιδεύουν στην Ήπειρο μέσα από τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας και νοστιμιάς

Ήπειρος. Μια μαγευτική, ορεινή περιοχή της χώρας μας, που φέρνει μαζί της ξεχωριστές ιστορίες γεύσης.

Ταξιδεύουμε στα Ιωάννινα, στο Μέτσοβο, στο Σούλι, στα Τζουμέρκα… Τα λαχταριστά λουκάνικα (“ΑΒ Επιλογή”, Καρνάτο, Κασσιάτο), τα γκουρμέ τυριά (μετσοβόνε, γραβιεράκι 8μηνης ωρίμασης, βλαχοτύρι, κεφαλοτύρι, πεκορίνο 15μηνης ωρίμασης), οι πεντανόστιμες φαρδιές χυλοπίτες “ΑΒ Επιλογή” φτιαγμένες από αγνά σιτηρά και τα περίφημα κρασιά από το ιστορικό Κατώγι Αβέρωφ, υπόσχονται μια γευστική πανδαισία που θα καθηλώσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. 
 

Ανακαλύπτουμε, όμως, και την ιστορία του κοτόπουλου “ΑΒ Επιλογή”, που έρχεται από την Ήπειρο και έχει κατακτήσει τις γευστικές κορυφές του κόσμου. Μεγαλώνει σε ορεινές φάρμες της γιαννιώτικης υπαίθρου από διασταύρωση επιλεγμένων φυλών του είδους του, ενώ το καθαρό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής, συμβάλλει στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας κρέατος. Η εκτροφή του διαρκεί πάνω από 50 ημέρες και, έτσι, έχει περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθεί πλήρως. Όλο αυτό το διάστημα τρέφεται αποκλειστικά με φυτικές τροφές, πλούσιες σε καλαμπόκι, που του χαρίζουν το ιδιαίτερο χρώμα του. Ο τρόπος εκτροφής και η συγκεκριμένη φυλή το διαφοροποιούν γευστικά και θρεπτικά. Καθόλου τυχαία, λοιπόν, απέσπασε την υψηλότερη διάκριση - 3 αστέρια - του Βραβείου Ανώτερης Γεύσης 2018, από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας iTQi, αλλά και την προτίμησή σας! Μπορείτε να το απολαύσετε κάνοντας μια επίσκεψη στο κοντινό σας κατάστημα ΑΒ και να προμηθευτείτε αυτό που ικανοποιεί τις δικές σας προσωπικές ανάγκες (Φρέσκο Ελληνικό Συσκευασμένο, Μπούτι Φρέσκο Ελληνικό, Φιλέτο Στήθος Ελληνικό, Φρέσκο Ελληνικό Χύμα). 

Η Ήπειρος και οι παραγωγοί της, λοιπόν, ήρθαν στα ΑΒ από τις 12 Νοεμβρίου και για έναν περίπου μήνα, για να δώσουν στις Γεύσεις Ελλάδας τα καλούδια της γαστρονομικής μαστοριάς τους. 

ΑΒ. Για ό,τι θέλεις να είσαι.

Μάθε περισσότερα, εδώ.
 

13/11/2020 AB: Do you cast around for prices? So do we. Guranteed!

Εκατοντάδες προϊόντα σε εγγυημένα χαμηλή τιμή σε μια σειρά προϊόντων και κατηγοριών. Αναζητήστε τα στα ΑΒ, για να κερδίσετε σε ποιότητα και τιμή.

Είσαι ο τύπος που το ψάχνει με τις τιμές. Θέλεις να βρίσκεις τις πιο χαμηλές, αλλά μαζί και την καλύτερη ποιότητα στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αγοράζεις.

Ή, πάλι, δεν έχεις τόσο χρόνο ή τη διάθεση για να το ψάξεις. Αλλά θέλεις να αισθάνεσαι σίγουρος ότι μαζί με την κορυφαία εξυπηρέτηση και εμπειρία αγορών, βρίσκεις εγγυημένα τις πιο χαμηλές τιμές της αγοράς. 

Θέλεις ΑΒ!

Γιατί στην ΑΒ, με τις διαδικασίες που ακολουθούμε, φροντίζουμε για να έχεις τις πιο χαμηλές τιμές - είτε το ψάχνεις από μόνος σου, είτε όχι. 

Γιατί το ψάχνουμε εμείς για σένα! Καθημερινά, συγκρίνουμε τις τιμές μία προς μία με αυτές της αγοράς, σε 10.000 προϊόντα, και φροντίζουμε να τις βελτιώνουμε για σένα. Γιατί έτσι είμαστε εμείς σίγουροι ότι μαζί με την ποιότητα ΑΒ, προσφέρουμε εγγυημένα χαμηλές τιμές σε εκατοντάδες προϊόντα, σε ακόμη περισσότερες κατηγορίες.

Και, μάλιστα, η Εγγύηση Χαμηλής Τιμής, που θα δεις στα ράφια των καταστημάτων μας σε μια σειρά προϊόντων, είναι η εγγύηση για τη μεταξύ μας σχέση. Είναι η εγγύηση ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος σκέφτεται με ευαισθησία τους πελάτες και τις ανάγκες τους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και τους στηρίζει. Σε στηρίζει.

Ψάξ’ το! Τσεκάρέ το. Είναι ζήτημα τιμής. Και η τιμή είναι ζήτημα ΑΒ. Μάθε περισσότερα, εδώ.

ΑΒ. Για ό,τι θέλεις να είσαι. 

Και είναι ωραίο να είσαι σίγουρος για τις χαμηλές τιμές. 

11/11/2020 AB Eshop Ακόμη πιο κοντά σου με νέες υπηρεσίες και σε περισσότερες περιοχές σε όλη την Ελλάδα

Για σένα που οι online αγορές έχουν γίνει δεύτερη “φύση” σου. Και για σένα που θέλεις να έχεις επιλογές στον τρόπο που κάνεις τα ψώνια σου, στην ώρα και τη μέρα που σε εξυπηρετεί και τα θέλεις όλα. Ευκολία, ταχύτητα και ασφάλεια. Την άνεση του σπιτιού σου.

Για σένα είναι εδώ το ΑB Eshop, το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΑΒ, που προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία 11.000 προϊόντων και συγκεντρώνει 2.000 προσφορές κάθε μέρα, για μεγαλύτερη οικονομία. Με €40 ελάχιστη παραγγελία και δωρεάν μεταφορικά, μπορείς να παραλάβεις τα online ψώνια σου στο σπίτι ή από το κατάστημα ΑΒ της επιλογής σου. 

Πώς;

Με την υπηρεσία “Παράδοση στο σπίτι” που εξυπηρετεί ήδη την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, μαζί με 16 ακόμη πόλεις σε όλη την Ελλάδα (Αίγιο, Βόλος, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Κέρκυρα, Λάρισα, Πάτρα, Πύργος, Ρόδος, Σαλαμίνα, Σέρρες, Τρίκαλα, Τύρναβος, Χαλκίδα). Και πολύ σύντομα, θα είναι διαθέσιμη και στη Λαμία, την Ξάνθη, τη Χίο, την Αλεξανδρούπολη, την Άμφισσα, την Καβάλα και την Κομοτηνή.

Ή με την υπηρεσία “Παραλαβή από το κατάστημα” (AB Collect), που σου επιτρέπει να κάνεις online τις αγορές σου, μέσα από το ΑΒ Eshop και να παραλαμβάνεις έτοιμη την παραγγελία σου από κατάστημα ΑΒ - ήδη, σε 67 σημεία σε όλη την Ελλάδα και σύντομα σε ακόμη περισσότερα.

Αλλά και για σένα που βιάζεσαι, γιατί ξέρεις τι θέλεις και το θέλεις τώρα! Με online αγορές από το delivery.gr, ελάχιστη παραγγελία €25 και ποικιλία 3.000 προϊόντων, έχεις την ΑΒ στην πόρτα σου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε μόλις 2 ώρες!

Για ό,τι θέλεις και για ό,τι προτιμάς, το ΑB Eshop είναι εδώ. Γνωρίζουμε, άλλωστε, πως το καλάθι σου είναι μοναδικό. Το ίδιο και ο τρόπος που το γεμίζεις. Για αυτό σου δίνουμε επιλογές για να βρεις τον τρόπο που σου ταιριάζει και να έχεις όλα όσα χρειάζεσαι. 

Με νέες υπηρεσίες, ερχόμαστε πιο κοντά σου σε ακόμη περισσότερες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. 

ΑΒ. Για ό,τι θέλεις να είσαι.

Μάθε περισσότερα εδώ: https://www.ab.gr/el/order-services

06/11/2020 OceaniQ | Για να φροντίζεις το σπίτι σου και το περιβάλλον

Μόνο στα ΑΒ, η νέα σειρά απορρυπαντικών και καθαριστικών, 
σε μπουκάλια που προέρχονται από 100% ανακυκλωμένα αλιευτικά δίχτυα, έχουν vegan σύσταση & αποτελεσματική καθαριστική δράση

Για σένα που θέλεις να φροντίζεις το σπίτι σου και μαζί και το περιβάλλον. 

Για σένα που βλέπεις τον πλανήτη ως το μεγάλο σπίτι, δικό σου και όλων εμάς. 

Για σένα που δεν μένεις απαθής στη ρύπανση των θαλασσών και των ωκεανών μας από το πλαστικό.

Γιατί έτσι σκεφτόμαστε και εμείς στην ΑΒ Βασιλόπουλος και #allazoumesinithies με μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να συνεισφέρουν στην προστασία του πλανήτη μας. 

Γι’ αυτό και φέρνουμε την OceaniQ, κατ’ αποκλειστικότητα στα καταστήματά μας.

Πρόκειται για μια νέα σειρά* απορρυπαντικών και καθαριστικών, σε μπουκάλια που προέρχονται από 100% ανακυκλωμένα αλιευτικά δίχτυα τα οποία αποβάλλονται στις θάλασσες και στους ωκεανούς. 

Γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό του πλαστικού που βρίσκεται σήμερα σε θάλασσες και ωκεανούς, προκύπτει από πεταμένα αλιευτικά δίχτυα τα οποία και αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τη θαλάσσια ζωή.

Γιατί συλλέγοντας και ανακυκλώνοντάς τα για τις συσκευασίες των OceaniQ, συνεισφέρουμε σε ένα πιο καθαρό πλανήτη.

Γιατί τα OceaniQ, είναι προϊόντα που έχουν φτιαχτεί με σκέψη και συνείδηση. Με τη δύναμη της φύσης, έχουν αποτελεσματική καθαριστική δράση, για να καλύψουν τις ανάγκες καθαρισμού και υγιεινής του δικού σου σπιτιού αλλά και vegan σύσταση, χωρίς ζωικά συστατικά. 

Τώρα, με τα OceaniQ, φροντίζοντας το σπίτι σου, φροντίζεις το περιβάλλον!

ΑΒ. Για ό,τι θέλεις να είσαι. 
#allazoumesinithies

Μάθε περισσότερα, εδώ


* Τη σειρά απορρυπαντικών και καθαριστικών OceaniQ, θα βρείτε αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ και στο ΑΒ Eshop. Περιλαμβάνει: Υγρό γενικού καθαρισμού 1lt, Υγρό τζαμιών 500ml, Υγρό πιάτων 500ml, Υγρό καθαρισμού μπάνιου 500ml, Υγρό ρούχων 1,5lt, Μαλακτικό ρούχων 1,5lt.
 

Τα προιόντα της σειράς OceaniQ

Υγρό Γενικού Καθαρισμού
Αστραφτερή καθαριότητα σε βάθος χωρίς ξέβγαλμα.
Ιδανικό και για ευαίσθητες επιφάνειες όπως ξύλινα πατώματα, μάρμαρο, γρανίτης.
Τώρα φροντίζοντας το σπίτι σου, φροντίζεις το περιβάλλον!
Γιατί τα μπουκάλια μας προέρχονται από 100% ανακυκλωμένα αλιευτικά δίχτυα.
Τα πεταμένα αλιευτικά δίχτυα αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τη θαλάσσια ζωή. 
Συλλέγοντας και ανακυκλώνοντάς τα, συνεισφέρουμε σε έναν πιο καθαρό πλανήτη.
Τα προϊόντα μας είναι vegan.
Η σύσταση των προϊόντων μας δεν περιέχει ζωικά συστατικά.
Mε ήπιους καθαριστικούς παράγοντες φυτικής προέλευσης.
Αποτελεσματική καθαριότητα με τη δύναμη της φύσης.
Με άρωμα φρεσκάδας που δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα αναζωογόνησης.

Υγρό Καθαρισμού Μπάνιου
Αστραφτερή καθαριότητα χωρίς τρίψιμο.
Αφαιρεί υπολείμματα σαπουνιού και αλάτων στο μπάνιο.
Χρησιμοποιείστε το σε όλα τα είδη υγιεινής (βρύσες, ντους, πλακάκια, νιπτήρες, αρμούς).
Τώρα φροντίζοντας το σπίτι σου, φροντίζεις το περιβάλλον!
Γιατί τα μπουκάλια μας προέρχονται από 100% ανακυκλωμένα αλιευτικά δίχτυα.
Τα πεταμένα αλιευτικά δίχτυα αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τη θαλάσσια ζωή. 
Συλλέγοντας και ανακυκλώνοντάς τα, συνεισφέρουμε σε έναν πιο καθαρό πλανήτη.
Τα προϊόντα μας είναι vegan.
Η σύσταση των προϊόντων μας δεν περιέχει ζωικά συστατικά.
Mε ήπιους καθαριστικούς παράγοντες φυτικής προέλευσης.
Αποτελεσματική καθαριότητα με τη δύναμη της φύσης.
Με άρωμα φρεσκάδας που δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα αναζωογόνησης.

Υγρό Πιάτων
Αποτελεσματικό ενάντια στα λίπη – Απαλή υφή.
Με γλυκερίνη & βιταμίνες.
Τώρα φροντίζοντας το σπίτι σου, φροντίζεις το περιβάλλον!
Γιατί τα μπουκάλια μας προέρχονται από 100% ανακυκλωμένα αλιευτικά δίχτυα.
Τα πεταμένα αλιευτικά δίχτυα αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τη θαλάσσια ζωή. 
Συλλέγοντας και ανακυκλώνοντάς τα, συνεισφέρουμε σε έναν πιο καθαρό πλανήτη.
Τα προϊόντα μας είναι vegan.
Η σύσταση των προϊόντων μας δεν περιέχει ζωικά συστατικά.
Mε ήπιους καθαριστικούς παράγοντες φυτικής προέλευσης.
Αποτελεσματική καθαριότητα με τη δύναμη της φύσης.
Εξαιρετικά αποτελεσματική σύνθεση.

Υγρό Τζαμιών
Ιδανικό για όλες τις γυάλινες και λείες επιφάνειες.
Τώρα φροντίζοντας το σπίτι σου, φροντίζεις το περιβάλλον!
Γιατί τα μπουκάλια μας προέρχονται από 100% ανακυκλωμένα αλιευτικά δίχτυα.
Τα πεταμένα αλιευτικά δίχτυα αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τη θαλάσσια ζωή. 
Συλλέγοντας και ανακυκλώνοντάς τα, συνεισφέρουμε σε έναν πιο καθαρό πλανήτη.
Τα προϊόντα μας είναι vegan.
Η σύσταση των προϊόντων μας δεν περιέχει ζωικά συστατικά.
Mε ήπιους καθαριστικούς παράγοντες φυτικής προέλευσης.
Αποτελεσματική καθαριότητα με τη δύναμη της φύσης.
Με άρωμα φρεσκάδας που δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα αναζωογόνησης.

Yγρό Ρούχων
Απαλότητα και φρεσκάδα με καθαριστικούς παράγοντες φυτικής προέλευσης.
Αποτελεσματικό με τους λεκέδες.
Τώρα φροντίζοντας το σπίτι σου, φροντίζεις το περιβάλλον!
Γιατί τα μπουκάλια μας προέρχονται από 100% ανακυκλωμένα αλιευτικά δίχτυα.
Τα πεταμένα αλιευτικά δίχτυα αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τη θαλάσσια ζωή. 
Συλλέγοντας και ανακυκλώνοντάς τα, συνεισφέρουμε σε έναν πιο καθαρό πλανήτη.
Τα προϊόντα μας είναι vegan.
Η σύσταση των προϊόντων μας δεν περιέχει ζωικά συστατικά.
Mε καθαριστικούς παράγοντες φυτικής προέλευσης.
Αποτελεσματική καθαριότητα με τη δύναμη της φύσης.
Κατάλληλο για όλη την οικογένεια.

Μαλακτικό Ρούχων
Με μαλακτικό παράγοντα φυτικής προέλευσης & υπέροχο άρωμα.
Τώρα φροντίζοντας το σπίτι σου, φροντίζεις το περιβάλλον!
Γιατί τα μπουκάλια μας προέρχονται από 100% ανακυκλωμένα αλιευτικά δίχτυα.
Τα πεταμένα αλιευτικά δίχτυα αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τη θαλάσσια ζωή. 
Συλλέγοντας και ανακυκλώνοντάς τα, συνεισφέρουμε σε έναν πιο καθαρό πλανήτη.
Τα προϊόντα μας είναι vegan.
Η σύσταση των προϊόντων μας δεν περιέχει ζωικά συστατικά.
Mε δραστικούς παράγοντες φυτικής προέλευσης.
Μοναδική απαλότητα με τη δύναμη της φύσης.
Κατάλληλο για όλη την οικογένεια.

03/11/2020 ΑΒ QUIZ! #TiTheleisNaEisai

Εσύ, τι θέλεις να είσαι; Πάρε μέρος σε ένα διασκεδαστικό quiz, ανακάλυψε τι τύπος είσαι και διεκδίκησε μοναδικά δώρα

Για σένα που αγαπάς την υγιεινή διατροφή και βάζεις την κινόα πάνω κι από το μουσακά. 
Για σένα που μετά το φαγητό, σου “μυρίζει” πάντα ένα γλυκάκι! Ή μήπως όχι μόνο ένα;
Για σένα που “ακούς” κάθε υλικό στην μπουκιά σου και ξέρεις με τι να συνδυάσεις την τελευταία γουλιά από το λευκό ξηρό κρασί σου. Για να μην πάει χαμένη!
Για σένα που γνωρίζεις ότι κουζίνα σαν την ελληνική δεν υπάρχει. Αλλά και φαγητά σαν τα γιουβαρλάκια “πού να τα βρεις γιαβρί μου” που έλεγε κι η γιαγιά σου…
Για σένα που δεν χάνεις ευκαιρία να γυρνάς τον κόσμο – εντάξει, όχι, κυριολεκτικά, αλλά μέσα από νέες συνταγές - για να δοκιμάζεις γεύσεις από κάθε κοντινό και μακρινό σημείο της υδρογείου σφαίρας.
Αλλά και για σένα που διαβάζεις όλα τα παραπάνω και σκέφτεσαι… Τι “τύποι” είναι αυτοί ανάμεσά μας; Και “άραγε, εγώ τώρα τι τύπος είμαι”;

Εσύ, τι θέλεις να είσαι; Πάρε μέρος σε ένα διασκεδαστικό quiz, ανακάλυψε τι τύπος είσαι και διεκδίκησε μοναδικά δώρα

Για σένα που αγαπάς την υγιεινή διατροφή και βάζεις την κινόα πάνω κι από το μουσακά. 
Για σένα που μετά το φαγητό, σου “μυρίζει” πάντα ένα γλυκάκι! Ή μήπως όχι μόνο ένα;
Για σένα που “ακούς” κάθε υλικό στην μπουκιά σου και ξέρεις με τι να συνδυάσεις την τελευταία γουλιά από το λευκό ξηρό κρασί σου. Για να μην πάει χαμένη!
Για σένα που γνωρίζεις ότι κουζίνα σαν την ελληνική δεν υπάρχει. Αλλά και φαγητά σαν τα γιουβαρλάκια “πού να τα βρεις γιαβρί μου” που έλεγε κι η γιαγιά σου…
Για σένα που δεν χάνεις ευκαιρία να γυρνάς τον κόσμο – εντάξει, όχι, κυριολεκτικά, αλλά μέσα από νέες συνταγές - για να δοκιμάζεις γεύσεις από κάθε κοντινό και μακρινό σημείο της υδρογείου σφαίρας.
Αλλά και για σένα που διαβάζεις όλα τα παραπάνω και σκέφτεσαι… Τι “τύποι” είναι αυτοί ανάμεσά μας; Και “άραγε, εγώ τώρα τι τύπος είμαι”;

29/10/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: Κάνουμε τη διαφορά σε ευαίσθητους τομείς του σύγχρονου επιχειρείν

Νέες βραβεύσεις στα Environmental Awards 2020, στα Facilities Management Awards 2020, καθώς και στα HR Awards 2020

 

Να σέβεσαι και να φροντίζεις το Περιβάλλον. Να υιοθετείς καινοτομίες που διασφαλίζουν την “ευφυή” διαχείριση των εγκαταστάσεών σου, αλλά και τη μείωση του περιβαλλοντικού σου αποτυπώματος. Να εφαρμόζεις σύγχρονα συστήματα τηλε-εκπαίδευσης για να δίνεις την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να ενταχθούν στη μεγάλη οικογένεια των εργαζομένων σου, στους δύσκολους αυτούς καιρούς. Και να εισπράττεις την εκτίμηση της αγοράς, με νέες σημαντικές βραβεύσεις!

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, είμαστε πολύ χαρούμενοι που αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες απαιτήσεις του επιχειρείν, σε μια σειρά από ευαίσθητους τομείς. Η εταιρεία μας βραβεύτηκε στα Environmental Awards 2020 με Gold διάκριση για τα “Ευφυή συστήματα ενεργειακής διαχείρισης εγκαταστάσεων”, με Silver διάκριση για τις “Στρατηγικές δράσεις μείωσης ανθρακικού αποτυπώματος” και με Bronze διάκριση για την “Ενεργειακή απόδοση κτιριακών & Η/Μ εγκαταστάσεων”. Την ίδια στιγμή, στα Facilities Management Awards 2020 διακριθήκαμε με Gold διάκριση για τις “Ψηφιακές καινοτομίες για την αντιμετώπιση των αναγκών του Facility Management” και Silver για τις “Εργασίες συντήρησης” (προληπτικές και έκτακτες για τα καταστήματα και τις λοιπές εγκαταστάσεις). Τέλος, στα HR Awards 2020 λάβαμε Bronze διάκριση για το “e-learning Πρόγραμμα Ένταξης στην ΑΒ”.

Λίγα λόγια για τις διακρίσεις μας:

 • Environmental Awards 2020 | Gold διάκριση για τα “Ευφυή συστήματα ενεργειακής διαχείρισης εγκαταστάσεων”, για τα “έξυπνα” συστήματα μέτρησης ενέργειας και διαχείρισης των πιο ενεργοβόρων φορτίων, που έχουμε στις εγκαταστάσεις μας (καταστήματα και αποθήκες), μέσω των οποίων επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη βέλτιστη δυνατή λειτουργία των καταστημάτων μας, πάντα με σεβασμό προς τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον. 
 • Environmental Awards 2020 | Silver διάκριση για τις “Στρατηγικές δράσεις μείωσης ανθρακικού αποτυπώματος”, με την εφαρμογή των οποίων έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε ποσοστό 52% σε σχέση με το έτος βάσης 2008. 
 • Environmental Awards 2020 | Bronze διάκριση για την “Ενεργειακή απόδοση κτιριακών & Η/Μ εγκαταστάσεων” για τα συστήματα καταγραφής και παρακολούθησης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με “έξυπνους” μετρητές που έχουμε εγκαταστήσει και μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε τη λειτουργία των καταστημάτων και των αποθηκών σε 24ωρη βάση και, εν τέλει, να επεμβαίνουμε όποτε απαιτείται προκειμένου να επιτυγχάνουμε τους ενεργειακούς μας στόχους.
 • Facilities Management Awards 2020 | Gold διάκριση για τις “Ψηφιακές καινοτομίες για την αντιμετώπιση των αναγκών του Facility Management” που αφορούν στην αναβάθμιση του συστήματος επικοινωνίας, την ενσωμάτωσή του στις εφαρμογές και στα μηχανήματα που ήδη χρησιμοποιούσε το προσωπικό των καταστημάτων μας και στην πλήρη απογραφή του τεχνικού εξοπλισμού. Όλα αυτά έκαναν το σύστημα πιο εύχρηστο, εξασφαλίζοντας παράλληλα και καλύτερα στατιστικά στοιχεία.   
 • Facilities Management Awards 2020 | Silver διάκριση για τις “Εργασίες συντήρησης” που διατηρούμε ώστε τα καταστήματα και οι εγκαταστάσεις μας να είναι σε άριστη κατάσταση, βάσει υψηλών προδιαγραφών. Το εξειδικευμένο Τμήμα Συντήρησης της ΑΒ συντονίζει τις τακτικές/προληπτικές συντηρήσεις και εξυπηρετεί τις έκτακτες βλάβες του δικτύου μας σε όλη την Ελλάδα, των Κεντρικών Αποθηκών μας και των Κεντρικών Γραφείων μας, σε 24ωρη βάση και στον ελάχιστο δυνατό χρόνο απόκρισης και αποκατάστασης.
 • HR Awards 2020 | Bronze διάκριση για το “e-learning Πρόγραμμα Ένταξης στην ΑΒ”, μία σύγχρονη πλατφόρμα e-learning, που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το Τμήμα Organizational Development για να καλύψει την ανάγκη να εκπαιδεύουμε, αλλά και να καλωσορίζουμε τους νέους εργαζομένους μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας τη στιγμή που πρέπει, δηλαδή, στο ξεκίνημα της συνεργασίας μας.

27/10/2020 50 χρόνια ΑΒ Ψυχικού: Ανακαινίστηκε κι έχει αλλάξει στα πάντα

Μια ολοκληρωμένη αγοραστική εμπειρία που δεν αλλάζεις με τίποτα


Το ΑΒ Ψυχικού, το πρώτο super market της ΑΒ Βασιλόπουλος και σημείο αναφοράς για την ποικιλία, την ποιότητα και την αξεπέραστη εξυπηρέτηση, γιορτάζει τα 50 του χρόνια και αλλάζει στα πάντα. Γι’ αυτό δεν το αλλάζεις με τίποτα!

Πλήρως ανακαινισμένο, προσφέρει μια νέα ολοκληρωμένη αγοραστική εμπειρία, γεμάτη φρέσκες ιδέες, καινοτομίες, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ολοκαίνουρια τμήματα που καλύπτουν κάθε σου ανάγκη. 
 

Για σένα που είσαι βιαστικός αλλά θέλεις κάτι φρέσκο και απολαυστικό, το Grab & Go σε καλωσορίζει στην είσοδο του ΑΒ Ψυχικού. Εδώ θα βρεις snacks, υπέροχα sandwich, λαχταριστά έτοιμα γεύματα, απολαυστικό καφέ αλλά και ολόφρεσκους φυσικούς χυμούς και smoothies που ετοιμάζονται μπροστά σου. 

Και για σένα που τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα εκλεκτά κρεατικά, τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά, και, βέβαια, τα αλλαντικά και τα τυριά έχουν κερδίσει μια θέση στο τραπέζι σου, στο ισόγειο, πια, θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για τα καθημερινά σου ψώνια. Γιατί στο ΑΒ Ψυχικού, δεν έγινε απλώς ανακαίνιση, αλλά “ήρθαν τα κάτω – πάνω”! 

Για σένα που αγαπάς το τυρί, προχώρα στο ισόγειο, γιατί θα λατρέψεις τη La Fromagerie. Με μια μοναδική συλλογή από εξαιρετικά σπάνια τυριά μικρών τυροκομείων από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, εδώ, οι ειδικοί της ΑΒ θα σε μυήσουν στην τέχνη της τυροκομίας και στους ιδανικούς συνδυασμούς για κάθε τυρί! Δίπλα στη La Fromagerie, θα βρεις και το Sushi Bar, όπου δύσκολα θα αντισταθείς στον πειρασμό να δοκιμάσεις sushi, που παρασκευάζεται μπροστά στα μάτια σου! Μην παραλείψεις να επισκεφθείς και την περίφημη Κάβα ΑΒ στο -1, για σένα που θες να ανακαλύψεις σπάνιες και βραβευμένες ετικέτες από όλον τον κόσμο, αλλά και μια σειρά εκλεκτών οίνων από μικρούς παραγωγούς του τόπου μας. 

Το ανακαινισμένο κατάστημα ΑΒ Ψυχικού, όμως, είναι και για σένα που αναζητάς την ισορροπία στη ζωή σου. Πώς; Ανακάλυψε την απόλυτη Armonia. Στο -1, θα βρεις μια πληθώρα υγιεινών επιλογών όπως βιολογικά προϊόντα, προϊόντα ειδικής διατροφής, επιλογές για vegans, προϊόντα χωρίς γλουτένη, με χαμηλά λιπαρά, με υψηλή πρωτεΐνη, χωρίς ζάχαρη. Και στον πρώτο όροφο, προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και φυτικά καλλυντικά. 
 
Με λίγα λόγια, στο ανανεωμένο ΑΒ Ψυχικού, θα ξεχάσεις όσα ήξερες για τη βόλτα στο super market! Και η εξυπηρέτηση σου γίνεται πιο εύκολη και γρήγορη από ποτέ, χάρη στις νέες ψηφιακές υπηρεσίες. Για σένα που θες να γλυτώνεις την ουρά σε τυριά, αλλαντικά, κρέας, ψάρι, με το μηχανισμό για σειρά προτεραιότητας, που θα βρεις στα ψηφιακά κιόσκια του ΑΒ Ψυχικού, έχεις αυτό που χρειάζεσαι. 

Για σένα που θες να μαθαίνεις τα πάντα για τις προσφορές και τα νέα προϊόντα της ΑΒ, οι ψηφιακές οθόνες του καταστήματος και τα ειδικά κιόσκια, θα σου δώσουν ό,τι πληροφορία χρειάζεσαι. Για σένα που δε θες να περιμένεις ούτε λεπτό, τα αυτόματα ταμεία σε περιμένουν! 

Στο ανακαινισμένο ΑΒ Ψυχικού, το πιο “φρέσκο” ιστορικό κατάστημα της ΑΒ, θα βρεις ό,τι θέλεις. 

Για ό,τι θέλεις να είσαι! 

Ανακάλυψέ το με “ξεναγό” τον Γιώργο Λιανό και τους “ειδικούς”, όπως τον cheese expert Bασίλη Γκαγκαστάθη, τον sommelier Γιώργο Κολοβέντζο και την διατροφολόγο Κατερίνα Βλάχου. 
 
Ζήσε την εμπειρία στο ΑΒ Ψυχικού, Λεωφόρος Κηφισίας 228, Νέο Ψυχικό, και μάθε περισσότερα εδώ
 

23/10/2020 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΒ Μαζί κάναμε τη διαφορά στις ζωές 61.000 συνανθρώπων μας

77 τόνοι τυποποιημένων τροφίμων για την ενίσχυση
περισσοτέρων από 265 τοπικών φορέων και οργανισμών σε όλη την Ελλάδα

Μαζί κάναμε, και πάλι, τη διαφορά στην 10η Χρονιά Εθελοντισμού ΑΒ! Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου, εργαζόμενοι και πελάτες της ΑΒ Βασιλόπουλος γίναμε ένα. Και γεμίσαμε ξανά και ξανά τα «Καλάθια Συγκέντρωσης Τροφίμων», με ό,τι μπορούσε ο καθένας μας.

Το αποτέλεσμα; Εντυπωσιακό! Μαζί με ένα «μεγάλο ευχαριστώ»!

Σε εσένα που νοιάζεσαι και το έδειξες με πράξεις φροντίδας για 35.000 συνανθρώπους μας και 200 Τοπικούς Φορείς και Οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα. 

Σε εσένα που μοιράστηκες όλα όσα έχουν αξία, συγκεντρώνοντας 43,4 τόνους τυποποιημένων τροφίμων. 

Στους εργαζόμενους και στους πελάτες της ΑΒ που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στον Εθελοντισμό. 

Κι ενώ εμείς κάναμε τη διαφορά στη 10η Χρονιά Εθελοντισμού ΑΒ, η ΑΒ διέθεσε επιπλέον 33,86 τόνους τυποποιημένων τροφίμων, αξίας 50.000 ευρώ, στην «Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων» για 26.000 ακόμη συνανθρώπους μας. Συγκεκριμένα, μέσα από την εταιρική συνεισφορά ωφελήθηκαν 15.000 άτομα μέσα από 40 ΜΚΟ στην Αθήνα, 5.500 άτομα σε 15 φορείς στη Θεσσαλονίκη, 3.500 άτομα μέσα από 10 ιδρύματα στη Θεσσαλία και 2.000 άτομα στη Δράμα. 

Σήμερα, όλοι μπορούμε να χαμογελάμε γιατί ΜΑΖΙ προσφέραμε για καλό σκοπό, γεμίζοντας τα «καλάθια της Ελπίδας» με κάτι παραπάνω για εκείνους που στερούνται πολλά περισσότερα. Και τα καταφέραμε!

Σήμερα, ανανεώνουμε το «ραντεβού» μας για την 11η Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ, το 2021. 

ΑΒ. Για ό,τι θέλεις να είσαι. Και είναι ωραίο να είσαι εκεί, όπου σε χρειάζονται περισσότερο.

#ABKanoumeTiDiafora … και στον Εθελοντισμό!

Για περισσότερες πληροφορίες, https://www.ab.gr/10-years-volunteers.

19/10/2020 ΑΒ: Κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων

Η έκθεση «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2019» αναδεικνύει τις αξίες και την κουλτούρα προσφοράς της ΑΒ Βασιλόπουλος προς την κοινωνία και το περιβάλλον

Το να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό για να κάνεις τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων δεν είναι μόνο ένας στόχος. Είναι ένας σκοπός! Είναι το κοινωνικό άθροισμα δράσεων που ξεκινούν από σκέψεις και πρωτοβουλιών που γεννούν οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιούμαστε. Πάντα με επίκεντρο τον Άνθρωπο: τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους προμηθευτές μας, το σύνολο της κοινωνίας.
 

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος αφουγκραζόμαστε, παρατηρούμε, λαμβάνουμε τα μηνύματα των καιρών και των κοινωνικών ομάδων και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στον ρόλο μας ως κορυφαία εταιρεία του κλάδου και ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας. Θέλουμε να κρινόμαστε, όπως σε όλα, από το αποτέλεσμα. 

Είμαστε, λοιπόν, χαρούμενοι και υπερήφανοι που παρουσιάζουμε στις «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2019» το αποτέλεσμα, τον απολογισμό της κουλτούρας προσφοράς, που μας χαρακτηρίζει ως εταιρεία για περισσότερα από 80 χρόνια. Η φροντίδα για τις τοπικές κοινωνίες, η έγνοια για το περιβάλλον, η στήριξη των παραγωγών και του πρωτογενούς τομέα, η εμμονή στην ποιότητα, στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, των πελατών και των συνεργατών μας, αλλά και στοιχεία του «χαρακτήρα» της ΑΒ Βασιλόπουλος -όπως η αποφασιστικότητα, η ταχύτητα, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα- αναδεικνύονται με σύγχρονο, εύληπτο τρόπο στην πολυσέλιδη έκθεση, καθώς και στο σχετικό βίντεο.

Ενδεικτικά, παρουσιάζεται:

 • Το ενδιαφέρον της ΑΒ Βασιλόπουλος για τους ανθρώπους της και η επιλογή της να δίνει έμπνευση και ευκαιρίες σε ανθρώπους με ιδέες και όραμα. Μέσα στο 2019, δημιουργήσαμε 379 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας τον αριθμό των εργαζομένων σε περισσότερους από 14.500. Προσφέραμε επίσης 173.900 ώρες εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, επενδύσαμε 15,4 εκατ. ευρώ σε παροχές στο προσωπικό μας. 
 • Η στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Προσφέραμε πάνω από 3,1 εκατ. ευρώ σε δωρεές τροφίμων μέσα από τα Προγράμματά μας. Μέσω 250 φορέων, στηρίξαμε 123.000 συνανθρώπους μας και παρείχαμε μέσα από προγράμματα δωρεάς προϊόντων πάνω από 868.000 γεύματα σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, διαθέσαμε, μέσω του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, πάνω από 200.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές σχολείων.
 • Η βαθιά και ειλικρινής σχέση με τους παραγωγούς, μέσα από δράσεις ενίσχυσης της παραγωγής και την καινοτομία, όπως το Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας. Σήμερα, το 90% των προμηθευτών μας είναι τοπικοί παραγωγοί!
 • Η ευαισθησία μας για το περιβάλλον. Το 2019, ανακυκλώσαμε πάνω από 3,5 εκατ. συσκευασίες. Περισσότερα από 8.000 παιδιά εκπαιδεύτηκαν στην ανακύκλωση μέσα από το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης». Μειώσαμε κατά 24,6% την ετήσια κατανάλωση ρεύματος (σε σχέση με το έτος βάσης 2008). Ταυτοχρόνως, ακολουθούμε τη δέσμευσή μας για να μειώσουμε έως το 2025 κατά 50% τη σπατάλη τροφίμων και κατά 50% τη χρήση πλαστικού.

Στην ΑΒ, δρούμε υπεύθυνα, διάφανα, βιώσιμα, επενδύοντας στους ανθρώπους, στην κοινωνία, στη χώρα μας. Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος κ. Βασίλης Σταύρου: «Σε όλη μας τη διαδρομή και σε καθετί που κάνουμε, θέλουμε να αφήνουμε το θετικό μας αποτύπωμα. Για όλους εμάς, αλλά και για τις μελλοντικές γενιές».

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος θέλουμε να μας θέλετε! Γι’ αυτό ενθαρρύνουμε τον καθένα από εσάς να είναι αυτό ακριβώς που θέλει. Γι’ αυτό και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές σας.

ΑΒ. Για ό,τι θέλεις να είσαι! 

15/10/2020 ΑΒ: Γεύσεις Ελλάδας από τη Μακεδονία

Από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου ταξιδεύουμε στη Μακεδονία 
μέσα από τα καταστήματα ΑΒ

Σε κάθε προϊόν των ντόπιων παραγωγών της, σε κάθε συνταγή της φημισμένης κουζίνας της, συνυπάρχουν αρμονικά αιώνες επιρροών. Κάθε γεύση κρύβει μέσα της μια μοναδική σύνθεση γνώσης και φαντασίας, που την κάνει απολαυστική και γι’ αυτό περιζήτητη! Η Μακεδονία αποτελεί τον “ουρανίσκο” της γευστικής μας ταυτότητας και από τις 15 Οκτωβρίου και για περίπου ένα μήνα, η ΑΒ Βασιλόπουλος και οι Γεύσεις Ελλάδας τη φέρνουν στο τραπέζι μας. 

Εκλεκτά κρασιά από το Αμύνταιο και τη Δράμα περιμένουν να τα συνδυάσετε με περίφημα τυριά ΠΟΠ από τα Γρεβενά και τη Χαλκιδική, αλλά και με εξαιρετικά λουκάνικα από βουβαλίσιο κρέας που εκτρέφονται κοντά στη λίμνη Κερκίνη, καθώς και με μπριζόλα καπνιστή κρασάτη με φρέσκα μυρωδικά της ελληνικής γης σε συνδυασμό με κόκκινο ντόπιο κρασί ή με φιλέτο γαλοπούλας με διαλεχτά καρυκεύματα ψημένο σε ξυλόφουρνο από τη Δράμα.

Και από τη βραβευμένη σειρά “Η ΑΒ κοντά στην Ελληνική Γη”, θα βρείτε φασόλια γίγαντες ελέφαντες από τη Δυτική Μακεδονία, ρεβίθια μικρόσπερμα από τα Γρεβενά, φακές ψιλές Κοζάνης, πλιγούρι και άλλα διαλεχτά όσπρια, καθώς και αλεύρι για να φτιάξετε τις πιο νόστιμες πίτες, γλυκά και συνοδευτικά. Και για το πρωινό σας, πευκόμελο από τη Χαλκιδική και μέλι Θάσου, μαρμελάδες φράουλα και ροδάκινο, αλλά και τσουρέκι πραλίνα “ΑΒ Επιλογή” από τη Θεσσαλονίκη. Συνδυάστε τα με τον ελληνικό καφέ Ουζούνογλου με το σαγηνευτικό άρωμα και με παράδοση από τo 1928, βραβευμένος για την ανώτερη γεύση του με 2 χρυσά αστέρια Superior Taste Award 2019! 

Από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου ταξιδεύουμε στη Μακεδονία μέσα από τα καταστήματα ΑΒ και τις Γεύσεις Ελλάδας! 

Μάθετε περισσότερα, εδώ.

ΑΒ. Για ό,τι θέλεις να είσαι! 

05/10/2020 Φροντίζουμε τους πληγέντες του Δήμου Καρδίτσας … Με όλη μας την καρδιά!

Πράξη φροντίδας της ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνέχεια της κακοκαιρίας «Ιανός»

Η AB Bασιλόπουλος φροντίζει τους πληγέντες του Δήμου Καρδίτσας, που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις καταστροφικές συνέπειες που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ιανός». 
 
Με όλη της την καρδιά και σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Αρχές, προσφέρει προϊόντα (εμφιαλωμένο νερό και τρόφιμα μακράς διάρκειας), στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας για την κάλυψη βασικών αναγκών. 
 
Με αυτόν τον τρόπο, η ΑΒ Βασιλόπουλος φροντίζει -για μια ακόμη φορά- με πράξεις εκείνους που σήμερα μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

25/08/2020 Γεύσεις Κρήτης στα ΑΒ από τις 20 Αυγούστου

 Εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που θα σου θυμίσουν… 
εκείνο το καλοκαίρι στη Μεγαλόνησο
 
“Αν θέλεις να περνάς καλά και να ’χεις την υγειά σου, τρώγε ό,τι παράγεται αγνό εις τα χωριά σου”, μας προτρέπει η κρητική μαντινάδα. Αυτό προτρέπουμε κι εμείς στην ΑΒ τον καθένα από εσάς και γι’ αυτό συνεχίζουμε να γεμίζουμε τα ράφια των καταστημάτων μας με ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. 
 
Αυτή τη φορά, από τις 20 Αυγούστου έως τις 16 Σεπτεμβρίου, φτάνουμε μέχρι την Κρήτη, το νησί της μεγάλης διατροφικής κουλτούρας και παράδοσης. Γεύσεις αγνές, που παράγονται από μικρούς παραγωγούς και κρύβουν μέσα τους αιώνες αγάπης, σεβασμού και αφοσίωσης στη γη και τους καρπούς της.
 
Μέλι με άγριο θυμάρι, πλούσιο σε μέταλλα και πρωτεΐνες, με λαμπερό χρώμα, γλυκιά γεύση και έντονη επίγευση. Παξιμάδια με αλεύρι κριθαρένιο ολικής άλεσης, αλεσμένο σε παραδοσιακό πετρόμυλο και με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Καβρουμαδάκι από την Ασή Γωνιά Χανίων, που ζυμώνεται με την Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Λ. Ορέων Τρύπας. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π., από το Κολυμβάρι Χανίων, που παράγεται απευθείας από ελιές και μόνο με μηχανικές μεθόδους, από τη σειρά ελαιόλαδων “Η ΑΒ Κοντά στην Ελληνική γη”, με πολλαπλές, σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς, αναγνωρισμένους διαγωνισμούς. Μιτατοτύρι καυτερό Γύπας, που συναρπάζει και τους πλέον απαιτητικούς ουρανίσκους και αποτελεί ιδανικό σύντροφο για το κρασί σας, λευκό ή κόκκινο, την παγωμένη μπύρα ή την τσικουδιά. 
 
Αλλά και… Μυζήθρα ξινή, ανθότυρο από τα Λευκά Όρη, γραβιέρα γλυκιά. Και λουκάνικα με σταμναγκάθι και σύγκλινο Κρήτης και απάκι κοτόπουλο. Και τα δυναμικά ανερχόμενα κρητικά κρασιά, από τις γηγενείς ποικιλίες Βηλάνα και Βιδιανό. Και γλυκά κουταλιού, κάστανο και κυδώνι, για το ιδανικό φινάλε ενός πλούσιου γεύματος, συνδυασμένα με ελληνικό καφέ Δάνδαλη, το εκλεκτό χαρμάνι που έχει κερδίσει τους Κρητικούς τα τελευταία 60 χρόνια. 
 
Αυτές και πολλές ακόμη Γεύσεις Κρήτης σας περιμένουν από τις 20 Αυγούστου στα καταστήματα ΑΒ. 
 
Γιατί οι Κρητικοί -και, βεβαίως, οι Κρητικές- ξέρουν να παράγουν, ξέρουν και πώς να απολαμβάνουν στο μέγιστο τα δώρα της φύσης και τις δημιουργίες των ανθρώπων τους. Και όπως οι ίδιοι λένε (σσ: ευχή-πρόποση σε κρητικό τραπέζι): “Πάντα ΄γειά”!
 
Μάθε περισσότερα, εδώ.
 

23/07/2020 Ταξίδι στις ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με τα ΑΒ!

 Μοναδικά ελληνικά προϊόντα που σε “ταξιδεύουν” στον τόπο που τα γέννησε!

 
Θυμάσαι τη γραβιέρα Νάξου 12μηνης ωρίμανσης που δοκίμασες, παρέα με ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί από τη Λήμνο, εκείνο το μεσημέρι στο νησί… 
 
Θυμάσαι που βούτηξες τα παξιμάδια από τα Κύθηρα σε θυμαρίσιο μέλι από τις Κυκλάδες και πόσο πολύ ταίριαζαν με το τυρί. Μμμμ… 
 
Και μετά σκέφτεσαι το γλυκό τριαντάφυλλο που σε φίλεψαν με τον απογευματινό ελληνικό καφέ. “Σπιτικό;” ρώτησες. “Ακόμη καλύτερο”, αποκρίθηκε. Και σου έφερε το βάζο. Ήταν από τη Χίο.
 
 Τόσα ταξίδια. Τόσες ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Καλούδια που αναπολείς και λαχταράς. Γιατί η γεύση είναι μνήμη, άλλωστε. Έτσι, δεν λένε; 
 
Έλα, λοιπόν, να σε ταξιδέψουμε στο Αιγαίο. Έλα να πάμε στη Θάσο, στην Εύβοια, στη Χίο, στα Κύθηρα, στις Κυκλάδες. Έλα να απολαύσεις προϊόντα φτιαγμένα για σένα με μεράκι και φαντασία. 

Έλα στα ΑΒ που στηρίζουν στην πράξη τους Έλληνες παραγωγούς. Για σένα που επιλέγεις να απολαμβάνεις τα διαλεχτά του τόπου μας, εδώ θα βρεις μέλια, παξιμάδια, τυριά, ζυμαρικά, αλεύρι, γλυκά, κρασιά, όλα τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Όλα ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. 

Ξεκινάμε το ταξίδι από το Αιγαίο (15 Ιουλίου-14 Αυγούστου). Και ύστερα σειρά έχουν και άλλοι γευστικοί προορισμοί του τόπου μας. Πάντα, παρέα με την ΑΒ! 

Μάθε περισσότερα, εδώ
 

21/07/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: Μένουμε σταθερά δίπλα σας με ασφάλεια

Και με τη διεθνή Πιστοποίηση “CoVid-Shield” της TÜV AUSTRIA
 για τα μέτρα προστασίας των πελατών και εργαζομένων μας
 
 Υγεία. Ασφάλεια. Εμπιστοσύνη. 
 
Τρεις λέξεις που υπογράφουν όλες τις πράξεις της ΑΒ από εκείνες τις πρώτες μέρες που η απειλή της πανδημίας άλλαζε την καθημερινότητά μας, για πάντα. Λέξεις με περιεχόμενο και ουσία που έγιναν φροντίδα, γρήγορα αντανακλαστικά και ευελιξία στις νέες συνθήκες σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Αρμόδιων Αρχών. Με συνέπεια, επιμονή και εγρήγορση, στην ΑΒ Βασιλόπουλος βάζουμε κάθε μέρα τα δυνατά μας για να κρατήσουμε τους ανθρώπους και τους πελάτες μας ασφαλείς. Και το πετυχαίνουμε γιατί οι τρεις πρώτες λέξεις αυτού του κειμένου είναι γραμμένες επί δεκαετίες στις αρχές μας μας και βαθιά ριζωμένες στην κουλτούρα των ανθρώπων μας. 
 
Με την εμφάνιση της πανδημίας, αναλάβαμε δράση. Σε κάθε μέτρο της Πολιτείας, εμείς κάναμε και το ένα βήμα παραπάνω. Και η διεθνής Πιστοποίηση “CoVid-Shield", επίπεδο Principal, που λάβαμε πρόσφατα από τον ανεξάρτητο φορέα TÜV AUSTRIA έρχεται να συμπληρώσει και να αγκαλιάσει μια σειρά ενεργειών από την αρχή της εξάπλωσης του Covid-19. Στην πράξη, σημαίνει ότι παίρνουμε όλα εκείνα τα μέτρα και τηρούμε όλες τις διαδικασίες, ώστε η λειτουργία, οι εργαζόμενοι και πελάτες μας, να είναι πλήρως προστατευμένοι από την απειλή της νόσου. 
 
Εσείς, που μας εμπιστεύεστε καθημερινά για τις αγορές σας, γνωρίζετε καλά ότι κάνουμε πολλά περισσότερα. Κρατήσαμε αποστάσεις και τοποθετήσαμε σε όλα τα καταστήματα του δικτύου μας από την πρώτη μέρα διαγραμμίσεις για να βοηθήσουμε τους πελάτες και τους ανθρώπους μας να κινούνται εύκολα και με ασφάλεια. Τηρήσαμε τις αποστάσεις των 15 τ.μ. για κάθε άτομο και ενισχύσαμε τον έλεγχο με ηλεκτρονική καταγραφή εισερχομένων και εξερχομένων πελατών. Δώσαμε προτεραιότητα, από την πρώτη στιγμή στις ευαίσθητες ομάδες, για άτομα άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ, εγκυμονούσες, νοσηλευτικό προσωπικό και αστυνομικούς, ενώ προστατευτικά Plexiglass τοποθετήθηκαν από την αρχή στα ταμεία μας. 
 
Σήμερα συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα χωρίς να εφησυχάζουμε και διασφαλίζουμε ότι όλοι, πελάτες και εργαζόμενοι, φοράμε τις μάσκες μας και προσαρμοζόμαστε ξανά στα νέα δεδομένα. 
 
Και σε όλα αυτά που εμείς κάνουμε, πρέπει να προσθέσουμε τη δική σας ενεργή συμμετοχή, το δικό σας ρόλο, που είναι εξίσου, ίσως και περισσότερο σημαντικός. 
Η δική σας αποδοχή στη δική μας επιμονή στη «λεπτομέρεια»…
Η δική σας υπευθυνότητα, ατομική και συνολική.
 
Όλα αυτά δίνουν καθημερινά, σε όλους εμάς στην ΑΒ Βασιλόπουλος, τη διάθεση και τη δύναμη να συνεχίζουμε να φροντίζουμε για τη δική σας Υγεία και Ασφάλεια. Να διεκδικούμε τη δική σας Εμπιστοσύνη.
 
ΑΒ Βασιλόπουλος. Μένουμε σταθερά δίπλα σας με ασφάλεια. 
Και με τη διεθνή Πιστοποίηση “CoVid-Shield” της TÜV AUSTRIA.
 

15/07/2020 6 βραβεία στα RetailBusiness Awards 2020 για την ΑΒ Βασιλόπουλος!

 Είμαστε «χρυσοί». Και «ασημένιοι» είμαστε. Αλλά και «χάλκινοι».
 

6 διακρίσεις στα RetailBusiness Awards 2020 για την ΑΒ Βασιλόπουλος, στη μεγάλη γιορτή του Λιανεμπορίου και της Βιομηχανίας, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου στο νέο Drive-in της Γλυφάδας!
 
3 GOLD στην κατηγορία OMNI RETAILER – SUPER MARKET για την ισχυρή παρουσία της αλυσίδας τόσο στον online κόσμο όσο και στα φυσικά μας καταστήματα, στην κατηγορία RETAIL LOYALTY / REWARD CARDS & PROGRAMS για το πρόγραμμα πιστότητας «AB Plus» και στην κατηγορία CSR RETAIL STRATEGY για το «Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας».
 
 
2 SILVER στις κατηγορίες RETAIL CAMPAIGN για την επικοινωνία «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: 80 χρόνια αφιερωμένοι σε εσάς» και SOCIAL MEDIA RETAIL STRATEGY για την υποψηφιότητα #allazoumesinithies. 
 
1 BRONZE στην κατηγορία BEST RETAILERS΄ MOBILE APPS για το «AB EShop App». 
 
6 βραβεία που αντανακλούν τους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους φροντίζουμε τους πελάτες μας. Τους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους είμαστε δίπλα τους, ακούμε τις ανάγκες τους, ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις τους και επικοινωνούμε μαζί τους. 
 
6 βραβεία που καθρεφτίζουν τη μεγάλη ομάδα της ΑΒ. Μια ομάδα από διαφορετικούς και μοναδικούς ανθρώπους που εργαζόμαστε με πάθος, κάθε μέρα, παντού για να βρίσκουμε νέους τρόπους να σας εξυπηρετούμε ακόμα καλύτερα. Πάντα με χαμόγελο από κοντά… και από απόσταση. 
 
Μια ομάδα «χρυσή». Και «ασημένια». Αλλά και «χάλκινη». Μια ομάδα που δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων.
 
ΑΒ Βασιλόπουλος. Για ό,τι θέλεις να είσαι. 
 
Σχετικά με τα RetailBusiness Awards
Η 18η Τελετή Απονομής της διοργάνωσης των RetailBusiness Awards 2020 πραγματοποιήθηκε φέτος τη Δευτέρα 13 Ιουλίου και φιλοξενήθηκε στο νέο Drive-In της Γλυφάδας. 
 
Τα πρώτα Drive In Awards σε παγκόσμιο επίπεδο αποτέλεσαν μια μεγάλη γιορτή για το Λιανεμπόριο και τη Βιομηχανία και έδωσαν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, καινοτομίας και δημιουργικότητας. Με μια 100% ασφαλή εκδήλωση για όλους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πλήρη συμμόρφωση με τα πρωτοκόλλα ασφαλείας και πρόληψης, τα RetailBusiness Awards 2020 κατόρθωσαν για ακόμη μια χρονιά να αποδειχθούν πιστά στο ραντεβού τους και να επιβραβεύσουν τα στελέχη και τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν. 
 
Σημειώνεται πως οι νικητές, για ακόμη μια χρονιά, αναδείχθηκαν μετά την αξιολόγηση και την ψηφοφορία ευρύτατης επιτροπής αξιολόγησης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των σημαντικότερων θεσμικών φορέων και ινστιτούτων της ελληνικής αγοράς, επικεφαλής εταιρειών μετρήσεων και ερευνών (GfK, ΙRI) και εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου, με την KPMG να αποτελεί και φέτος, για 15η συνεχή χρονιά, τον ελεγκτικό φορέα της διοργάνωσης.
 

13/07/2020 Κυκλοφόρησε το νέο καλοκαιρινό ΑΒ Food Stories!

Ένα τεύχος γεμάτο δροσερές συνταγές
Με την αγορά του συνεισφέρεις και εσύ σε έναν καλό σκοπό

 
Το καλοκαιρινό τεύχος του ΑΒ Food Stories είναι εδώ, στα καταστήματα ΑΒ, με διπλό “απολαυστικό” εξώφυλλο και μας περιμένει να μοιραστούμε τις ιστορίες μας. Τώρα που ξαναβρισκόμαστε με ασφάλεια στη βεράντα ή τον κήπο, τώρα που το καλοκαίρι δημιουργεί τις αφορμές για νέες εμπειρίες, για μικρές ή μεγάλες απολαύσεις που μοιραζόμαστε με τους αγαπημένους μας στο σπίτι ή και έξω, το ΑΒ Food Stories είναι ένας πολύτιμος φίλος για όλους. 
Συντροφιά με το καλοκαιρινό ΑΒ Food Stories, φτιάχνουμε απολαυστικούς μεζέδες, διοργανώνουμε Fish BBQ με πεντανόστιμα και θρεπτικά ψάρια, εντυπωσιάζουμε σαν mixologists με δροσερά cocktails, “κλείνουμε” αποθεωτικά με σπιτικά παρφέ και σεμιφρέντο! Ανακαλύπτουμε γευστικά μυστικά από τη μαγευτική Λήμνο και κάνουμε φιέστα στο σπίτι μας με φημισμένα Μεξικάνικα πιάτα!
 
Το περιοδικό ΑΒ Food Stories, μπορούμε να το διαβάσουμε και… ανάποδα! Διότι έτσι #allazoumesinithies και ανακαλύπτουμε το healthy section. Δοκιμάζουμε ένα λαχταριστό vegan menu, “ζωντανεύουμε” τα πιάτα και τη διάθεσή μας με εντυπωσιακά πολύχρωμα γεύματα, μαγειρεύουμε για κάθε μέρα εύκολα και οικονομικά με μόνο 4 υλικά, μετατρέπουμε γνωστές καλοκαιρινές συνταγές στην πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή τους, χωρίς να χάνουμε τίποτα σε γεύση!
 
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι με την αγορά του περιοδικού στη συμβολική τιμή των €0,30 συνεισφέρουμε σε έναν καλό σκοπό. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του ΑΒ Food Stories προσφέρονται στην ενίσχυση του Ινστιτούτου Prolepsis και τοπικών φορέων (ιδρύματα, ΜΚΟ, κοινωνικά παντοπωλεία δήμων και σχολεία) τα οποία βοηθούν χιλιάδες συνανθρώπους μας. Ένα μικρό ποσό από τον καθένα μας, που στο σύνολό του κάνει τη διαφορά!
 
Ανακάλυψε και εσύ το νέο τεύχος του ΑΒ Food Stories στα καταστήματα ΑΒ και “γράψε” τις δικές σου καλοκαιρινές ιστορίες!
 

10/07/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: Η «Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ» 2019 και οι 5.000 εθελοντές της βραβεύονται στα Corporate Affairs Excellence Awards 2020

 Διάκριση της εταιρείας στην κατηγορία Εσωτερική Επικοινωνία 
(Internal Communications & Employee Engagement)

5.000 εθελοντές, 305 καταστήματα και αποθήκες ΑΒ.
 
131 τοποθεσίες, από τις οποίες 64 παραλίες και 67 χώροι πρασίνου (πάρκα, δασάκια, βουνά).
 
2.023 γεμάτοι σάκοι και σακούλες απορριμμάτων.
 
10 τόνοι με ανακυκλώσιμα υλικά και απορρίμματα, εκ των οποίων 6 τόνοι πλαστικού. 
 
1 ημέρα, η «Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ», που διοργανώθηκε για 9η συνεχή χρονιά, στις 16 Ιουνίου 2019, και ήταν αφιερωμένη στο Περιβάλλον, το μεγάλο μας «σπίτι».
 
 
1 διάκριση για την ΑΒ Βασιλόπουλος στα Corporate Affairs Excellence Awards για την Εσωτερική Επικοινωνία (Internal Communications & Employee Engagement) της «μεγάλης» αυτής «Ημέρας Εθελοντισμού», με τα «μεγάλα» αποτελέσματα που πέτυχαν οι άνθρωποι της ΑΒ.
 
Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, είμαστε υπερήφανοι που οι άνθρωποί μας ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών, νοιάζονται για όσα συμβαίνουν γύρω μας, δίνουν πρώτοι το παράδειγμα και φροντίζουν για το Περιβάλλον. 
 
Είμαστε χαρούμενοι που πάντοτε όλοι αυτοί οι μοναδικοί, διαφορετικοί άνθρωποι της ΑΒ ενώνονται για κάθε καλό σκοπό, δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό και κάνουν τη διαφορά. Για όλους εμάς, αλλά και για τις μελλοντικές γενιές. Είμαστε διπλά χαρούμενοι που η προσπάθειά μας αυτή έχει απτά, μετρήσιμα και διαχρονικά αποτελέσματα. Περίοπτη θέση ανάμεσά τους κατέχει πλέον η διάκριση που λάβαμε πρόσφατα στα Corporate Affairs Excellence Awards 2020 της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων), στην κατηγορία Εσωτερική Επικοινωνία “Internal Communications & Employee Engagement”. 
 
Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από την ημέρα που 5.000 εθελοντές από όλη την Ελλάδα και από κάθε γειτονιά, ενώθηκαν και γιόρτασαν την καθιερωμένη πια «Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ». Με το σύνθημα #allazoumesinithies, έκαναν δική τους την εταιρική δέσμευση για μείωση του πλαστικού αποτυπώματος κατά 50% έως το 2025 και «Φρόντισαν την πόλη μας!». 
 
Με τη συνεργασία και την πολύτιμη υποστήριξη της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης iSea και της Περιβαλλοντικής Εκστρατείας Let’s Do it Greece, η «Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ» άφησε πιο καθαρές 131 τοποθεσίες της χώρας μας και πέτυχε να γίνει ο χάρτης της Ελλάδας ακόμα πιο «πράσινος»! Χάρη στους ανθρώπους μας. 
 
Τους ευχαριστούμε και τους αφιερώνουμε αυτό το βραβείο μαζί με 5.000 ευχαριστώ από την καρδιά μας!
 

08/07/2020 Έτοιμα Γεύματα “ΑΒ You’ll love”… Italian Edition. Με την υπογραφή του σεφ, Άκη Πετρετζίκη. Και θα φιλάτε τα δάχτυλά σας!

 Από τις 7 Ιουλίου απολαμβάνουμε σαν Ιταλοί 7 λαχταριστά γεύματα

Οι Ιταλοί έχουν μια συγκεκριμένη χειρονομία και έκφραση για να εκδηλώνουν την ικανοποίησή τους όταν απολαμβάνουν νόστιμο φαγητό: ενώνουν τα δάχτυλα του χεριού τους, φιλάνε τα δάχτυλά τους και με κλειστά μάτια αναφωνούν: “Mmmmm! Squisito!!!!” («Μμμμμ! Νόστιμο!»).

Θα ζήσετε κι εσείς την ίδια εμπειρία στα καταστήματα ΑΒ, μόνο που θα έχει ελληνική… προφορά! Το υπόσχονται τα 7 λαχταριστά γεύματα που ετοιμάζει για εμάς ο Ακης Πετρετζίκης, για την αγαπημένη σειρά έτοιμων γευμάτων “ΑΒ You’ll love” #worldcuisines
 
Η πιο διάσημη κουζίνα στον κόσμο. Από τον πιο διάσημο Έλληνα σεφ. Σε μοναδική ποιότητα ΑΒ και τιμές, για να τα δοκιμάσουμε όλα:
ΑΒ Ciabatta με μορταδέλα, μοτσαρέλα και ψητά λαχανικά 
ΑΒ Focaccia με πέστο βασιλικού και λιαστές ντομάτες 
ΑΒ Fusilli με πέστο βασιλικού - περιέχει φακελάκι 10g τριμμένο τυρί Grana Padano ΠΟΠ 
ΑΒ Penne Arrabbiata - περιέχει φακελάκι 10g τριμμένο τυρί Grana Padano ΠΟΠ 
ΑΒ Linguini με κεφτεδάκια και κόκκινη σάλτσα - περιέχει φακελάκι 10g τριμμένο τυρί Grana Padano ΠΟΠ 
ΑΒ Πορκέτα με πατάτες φούρνου 
ΑΒ Risotto μανιταριών με τρούφα 
 
Συνδύασε το αγαπημένο σου γεύμα με ένα δροσερό Negroni ή μια ιταλική μπίρα για ένα ολοκληρωμένο γαστρονομικό ιταλικό ταξίδι! 
 
Έτοιμα γεύματα “ΑΒ You’ll love”, Italian Edition, με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη. Από τις 7 Ιουλίου και για περιορισμένο χρονικό διάστημα στα καταστήματα ΑΒ. 
 
Μάθετε περισσότερα εδώ.
 

03/07/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος & ΣΜΟΕ Μια αποκλειστική συνεργασία που φέρνει κορυφαία κρασιά από μικρά ελληνικά οινοποιεία, για μεγάλες απολαύσεις!

Η Ελλάδα είναι μια μικρή σε μέγεθος χώρα, που κρύβει όμως μεγάλη ομορφιά, το μέτρο και την αρμονία. Στους μικρούς της τόπους συναντάς μεγάλες αποκαλύψεις, που συνεπαίρνουν τις αισθήσεις. Περίοπτη θέση, ανάμεσά τους, κατέχει ο οίνος, χάρη στα μικρά ελληνικά, οικογενειακά οινοποιεία, που φτιάχνουν «μεγάλα» κρασιά!
 
Η ΑΒ Βασιλόπουλος μέσα από τη διετή - σε πρώτη φάση- αποκλειστική συνεργασία της με το Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), φέρνει στο τραπέζι μας μικρούς θησαυρούς του ελληνικού οίνου. Ο ΣΜΟΕ συσπειρώνει 50 μικρά, οικογενειακά και ιδιαίτερα οινοποιεία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Ήδη, σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ βρίσκουμε σπάνια και μοναδικής ποιότητας κρασιά από 13 μικρά οινοποιεία, που έως τον Σεπτέμβριο θα έχουν γίνει τουλάχιστον 20. Κρασιά από τη Χαλκιδική, το Αμύνταιο Φλώρινας, τη Λάρισα, την Εύβοια, την Κεφαλονιά, την Καβάλα, την Κόρινθο, τη Νάουσα, τη Θεσσαλονίκη, τη Νεμέα, τη Ζάκυνθο και τη Δράμα. 
 
«Χρόνια τώρα όλοι εμείς στην ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζουμε έμπρακτα τους μικρούς Παραγωγούς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τις μικρές επιχειρήσεις, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη νέα συνεργασία μας με τον Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος και τους οινοποιούς του, καθώς μοιραζόμαστε μαζί τους το ίδιο μεράκι για τις εκλεκτές γεύσεις και αρώματα των κρασιών που προέρχονται από τον τόπο μας. Σε αυτό το μεγάλο ταξίδι οινογνωσίας, λοιπόν, σας προσκαλούμε να μοιραστείτε μαζί μας το πάθος και την αγάπη για το σταφύλι και το κρασί, σε μια αυθεντική αποτύπωση της ελληνικής γης», δηλώνει ο Βασίλης Σταύρου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος.
 
Οι μικροί οινοποιοί του ΣΜΟΕ «κρύβουν» μέσα στα μπουκάλια τα μυστικά της ελληνικής φύσης και μας καλούν να απολαύσουμε τις δημιουργίες τους. Αξιοποιούν τις πιο ιδιαίτερες ποικιλίες σταφυλιών, γηγενείς και διεθνείς, για να παράξουν εκλεκτά κρασιά: Ασύρτικο, Ξυνόμαυρο, Βραδιανό, Κρασάτο, Μοσχατέλλα, Chardonnay, Μαυροδάφνη, Τσαούσι, Ροδίτης, Λημνιώνα, Μαλαγουζιά, Βοστιλίδι, Σταυρωτό, Muscat Blanc, Syrah, Merlot, Sauvignon Blanc.

Μια ολόκληρη ιστορία μικρών οινοποιών της Ελλάδας μας, μας περιμένει να την «ξετυλίξουμε» στα καταστήματα ΑΒ! 
 
Μάθετε περισσότερα εδώ.
 

01/07/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: CRI: Διπλή (επι)βράβευση της ΑΒ Βασιλόπουλος!

 Αργυρό βραβείο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & 
Τιμητικός Έπαινος στις δράσεις «για τον Άνθρωπο»
 

Ένα αργυρό βραβείο για τη συνέπεια και τις επιδόσεις μας στην εφαρμογή πρακτικών Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2019. Ένας Τιμητικός Έπαινος, ο μοναδικός, για την πολύτιμη προσφορά μας με όλα τα προγράμματα και δράσεις μας για τον Άνθρωπο.
Και μια μεγάλη χαρά γιατί η πρώτη συμμετοχή της ΑΒ Βασιλόπουλος στο CRI (Corporate Responsibility Index), κορυφαίο παγκοσμίως εργαλείο αντικειμενικής αξιολόγησης των επιδόσεων σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ανέδειξε και επιβράβευσε το υψηλό αίσθημα Εταιρικής Υπευθυνότητας, που διακατέχει καθετί που κάνουμε, κάθε μέρα.
Μέσα από μια δύσκολη αλλά πολύ αξιόπιστη διαδικασία, αξιολογήθηκαν οι πολιτικές μας σε όλα τα εργασιακά θέματα όπως προγράμματα ασφάλειας, Υγείας, καθώς και η δίκαιη διαχείριση μεταξύ όλων των εργαζομένων μας. Αξιολογήθηκαν οι επιδόσεις μας σε σχέση με τους πελάτες και τους προμηθευτές μας, αλλά και θέματα που αφορούν στην υπευθυνότητα και την ποιότητα. Αξιολογήθηκε η δέσμευσή μας για μείωση πλαστικού και σπατάλης τροφίμων κατά 50% μέχρι το 2025, αλλά και οι ενέργειές μας για τον περιορισμό του διοξειδίου του άνθρακα και οι πρακτικές μας απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Αξιολογήθηκε, και η δέσμευσή μας απέναντι στην κοινωνία, η οποία είναι, άλλωστε, η βάση και ο σκοπός της δραστηριότητάς μας. 
 
Εκεί χτυπάει η καρδιά μας, μέσα από τα καταστήματά μας που δηλώνουν καθημερινά το παρών σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας. Εκεί όπου με πολλούς γνωριζόμαστε με τα μικρά μας ονόματα, και σε όλους οφείλουμε μια πρόθυμη εξυπηρέτηση, με ένα χαμόγελο. Γνωρίζουμε, όμως, ότι υπάρχει και ένα μέρος της κοινωνίας που για πολλούς λόγους δυσκολεύεται να φθάσει στα καταστήματά μας. Και για αυτούς, είμαστε εκεί, με απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας. Είμαστε χαρούμενοι που η δέσμευσή μας για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους αναγνωρίζεται πλέον και από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute), αποκλειστικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα του δείκτη Εταιρικής Υπευθυνότητας (Corporate Responsibility Index, CR Index) του βρετανικού Ινστιτούτου διεθνούς αναφοράς “Business in the Community”.
 
Γιατί στην ΑΒ Βασιλόπουλος, είμαστε εδώ για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, αλλά, πάνω από όλα, για να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για όλα όσα έχουν «αξία» για σένα. 
 
Λίγα λόγια για το κοινωνικό αποτύπωμα της ΑΒ Βασιλόπουλος 
Το 2019 προσφέραμε μέσα από τα προγράμματά μας δωρεές αξίας €3,1 εκατ. Με τη συμβολή των ανθρώπων μας και των πελατών μας ενισχύσαμε 250 φορείς που στηρίζουν συνολικά 123.000 συνανθρώπους μας. Με τα προγράμματά μας αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτυπώνεται σε κάθε βήμα μας. Αποτελεί ζωτικό κομμάτι της ιστορίας, του παρόντος και του μέλλοντος του brand μας.
- Μέσα από το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ προσφέραμε πάνω από 200.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές σχολείων.
- Τα ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΓΑΠΗΣ γέμισαν το «τραπέζι» τοπικών φορέων με 868.000 γεύματα αξίας 2,6 εκατ. ευρώ.
- Τα καταστήματά μας με τη Συγκέντρωση Τροφίμων είναι εκεί για τοπικά ιδρύματα και φορείς.
- Με τα προϊόντα καλού σκοπού και τα κουπόνια αλληλεγγύης προσφέραμε 30.433 ευρώ που αντιστοιχούν σε 10.144 γεύματα για την  ενίσχυση των τοπικών φορέων.
- Με τα προγράμματα στήριξης των Ελλήνων παραγωγών -το 90% των προμηθευτών μας- ενισχύουμε των πρωτογενή τομέα και τις τοπικές οικονομίες.
 
Σχετικά με την ΑΒ Βασιλόπουλος 
Στην ΑΒ Βασιλόπουλος έχουμε επάξια κατακτήσει μια θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά μας, τη μοναδική μας εξυπηρέτηση και την ξεχωριστή ποικιλία μας. Με οδηγό το σκοπό μας να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, είμαστε πάντα δίπλα στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες μας με θάρρος, ακεραιότητα, ομαδικότητα, φροντίδα και χιούμορ. Πάντα δίπλα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά μας μέσα από το δίκτυό μας που ξεπερνάει τα 500 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Εκεί όπου οι άνθρωποί μας γίνονται οι δικοί σας άνθρωποι, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν με χαρά και μεράκι και να προσφέρουν μια μοναδική αγοραστική εμπειρία σε όλους και σε καθέναν ξεχωριστά.
 

24/06/2020 Ο κόσμος του Franchise της ΑΒ Βασιλόπουλος «γράφει» τη δική του ιστορία. Το 200ο κατάστημα AB Franchise είναι εδώ!

Το δυναμικό δίκτυο franchise της ΑΒ Βασιλόπουλος, αναπτύσσεται διαρκώς και φτάνει σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας για να εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες αγορών. Έτσι, στις 16 Ιουνίου το νέο AB Shop & Go ήρθε στην περιοχή της Καβάλας, σηματοδοτώντας το 200ο κατάστημα ΑΒ Franchise
 
Με 180 τ.μ. χώρου πώλησης σε ένα επίπεδο, δύο ταμεία και μια άρτια ομάδα πέντε έμπειρων επαγγελματιών, το νέο AB Shop & Go στην οδό Γραβιάς 23, αποτελεί μια ιδανική επιλογή για εύκολα και γρήγορα ψώνια και σας περιμένει για να σας προσφέρει προϊόντα άριστης ποιότητας, υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και μια μοναδική αγοραστική εμπειρία με την υπογραφή της ΑΒ Βασιλόπουλος.
 
Σε μια εποχή υψηλών απαιτήσεων και μεγάλων προκλήσεων, η ΑΒ ενισχύει σταθερά την ελληνική επιχειρηματικότητα, δίνοντας ευκαιρίες ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα, για όλους εκείνους τους νέους επιχειρηματίες που θέλουν να «γράψουν» τη δική τους επιτυχημένη ιστορία με έναν αξιόπιστο συνεργάτη που κάνει τη διαφορά και αναζητούν νέους δρόμους για την επιτυχία, η ΑΒ με το σύγχρονο Franchise δίκτυό της εγγυάται να κάνει τα όνειρά τους πραγματικότητα.
 
ΑΒ Βασιλόπουλος. Για ό,τι θέλεις να είσαι! Και είναι ωραίο να «γράφεις» ιστορία!
 
Η ΑΒ Βασιλόπουλος πλέον απαριθμεί 200 καταστήματα AB Franchise σε όλη την Ελλάδα, από τα οποία 79 είναι ΑΒ Food Market, 52 AB Shop & Go, ενώ 69 Shop & Go είναι στεγασμένα σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε συνεργασία με την Coral/Shell. 
 
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
 
Σχετικά με την ΑΒ Βασιλόπουλος: Στην ΑΒ Βασιλόπουλος έχουμε επάξια κατακτήσει μια θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά μας, τη μοναδική μας εξυπηρέτηση και την ξεχωριστή ποικιλία μας. Με οδηγό το σκοπό μας να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, είμαστε πάντα δίπλα στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες μας με θάρρος, ακεραιότητα, ομαδικότητα, φροντίδα και χιούμορ. Πάντα δίπλα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά μας μέσα από το δίκτυό μας που ξεπερνάει τα 500 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Εκεί όπου οι άνθρωποί μας γίνονται οι δικοί σας άνθρωποι, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν με χαρά και μεράκι και να προσφέρουν μια μοναδική αγοραστική εμπειρία σε όλους και σε καθέναν ξεχωριστά.
 

11/06/2020 Ελληνικές γεύσεις με παγκόσμια λάμψη αποκλειστικά στα ΑΒ!

 Έξι προϊόντα Ελλήνων παραγωγών που ανήκουν στις σειρές «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» και «ΑΒ Επιλογή», ξεχώρισαν στο φετινό διαγωνισμό του International Taste Institute

Γεμίσαμε αστέρια! Αστέρια με παγκόσμια λάμψη και αξία, τα οποία αντανακλούν την ανώτερη γεύση των γνήσιων ελληνικών προϊόντων, που φροντίζουμε να βρίσκετε καθημερινά στα ράφια των καταστημάτων ΑΒ. Από αυτά τα αστέρια, που μας κάνουν υπερήφανους για τις επιλογές μας, τη στήριξη στους Έλληνες παραγωγούς και την ανάδειξη της γευστικής παράδοσης της χώρας μας. 
 
Έξι από αυτά τα προϊόντα, τέσσερα από τη σειρά «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» και δύο από τη σειρά «ΑΒ Επιλογή», «λάμπουν» πια ακόμη περισσότερο, καθώς επέστρεψαν με επτά συνολικά χρυσά αστέρια Ανώτερης Γεύσης (Superior Taste Awards) από το φημισμένο διεθνή διαγωνισμό του International Taste Institute (ITI) 2020.
 
 
 
 Πρόκειται για τα: 
 
«ΑΒ Επιλογή» Κρανιός, Superior Taste Award με δύο Αστέρια! Το εξαιρετικά νόστιμο αυτό ψάρι, με αφράτο και τρυφερό ψαχνό, αποτελεί πλούσια πηγή ανόργανων στοιχείων, βιταμίνης D και λιπαρών οξέων που ο οργανισμός μας δεν μπορεί να συνθέσει από μόνος του. 
«ΑΒ Επιλογή» Κοτόπουλο από Γιαννιώτικες φάρμες «Μαργαρίτα», Superior Taste Award με ένα Αστέρι. Το κοτόπουλο μεγαλώνει στην ορεινή περιοχή των Ιωαννίνων με 100% φυτικές τροφές, το 65% των οποίων αποτελεί το καλαμπόκι, που του χαρίζουν αυτήν την ανώτερη γεύση. 
«Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» παξιμάδια Κυθήρων λαδιού, Superior Taste Award με ένα Αστέρι. Ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας, παρασκευάζονται με ελαιόλαδο Κυθήρων και την παραδοσιακή συνταγή του νησιού.
«Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» κριθαρένιο παξιμαδάκι πετρόμυλου Ασή Γωνιάς Κρήτης, Superior Taste Award με ένα Αστέρι. Προέρχεται από ένα από τα ορεινότερα χωριά της Κρήτης και φτιάχνεται όπως τα παλιά τα χρόνια, με αλεύρι κριθαρένιο ολικής άλεσης αλεσμένο σε παραδοσιακό πετρόμυλο με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και προζύμι.
«Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» χυλοπιτάκι Κορίνθου, Superior Taste Award με ένα Αστέρι. Ονομαστό για την εξαιρετική του νοστιμιά, παρασκευάζεται με παραδοσιακό τρόπο από σιμιγδάλι, φρέσκα αυγά και φρέσκο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα.
«Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» γλυκός τραχανάς Λαμίας, Superior Taste Award με ένα Αστέρι. Φτιάχνεται με τις πατροπαράδοτες μεθόδους της Φθιώτιδας, από σκληρό σιτάρι και φρέσκο παστεριωμένο πρόβειο γάλα και φημίζεται για την υπέροχη γεύση του. 
 
Απολαύστε και εσείς τα βραβευμένα ελληνικά προϊόντα που θα βρείτε στα καταστήματα ΑΒ, ανάμεσα σε πολλές ακόμη προτάσεις, που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και τη νοστιμιά τους.
 
ΑΒ Βασιλόπουλος. Για ό,τι θέλεις να είσαι! 
Και είναι ωραίο να γεμίζουν με «αστέρια» τα αγαπημένα σου προϊόντα!
 
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Σχετικά με το International Taste Institute:  
Από το 2005, το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης (International Taste Institute) έχει αξιολογήσει περισσότερα από 15.000 προϊόντα τροφίμων και ποτών από όλο τον κόσμο. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από διάσημους Chefs και Sommeliers και μαζί με την αυστηρή μεθοδολογία γευσιγνωσίας έχουν συμβάλει στο να καταστεί το Superior Taste Award ως το πλέον αναγνωρισμένο, ανεξάρτητο πιστοποιητικό παγκοσμίως, 100% επικεντρωμένο στη γεύση. Στα προϊόντα που συμμετέχουν στις αξιολογήσεις και βαθμολογούνται με πάνω από 70% απονέμονται Superior Taste Awards (από 1-3 αστέρια). Η γευσιγνωσία είναι «τυφλή». Για να διασφαλιστεί η αντικειμενική αξιολόγηση, η κριτική επιτροπή δεν γνωρίζει τα εμπορικά σήματα των προϊόντων, τα ονόματα των παραγωγών και την προέλευσή τους. Κάθε προϊόν αξιολογείται για την οργανοληπτική του ποιότητα ακολουθώντας μια συστηματική προσέγγιση που βασίζεται στα 5 διεθνή κριτήρια Hedonic Sensory Analysis/Aνάλυση Ηδονικής Αίσθησης (πρότυπα AFNOR XP V09A): Πρώτη εντύπωση, όραση, όσφρηση, γεύση, υφή (φαγητό) ή τελική αίσθηση (ποτά). Κάθε μέλος της κριτικής επιτροπής αξιολογεί και βαθμολογεί το προϊόν μόνο του και χωρίς επικοινωνία με άλλα μέλη της επιτροπής.
 
 

09/06/2020 Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η ΔΕΗ με την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων της στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης, η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ. 
Σύμφωνα με το MoU, τα δύο μέρη θα διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας τους στην αναγνώριση και χωροθέτηση σημείων στο δίκτυο Καταστημάτων της ΑΒ πανελλαδικά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους πελάτες/οδηγούς για τη στάθμευση και φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων τους,  , στην από κοινού αναγνώριση ενεργειών για την προώθηση των υπηρεσιών της ηλεκτροκίνησης στους πελάτες/καταναλωτές που επιθυμούν να οδηγούν ένα «καθαρό» και φιλικό προς το περιβάλλον όχημα, στην αναγνώριση περεταίρω συνεργειών μεταξύ των μερών, που μπορεί να προκύψουν από την υπόψη συνεργασία.
 
 Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης δήλωσε κατά την υπογραφή της συμφωνίας:
«Η ΔΕΗ κάνει σήμερα ένα σημαντικό βήμα για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Έχουμε ήδη εντάξει στον σχεδιασμό μας την τοποθέτηση πανελλαδικά, 1.000 σταθμών φόρτισης στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα. Παράλληλα εξετάζουμε στρατηγικές συνεργασίες ώστε η ΔΕΗ να διαδραματίσει πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στην ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης που αποτελεί  ζωτική συνθήκη για την ευρεία διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων. Στόχος μας να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράψαμε σήμερα μνημόνιο συνεργασίας με την ΑΒ Βασιλόπουλος, με έμφαση στην αναγνώριση κατάλληλων σημείων εγκατάστασης φορτιστών, τη διαμόρφωση κοινών προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και την προώθηση των υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί σημαντική πρόκληση, αλλά και μεγάλη ευκαιρία για τη ΔΕΗ, για τη χώρα, για το περιβάλλον και την κοινωνία».
 
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ κ. Βασίλης Σταύρου ανέφερε:

«Μαζί με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ανταποκρινόμαστε πρώτοι στο εθνικό σχέδιο ηλεκτροκίνησης και φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε μια στρατηγική συνεργασία σχεδιάζοντας από κοινού λύσεις πιο φιλικές προς το περιβάλλον, λύσεις πιο «πράσινες». Μαζί λοιπόν, δημιουργούμε σήμερα το κατάστημα του μέλλοντος, αλλάζουμε συνήθειες και βάζουμε μπροστά ένα μακρόπνοο και φιλόδοξο πλάνο που αφορά στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης στους πελάτες της ΑΒ Βασιλόπουλος. 

Σχετικά με τη ΔΕΗ

Η ΔΕΗ είναι η κορυφαία εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με δραστηριότητες στην παραγωγή, διανομή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές. Διαθέτει συνολική καθαρή ισχύ 11,1 GW στην Ελλάδα, με θερμικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς καθώς και εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά. Έχει στην κυριότητά της το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας με Ρυθμιζόμενη Περιουσιακή Βάση € 3 δισ. περίπου, διαχειριστής του οποίου είναι η θυγατρική της εταιρεία ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας, εξυπηρετώντας περίπου 6,3 εκατ. πελάτες σε όλη τη χώρα. Αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της ΔΕΗ η αποανθρακοποίηση μέσω της επιτάχυνσης της απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων και της προώθησης των επενδύσεων σε ΑΠΕ, προκειμένου ο Όμιλος να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη των ΑΠΕ. Παράλληλα η ΔΕΗ έχει ως στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ομίλου. Η ΔΕΗ ιδρύθηκε το 1950 και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2001. Το 2019, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΔΕΗ ανήλθε σε € 4,9 δισ. και το σύνολο του ενεργητικού σε € 13,6 δισ., με περίπου 15.100 εργαζόμενους.

Σχετικά με την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ 

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος έχουμε επάξια κατακτήσει μια θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά μας, τη μοναδική μας εξυπηρέτηση και την ξεχωριστή ποικιλία μας. Με οδηγό το σκοπό μας να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, είμαστε πάντα δίπλα στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες μας με θάρρος, ακεραιότητα, ομαδικότητα, φροντίδα και χιούμορ. Πάντα δίπλα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά μας μέσα από το δίκτυό μας που ξεπερνάει τα 500 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Εκεί όπου οι άνθρωποί μας γίνονται οι δικοί σας άνθρωποι, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν με χαρά και μεράκι και να προσφέρουν μια μοναδική αγοραστική εμπειρία σε όλους και σε καθέναν ξεχωριστά.
 
 

03/06/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: Τώρα, οι φημισμένες γεύσεις του Μεξικού έρχονται σπίτι μας!

 Με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη και την εγγύηση ποιότητας της ΑΒ

Τι θα λέγατε για chimichanga με κιμά; Για chili con carne με ρύζι; Μήπως προτιμάτε χοιρινό με ανανά και ρύζι ή fajitas με μοσχάρι; Πώς θα σας φαινόταν ένα γεύμα quesadilla ή enchiladas με κοτόπουλο; Το πιο πιθανό είναι να αναφωνούσατε: «Que sabrosa comida Mexicana!». Τι καταπληκτικό μεξικανικό φαγητό!

Η Μεξικανική είναι κουζίνα με «θερμό» ταπεραμέντο. Νόστιμη, «χρωματιστή», με εντάσεις. Με πολλούς και φανατικούς φίλους. Και γι’ αυτό αρέσει ιδιαίτερα. Καθώς τώρα είναι ακόμη πιο δύσκολο να ταξιδεύσουμε στο μακρινό Μεξικό για να την απολαύσουμε, τη φέρνουμε κοντά σας! Με τα νέα Έτοιμα Γεύματα «AB You’ll love» και την υπογραφή του αγαπημένου σεφ Άκη Πετρετζίκη, μεταμορφώνετε το σπίτι σας σε Μεξικάνικο εστιατόριο.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις τάσεις της εποχής για νόστιμες, πρακτικές και ποιοτικές λύσεις για κάθε στιγμή της ημέρας και εμπλουτίζει την ποικιλία της με νέες έθνικ γεύσεις, μέσα από τις ΑΒ You’ll Love #Worldcuisines. Ξεκινάμε με έξι νέα μεξικάνικα πιάτα, με την εγγύηση νοστιμιάς του Άκη Πετρετζίκη και την εγγύηση ποιότητας που μόνο η ΑΒ μπορεί να προσφέρει. Δοκιμάστε τα και ταξιδέψτε γευστικά στη χώρα των Αζτέκων:

• Chimichanga με κιμά (περιέχει sour cream)
• Chili con carne με ρύζι basmati • Χοιρινό με ανανά και ρύζι
• Fajitas με μοσχάρι και λαχανικά
• Quesadillas με κοτόπουλο και λαχανικά (περιέχει sour cream)
• Enchiladas με κοτόπουλο (περιέχει sour cream)

Από την 1 Ιουνίου, οι νέες μεξικάνικες γεύσεις AB You’ll Love σάς περιμένουν στα καταστήματα ΑΒ και το AB Eshop, για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Γνωρίστε όλη τη σειρά εδώ.

Feliz verano! (Καλό καλοκαίρι!)

ΑΒ Βασιλόπουλος | Για ό,τι θέλεις να είσαι!

01/06/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: Από την ελληνική γη στην κορυφή του κόσμου!

 Δύο πολύ σημαντικές διεθνείς διακρίσεις για το φρέσκο γάλα «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», στον φημισμένο διαγωνισμό των Monde Selection Awards 2020

 Μικρές Φάρμες, Μεγάλο Γάλα! Το φρέσκο γάλα «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» απέσπασε δύο μεγάλες διακρίσεις στον παγκόσμιας φήμης διαγωνισμό των Monde Selection Awards 2020! 
 Το αγαπημένο σας γάλα, που προέρχεται από μικρές φάρμες της Θεσσαλίας και το βρίσκετε αποκλειστικά στα ΑΒ, ξεχώρισε για την εξαιρετική ποιότητά του στον ανεξάρτητο διαγωνισμό του διεθνούς Οργανισμού με έδρα τις Βρυξέλλες. 
 
Επιστρέφει υπερήφανο στην πατρίδα του με:
Χρυσό βραβείο ποιότητας για το φρέσκο γάλα 3,7% λιπαρά (πλήρες) 
Ασημένιο βραβείο ποιότητας για το φρέσκο γάλα 1,5% λιπαρά (ελαφρύ)
 
Ένας τόπος με βοσκοτόπια με πλούσια βλάστηση, με παράδοση στην κτηνοτροφία, η Θεσσαλία, φημίζεται για την υψηλή ποιότητα και τη γεύση του γάλακτος που παράγει. Η φήμη αυτή βγαίνει πλέον από τα σύνορά μας, χάρη στο φρέσκο γάλα «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
 
Στην ΑΒ Βασιλόπουλος είμαστε πολύ χαρούμενοι που, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο, η επιλογή μας να στηρίζουμε στην πράξη τον Έλληνα παραγωγό και να σας προσφέρουμε ποιοτικά και εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, επιβραβεύεται διεθνώς. 
 
ΑΒ Βασιλόπουλος. Για ό,τι θέλεις να είσαι. Και είναι ωραίο να είσαι ανάμεσα σε όσους επιλέγουν και απολαμβάνουν την ποιότητα και τα διαλεκτά προϊόντα του τόπου μας! 

Σχετικά με τον διεθνή διαγωνισμό Monde Selection Awards 
Από το 1961, 70 εμπειρογνώμονες της Monde Selection από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους σεφ με αστέρια Michelin, παγκοσμίου φήμης οινολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίων, μηχανικοί ζυθοποιίας, διατροφολόγοι & διαιτολόγοι, δοκιμάζουν και αξιολογούν προϊόντα με έναν εντελώς ανεξάρτητο τρόπο. Μετά τις δοκιμές και τη γευσιγνωσία, οι κριτές της Monde Selection απονέμουν ετικέτες ποιότητας στα προϊόντα κορυφαίας ποιότητας, με βάση τα αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης. 
 
Η Monde Selection, με έδρα τις Βρυξέλλες, έχει την υποστήριξη διεθνώς αναγνωρισμένων Οργανισμών όπως η Culinary Academy of France, Euro-toques, οι Master Chefs του Βελγίου, ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (O.I.V) κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε εδώ
 

22/5/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: Το Γάλα «Ποιος είναι το Αφεντικό; - Η Μάρκα του Καταναλωτή» για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα καταστήματα ΑΒ

Kαι σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε, στην ΑΒ Βασιλόπουλος, στεκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων παραγωγών και στηρίζουμε πρώτοι στην Ελλάδα την καινοτόμα συνεταιριστική πρωτοβουλία «Ποιος είναι το Αφεντικό; – Η Μάρκα του Καταναλωτή». Από τις 21 Μαΐου 2020, μπορείτε να βρίσκετε στα ψυγεία των καταστημάτων μας 2 νέους κωδικούς - πλήρες και ελαφρύ γάλα εξαιρετικής ποιότητας του πρωτοποριακού αυτού εγχειρήματος, που προωθεί τη βιώσιμη κατανάλωση, ενώ παράλληλα, αναδεικνύει τον πρωτογενή τομέα της χώρας. 
 
Η «Ποιος είναι το Αφεντικό; - Η Μάρκα του Καταναλωτή» είναι μια κοινωνική και συλλογική πρωτοβουλία, στην οποία οι καταναλωτές γίνονται οι «πρωταγωνιστές» και συμμετέχουν στο ταξίδι ενός προϊόντος, από την παραγωγή έως το ράφι. Πώς; Οι ίδιοι αποφασίζουν με διαφάνεια, σεβασμό και αξιοπιστία τι θέλουν να καταναλώνουν, σε ποια τιμή́ και πώς αυτή κατανέμεται σε όσους φροντίζουν ώστε το προϊόν να φτάνει στο τραπέζι τους, με προτεραιότητα τη σωστή ανταμοιβή του παραγωγού. 
 
 Έτσι, το γάλα, που διατίθεται στα καταστήματα ΑΒ, παράχθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές που όρισε η πλειοψηφία των καταναλωτών που συμμετείχαν στην online ψηφοφορία μέσα από τη διαδραστική πλατφόρμα www.imarkatoukatanaloti.gr
 
Στόχος του εγχειρήματος είναι να συμβάλλει στη στήριξη των παραγωγών της χώρας μας, στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και της ελληνικής οικονομίας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας, βιωσιμότητας και ευζωίας. Κι ενώ η αρχή έγινε με το γάλα, θα ακολουθήσουν το ελαιόλαδο, η φέτα, το μέλι, το αλεύρι και όσα ακόμη αποφασίσουν οι καταναλωτές. 
 
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, ο Συνιδρυτής και Συντονιστής της, Λάμπης Κώτσου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η Ελλάδα είναι η 4η χώρα που αναπτύσσει το μοντέλο αυτό, μετά τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ισπανία. Απλοί άνθρωποι, καταναλωτές, συμμετέχουμε ενεργά σε αυτή την πρωτότυπη πρωτοβουλία. Η ΑΒ Βασιλόπουλος, από την αρχή μάς στήριξε τόσο με την τεχνογνωσία της, όσο και με τη φροντίδα της, συμβάλλοντας ως ο πιο σημαντικός μας εταίρος σε μια πιο δίκαιη, βιώσιμη και έξυπνη κατανάλωση. Έτσι, το πρώτο προϊόν που δημιουργήσαμε οι καταναλωτές, το γάλα, είναι πλέον στα ψυγεία της ΑΒ Βασιλόπουλος και ανυπομονούμε να προχωρήσουμε μαζί και με τα υπόλοιπα προϊόντα».
 
Ο SVP Buying στη Διεύθυνση Αγορών της ΑΒ Βασιλόπουλος, Δημήτρης Πρίντζιος, δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη στιγμή, ταυτιστήκαμε απόλυτα με αυτή τη νέα και πρωτοπόρα -για τη χώρα- πρωτοβουλία, καθώς συνδέεται με τη στρατηγική και τις αξίες μας να στηρίζουμε διαχρονικά την ελληνική πρωτογενή παραγωγή και τους Έλληνες Παραγωγούς. Την ίδια στιγμή, «ακούμε» τους πελάτες μας και φέρνουμε στο τραπέζι τους επιλογές ελληνικών προϊόντων, με την ίδια πάντα υψηλή ποιότητα και μάλιστα σε προσιτή τιμή. Η πρωτοβουλία «Ποιος είναι το αφεντικό; - Η Μάρκα του Καταναλωτή» είναι μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη της φροντίδας που επιδεικνύουμε για τα διαλεχτά προϊόντα της ελληνικής γης. Κι ένας τρόπος να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή  δεκάδων οικογενειών παραγωγών γάλακτος, ώστε να επιβιώσουν, να εξελιχθούν και μαζί τους και άλλα παρακλάδια του τομέα της Γεωργίας και όχι μόνο». 
 
 
 
Περισσότερες πληροφορίες για το γάλα «Ποιος είναι το Αφεντικό; - Η Μάρκα του Καταναλωτή» στα ΑΒ δείτε εδώ
 
Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία, θα βρείτε στο σύνδεσμο: www.imarkatoukatanaloti.gr ή τηλεφωνικά: 2130315471.
 
Μάθετε για τη διαχρονική στήριξη της ΑΒ Βασιλόπουλος προς τους Έλληνες Παραγωγούς εδώ
 
Μάθετε για την υπεύθυνη λειτουργία της ΑΒ Βασιλόπουλος εδώ
 

14/05/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία της WIND «Μείνετε Σπίτι – Θα σας φέρουμε εμείς τα ψώνια», με φροντίδα για τις ευπαθείς ομάδες

Για εμάς, στην ΑΒ Βασιλόπουλος, «Μένουμε Ασφαλείς» σημαίνει μένουμε σταθερά δίπλα σας και συνεχίζουμε να σας φροντίζουμε με κάθε τρόπο. Ειδικά για όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες) αλλά και για τις μονογονεϊκές οικογένειες, η δική μας φροντίδα και προσοχή δεν σταματά ποτέ. 


 
Για αυτό, συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία της WIND «Μείνετε Σπίτι – Θα σας φέρουμε εμείς τα ψώνια», που φέρνει τα είδη πρώτης ανάγκης στο σπίτι σας, χωρίς μεταφορικά κόστη για εσάς, και έτσι μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα να εκτεθείτε σε κίνδυνο. Τι πρέπει να κάνετε εσείς; 
 
Αν είστε κάτοικος των Δήμων Αθηναίων, Νίκαιας, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Κορυδαλλού, Περιστερίου και Αιγάλεω, μπορείτε να καλέσετε μεταξύ 07:00 – 11:00 το πρωί στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας οχημάτων ταξί «Κόσμος» (210-5201300 ή 18300) και να δώσετε τον κωδικό 180 και τη διεύθυνση της οικίας σας. Το συντομότερο, ένας οδηγός ταξί θα φθάσει στην πόρτα σας, θα παραλάβει τη λίστα με τα ψώνια και το χρηματικό αντίτιμο*. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο πλησιέστερο κατάστημα ΑΒ, όπου με προτεραιότητα κατά την είσοδο και με ευθύνη στην τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας κατά τη διάρκεια των αγορών, θα συλλέξει τα προϊόντα της παραγγελίας σας και θα σας τα παραδώσει την ίδια ημέρα, και το αργότερο έως τις 16:00
 
Με αυτόν τον τρόπο, η WIND και η ΑΒ φροντίζουμε ώστε οι ευπαθείς να «Μένουν ασφαλείς» και να «Παραμένουν σπίτι» και την επόμενη μέρα.
 
 

* Έως 50€ ημερησίως
 
 

12/05/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: Το AB Eshop «έφτασε» σε περισσότερες πόλεις της Ελλάδας

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, φροντίζουμε να δίνουμε τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους πελάτες μας, σε όλη τη χώρα, να κάνουν τις αγορές τους online μέσα από το ΑΒ Eshop.


 
Μετά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, το ΑΒ Eshop, το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΑΒ, έφτασε στις πόλεις της Πάτρας, της Λάρισας, του Ηρακλείου, της Καλαμάτας και των Ιωαννίνων. Αν θέλετε και εσείς να κάνετε εύκολα και γρήγορα τις αγορές σας, με την άνεση και την ασφάλεια τους σπιτιού σας και με παράδοση στο χώρο σας την ημέρα και την ώρα που σας εξυπηρετεί, ξεκινήστε τώρα τις online αγορές σας. 
 
 Το ΑΒ Eshop προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία μέσα από 9.000 προϊόντα ενώ συγκεντρώνει 1.000 προσφορές, κάθε μέρα, για μεγαλύτερη οικονομία. Με €40 ελάχιστη παραγγελία και δωρεάν μεταφορικά, τα online ψώνια σας είναι μόνο «μερικά κλικ μακριά» από την πόρτα σας, την ημέρα και ώρα παράδοσης που επιθυμείτε, από Δευτέρα έως Σάββατο και από τις 11:30 έως τις 21:30. 
 
Γνωρίστε κι εσείς τον κόσμο του ΑΒ Eshop, με 5 απλά βήματα:
1. Επιβεβαιώστε ότι εξυπηρετείστε μέσα από την επαλήθευση του ταχυδρομικού κώδικα
2. Κάντε Εγγραφή ή Σύνδεση στον online λογαριασμό 
3. Προσθέστε τα προϊόντα στο καλάθι των online αγορών σας
4. Ορίστε ημέρα και ώρα παράδοσης 
5. Ολοκληρώστε την online παραγγελία σας, με τους τρόπους πληρωμής να είναι είτε μετρητά ή κάρτα κατά την παράδοση είτε online πληρωμή με κάρτα  
 
Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, δεν σταματάμε να αναζητούμε διαρκώς τρόπους για να είμαστε δίπλα στους πελάτες μας σε ακόμα περισσότερες πόλεις σε όλη την Ελλάδα και να φροντίζουμε να απολαμβάνουν τα οφέλη του ΑΒ Eshop.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ
 
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΒ Βασιλόπουλος: https://www.ab.gr/en-gr/
Για επικοινωνία με την εταιρεία: Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, τηλ. 210 6608483, amachera@ab.gr & Κατερίνα Χάλκου, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας, τηλ. 210 6608775,  kchalkou@ab.gr.
 

06/05/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: 5 βραβεία στα Loyalty Awards 2020 για την AB Plus, τη δική μας σχέση εμπιστοσύνης

 Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, η εμπιστοσύνη σας αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβράβευσή μας. Γι’ αυτό, με το πρόγραμμα πιστότητας ΑΒ Plus φροντίζουμε να δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες, σχέσεις που «αντέχουν» στο χρόνο και παραμένουν επίκαιρες. Και είμαστε πολύ υπερήφανοι που αυτή η σχέση, η δική μας σχέση, απέσπασε 5 βραβεία στα Loyalty Awards 2020. 

 
Σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό διαγωνισμό, όπου φέτος υποβλήθηκαν και συμμετείχαν περισσότερα σχήματα πιστότητας από κάθε άλλη χρονιά, οι δικές μας διακρίσεις με την AB Plus είναι:
 
 
 
GOLD βραβείο για το σχήμα πιστότητας AB Plus, ως μια σταθερή αξία που εξελίσσεται συνεχώς, στην Ενότητα “Best in Loyalty & Engagement” και την κατηγορία του Food Retail.
GOLD βραβείο για την καλύτερη χρήση Brand Advocates & Influencers για τη νέα υπηρεσία «Προσωπικές Προσφορές AB Plus».
SILVER βραβείο για την ενέργεια «Στα ΑΒ, κάθε επίσκεψη μετράει» στην κατηγορία “Best Direct Marketing Campaign”.
SILVER βραβείο για το “Best Use of Digital Onboarding”, μέσα από το οποίο κάθε πελάτης ανακαλύπτει το νέο ψηφιακό κόσμο της AB Plus.
SILVER βραβείο για την ομάδα Loyalty & Personalization της ΑΒ στην κατηγορία “Best in-house Loyalty Team”.Για όλους εμάς στην ΑΒ Βασιλόπουλος το πιο μεγάλο βραβείο παραμένει το δικό σας χαμόγελο, η αίσθηση ασφάλειας όλων, το ότι δεν σας έλειψε και δεν σας λείπει τίποτα, αυτό το ανεπιτήδευτο «ευχαριστώ», που ανταλλάσσουμε μεταξύ μας. 
 
 
Είμαστε, όμως, πολύ χαρούμενοι και για τη θεσμική αναγνώριση της προσπάθειάς μας να γινόμαστε όλο και πιο αποτελεσματικοί, όλο και πιο καινοτόμοι, πιστοί στη δική σας εξυπηρέτηση, με οφέλη για όλους και τον καθένα ξεχωριστά. Και αυτά τα βραβεία, τα μοιραζόμαστε μαζί σας. 
 
ΑΒ Βασιλόπουλος. Για ό,τι θέλεις να είσαι. Και αξίζει να είσαι loyal.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΒ Βασιλόπουλος: https://www.ab.gr/en-gr/
Για επικοινωνία με την εταιρεία: Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, τηλ. 210 6608483, amachera@ab.gr & Κατερίνα Χάλκου, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας, τηλ. 210 6608775,  kchalkou@ab.gr.  

30/04/2020 Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, φροντίζουμε τις μικρές επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός των καταστημάτων μας

 Με μηδενική είσπραξη του μισθώματος Απριλίου 
 
Σε μια περίοδο με σημαντικές προκλήσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην ΑΒ Βασιλόπουλος, δημιουργούμε τις συνθήκες για την επιστροφή σε μια «νέα κανονικότητα», με νέες κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις. 
 
Σε αυτό το πλαίσιο, στηρίζουμε έμπρακτα τις μικρές επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός των καταστημάτων μας (shops in a shop) και επλήγησαν από τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, η μηδενική είσπραξη του μισθώματος Απριλίου 2020 είναι η δική μας «πράξη φροντίδας» για να διευκολύνουμε τη ρευστότητα και την ομαλότερη ένταξή των συνεργατών μας στην αγορά, σε συνέχεια της ισχύουσας νομοθετικής ρύθμισης για τη μερική απαλλαγής τους από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος κατά 40% για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020. 
 
Γιατί στην ΑΒ, φροντίζουμε τους συνεργάτες μας και για την «επομένη μέρα»!
 

16/04/2020 Η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία με 200.000 μάσκες

Η ΑΒ Βασιλόπουλος φροντίζει έμπρακτα όσους μας φροντίζουν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως η Ελληνική Αστυνομία που σε αυτή την κρίσιμη στιγμή παίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία της δημόσιας υγείας. 

 
Σε αυτό το πλαίσιο, προσφέρει 200.000 μάσκες στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω της Τοπικής Διοίκησης Αθηνών και Αττικής της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Η συγκεκριμένη προσφορά, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δωρεάς ύψους 500.000 ευρώ προς Δήμους, ΜΚΟ και Οργανισμούς, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, καθώς τη Μ. Τετάρτη (15 Απριλίου) παραδόθηκαν οι πρώτες 100.000 μάσκες, μέσω της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. 
 
Με αφορμή τη δωρεά των 200.000 μασκών, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Αθηνών και Αττικής της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, κ. Βλάσιος Βαλάτσος, δήλωσε: «Χρέος μας, αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι η ασφάλεια όλων των πολιτών αλλά και των ίδιων των ανθρώπων μας. Ευχαριστούμε θερμά την ΑΒ Βασιλόπουλος για αυτή τη σημαντική δωρεά, η οποία συμβάλλει έμπρακτα στην προστασία των αστυνομικών που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα. Η αναγνώριση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας και της αδιάκοπης προσπάθειάς μας για την καταπολέμηση της πανδημίας, μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, Βασίλης Σταύρου, δήλωσε σχετικά: «Εκφράζουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στην Ελληνική Αστυνομία, που από την πρώτη στιγμή δίνει το δικό της καθημερινό αγώνα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την τήρηση των μέτρων προστασίας που έχει θεσπίσει η Πολιτεία. Οι άνθρωποι αυτοί θέτουν καθημερινά τη ζωή τους σε κίνδυνο για να προστατέψουν όλους εμάς. Προτεραιότητά μας στην ΑΒ Βασιλόπουλος, είναι να φροντίζουμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε εκείνους που μας φροντίζουν και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε όπου υπάρχει ανάγκη και σε όσους το χρειάζονται».
 

15/04/2020 Νέα υπηρεσία AB Collect Ψωνίζετε online και παραλαμβάνετε από κατάστημα ΑΒΘέλετε να έχετε περισσότερες επιλογές στον τρόπο που κάνετε τα ψώνια σας;
Τώρα, μπορείτε να κάνετε online τις αγορές σας μέσα από το ΑΒ Eshop, με την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σας, και να παραλαμβάνετε από ένα κατάστημα ΑΒ, που βρίσκεται κοντά σας, την ώρα που σας εξυπηρετεί. 

 
Η νέα υπηρεσία ΑΒ Collect είναι εδώ και σας δίνει αυτή τη δυνατότητα, με 5 απλά βήματα.
 
1. Πραγματοποιείτε τις αγορές σας με ένα click στο ΑΒ Eshop και επιλέγετε την υπηρεσία Collect, εφόσον επιθυμείτε να παραλάβετε τα ψώνια σας από κατάστημα ΑΒ στο οποίο διατίθεται η νέα δυνατότητα.
2. Στη συνέχεια, εισάγετε τον Ταχυδρομικό Κώδικα ή την περιοχή σας, για να επιλέξετε το κοντινότερο κατάστημα που σας εξυπηρετεί, καθώς και την επιθυμητή ημέρα και ώρα παραλαβής, από Δευτέρα έως Σάββατο, στις ώρες: 10:00-12:00, 12:00-14:00, 14:00-16:00, 16:00-18:00 & 18:00-20:00. Πριν την ολοκλήρωση της online παραγγελίας σας, επιλέγετε «Πληρωμή κατά την παραλαβή»
3. Η online παραγγελία σας προετοιμάζεται από τους ανθρώπους της ΑΒ, με όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. 
4. Την ημέρα και ώρα που έχετε επιλέξει, καλείτε στον αριθμό τηλεφώνου, που σας έχει αποσταλεί κατά την ολοκλήρωση της online παραγγελίας σας, 15 λεπτά πριν μεταβείτε στο κατάστημα ΑΒ
5. Πληρώνετε με κάρτα ή με μετρητά κατά την παραλαβή, στον ειδικά́ διαμορφωμένο χώρο έξω από́ το κατάστημα ΑΒ. 
 
Στην ΑΒ Βασιλόπουλος προσαρμοζόμαστε διαρκώς στις νέες συνθήκες. Αναπτύσσουμε νέες υπηρεσίες, ώστε να δίνουμε σε εσάς περισσότερες δυνατότητες και επιλογές, γρήγορα, εύκολα και στο χρόνο που σας εξυπηρετεί!
 
Η νέα υπηρεσία AB Collect είναι ήδη διαθέσιμη στα εξής καταστήματα ΑΒ εντός Αττικής, με τη λίστα να διευρύνεται διαρκώς.
 
ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 3 (Πάτμου) | Πάτμου & Τζαβέλλα, Τ.Κ. 17342
ΑΛΙΜΟΣ | Λ. Καλαμακίου 93 & Αμμοχώστου (Θέση Αμπελάκια), Τ.Κ. 17455
ΒΑΡΗ | Λ. Βάρης, Κερκύρας & Κέκρωπος, Τ.Κ. 16672
ΒΥΡΩΝΑΣ 1 | Καραολή Δημητρίου 34, Τ.Κ. 16233
ΓΛΥΦΑΔΑ 2 | Λαζαράκη 59, Τ.Κ. 16674
ΕΡΥΘΡΑΙΑ | Κηφισίας 326, Τ.Κ. 14671
ΜΕΛΙΣΣΙΑ | Καλαμβόκη 2 & Λ. Δημοκρατίας, Τ.Κ. 15127
ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Λ. Κύμης & Σκουφά, Τ.Κ. 14122
ΣΤΑΜΑΤΑ | Λ. Δροσιάς - Σταμάτας 31Α, Τ.Κ. 14575
ΦΙΛΟΘΕΗ | Κηφισίας & Καποδιστρίου, Τ.Κ. 15123
ΧΑΛΑΝΔΡΙ 2 | Λέσβου 5-7 & Ανδριανείου, Κάτω Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15231
 

08/04/2020 Η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει Δήμους με το Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" και Φορείς σε όλη την Ελλάδα

 Με νέα δωρεά, ύψους 500.000 ευρώ, 
«Φροντίζουμε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη»Μετά τη δωρεά εξοπλισμού και λογισμικού συστήματος για ΜΕΘ, ύψους 494.000 ευρώ, προς το Υπουργείο Υγείας, η ΑΒ Βασιλόπουλος αναλαμβάνει να φροντίσει εκείνους που μας χρειάζονται περισσότερο και να διευρύνει τη στήριξή της σε Δήμους μέσα από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αλλά και σε Φορείς ολόκληρης της χώρας που καλούνται να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες ειδικά αυτή την περίοδο. Το συνολικό κόστος της νέας δωρεάς προς Δήμους, ΜΚΟ και Κοινωφελείς Οργανισμούς ανέρχεται σε 500.000 ευρώ. 
 
Ξεκινώντας με το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, τον Δήμο Αθηναίων, η ΑΒ θα καλύψει τα έξοδα μεταφοράς 16.000 πακέτων με τρόφιμα και ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και τα έξοδα 11.500 διαδρομών για την ανταπόκριση σε αιτήματα πολιτών, για τους επόμενους 3 μήνες. Πρόκειται για μια ενέργεια, η οποία στηρίζει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» του Δήμου Αθηναίων και απευθύνεται στους ηλικιωμένους, σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα, σε άπορες οικογένειες και στους μοναχικούς συνανθρώπους μας, σε εκείνους, δηλαδή, που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από την πανδημία. Το πρόγραμμα προσφέρει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια, ενώ ενισχύεται με την παροχή κατ’ οίκον βασικών αγαθών, όπως φάρμακα, τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής.
 
Με αφορμή την ανακοίνωση της υποστήριξης Δήμων σε ολόκληρη τη χώρα μέσα από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Η πρωτοβουλία της ΑΒ Βασιλόπουλος αποδεικνύει ότι η συμβολή των επιχειρήσεων, αυτή τη δύσκολη -για όλους μας- περίοδο, είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Είναι κρίσιμη για την έκβαση της μάχης που δίνουμε καθημερινά στους Δήμους μας. Η προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας από την απειλή της πανδημίας αποτελεί μια τεράστια πρόκληση, την οποία έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, δημιουργώντας μια μεγάλη συμμαχία αλληλεγγύης. Εκ μέρους όλων των μελών της ΚΕΔΕ, θέλω για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω την ΑΒ Βασιλόπουλος».
 

07/04/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: Πασχαλινά Αβγά ΑΒ: Κάνουμε μαζί τη διαφορά και στηρίζουμε την Κιβωτό του Κόσμου

Φέτος το Πάσχα, κάποια πράγματα μπορεί να είναι…διαφορετικά. Κάποια άλλα όμως παραμένουν ίδια, όπως το να είμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Στο ίδιο πνεύμα, τα Πασχαλινά Αβγά ΑΒ μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς, φέτος, με κάθε αγορά ενός Πασχαλινού Αβγού ΑΒ, ενισχύεις κι εσύ με 0,30€ το έργο του Οργανισμού.

Κι εμείς, διπλασιάζουμε το ποσό που θα συγκεντρωθεί, για να συνεισφέρουμε όλοι στη δημιουργία Γεωργικής Σχολής στο Βόλο και την Πωγωγιανή Ιωαννίνων. Γιατί, στην ΑΒ Βασιλόπουλος πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή των παιδιών που μας έχουν ανάγκη, σήμερα, περισσότερο, παρά ποτέ.

Δες πώς διπλασιάζουμε την αγάπη σου με τα Πασχαλινά Αβγά ΑΒ εδώ.
Λίγα Λόγια για τα Πασχαλινά Αβγά ΑΒ

Τα πασχαλινά Αβγά ΑΒ, βρίσκονται ήδη στα ράφια των καταστημάτων μας. Διατίθενται σε δύο διαφορετικά μεγέθη, με διαφορετική τιμή το καθένα. Για ακόμα μια χρονιά οι μικροί μας φίλοι «έντυσαν» τα σοκολατένια πασχαλινά μας Αβγά με τις μοναδικές ζωγραφιές τους για την Κιβωτό του Κόσμου, για να μας υπενθυμίσουν ότι οι πράξεις αγάπης έχουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη όταν είμαστε όλοι μαζί.

Λίγα Λόγια για την Κιβωτό του Κόσμου:
 
Η Κιβωτός του Κόσμου είναι ένας Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού που δραστηριοποιείται από το 1998. Στόχος της είναι να προσφέρει και να φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν σε μονογονεϊκές οικογένειες και που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, είναι χωρίς ιατρική φροντίδα και με αβέβαιο μέλλον. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΒ Βασιλόπουλος: https://www.ab.gr/en-gr/. 
 
Για επικοινωνία με την εταιρεία: Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, τηλ. 210 6608483, amachera@ab.gr & Κατερίνα Χάλκου, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας, τηλ. 210 6608775,  kchalkou@ab.gr.
 

03/04/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: Δωρεά εξοπλισμού νέας γενιάς και διεθνώς καινοτόμου λογισμικού, για την υποστήριξη πάνω από 30 κλινών ΜΕΘ

 Το συνολικό κόστος της δωρεάς ανέρχεται σε 494.000 ευρώ και καλύπτει κρίσιμες ανάγκες σε εξοπλισμό για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 

Η δωρεά περιλαμβάνει εξοπλισμό που αξιοποιεί AI τεχνολογίες, καθώς και ένα πρότυπο σύστημα διαχείρισης δεδομένων, το οποίο θα είναι ένα από τα πρώτα που θα εγκατασταθούν σε Δημόσια Νοσοκομεία  
 
Με αίσθημα ευθύνης και φροντίδας απέναντι στην ελληνική κοινωνία και με στόχο να συμβάλει στη θωράκιση των Δημόσιων Νοσοκομείων, η ΑΒ Βασιλόπουλος προχωρά στη δωρεά προς το Υπουργείο Υγείας ενός εξοπλιστικού «πακέτου» τελευταίας γενιάς, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει ολιστικά πάνω από 30 κλίνες ΜΕΘ και δεκάδες ασθενείς των οποίων η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο. Το συνολικό κόστος του εξοπλισμού, ο οποίος ενσωματώνει τεχνολογίες Artificial Intelligence, ανέρχεται σε 494.000 ευρώ
 
 Με αίσθημα ευθύνης και φροντίδας απέναντι στην ελληνική κοινωνία και με στόχο να συμβάλει στη θωράκιση των Δημόσιων Νοσοκομείων, η ΑΒ Βασιλόπουλος προχωρά στη δωρεά προς το Υπουργείο Υγείας ενός εξοπλιστικού «πακέτου» τελευταίας γενιάς, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει ολιστικά πάνω από 30 κλίνες ΜΕΘ και δεκάδες ασθενείς των οποίων η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο. Το συνολικό κόστος του εξοπλισμού, ο οποίος ενσωματώνει τεχνολογίες Artificial Intelligence, ανέρχεται σε 494.000 ευρώ. 
 
Πιο συγκεκριμένα, η δωρεά περιλαμβάνει: 
30 Monitors υψηλής τεχνολογίας για ΜΕΘ
3 κεντρικούς σταθμούς διαχείρισης / παρακολούθησης Monitors 
1 Ψηφιακό φορητό ακτινολογικό μηχάνημα νέας γενιάς με τεχνητή νοημοσύνη
2 υπερσύγχρονα φορητά συστήματα Υπερηχοτομογραφίας
10 Καρδιογράφους νέας γενιάς
Λογισμικό διασύνδεσης και διαχείρισης καρδιολογικών δεδομένων 
 
Στο πλαίσιο της δωρεάς, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, Βασίλης Σταύρου, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε μια “μάχη”, από την οποία δεν μπορεί να λείπει κανείς. Για να την κερδίσουμε έχουμε όλοι χρέος, και πρώτοι από όλους εμείς, οι επιχειρήσεις, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να σταθούμε δίπλα στην Πολιτεία. Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, προχωράμε σε δωρεά εξοπλισμού, που θα ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η οποία μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας για τις ζωές δεκάδων συνανθρώπων μας. Φροντίζουμε την ελληνική κοινωνία και τη χώρα, γιατί το οφείλουμε. Σήμερα, περισσότερο, παρά ποτέ». 
 
Με το καινοτόμο λογισμικό σύστημα, το οποίο θα είναι ένα από τα πρώτα που θα εγκατασταθεί στην Ελλάδα, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα αποκτήσουν πρωτοποριακές δυνατότητες, αφού θα μπορούν να συγκεντρώνουν και να αναλύουν ψηφιακά τα καρδιολογικά δεδομένα, και να παρακολουθούν καθημερινά την εξέλιξή τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιταχύνουν σημαντικά τη μελέτη και τις επιστημονικές αποφάσεις σχετικά με ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση. 
 
Η δωρεά έρχεται να αναβαθμίσει τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη Δημόσια Υγεία.  
 

01/04/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ για τους 13.575 εργαζόμενους των καταστημάτων & των αποθηκών μας, τους δικούς μας Ήρωες. 
 

Με αίσθημα βαθιάς ευγνωμοσύνης, φροντίζουμε τους ανθρώπους μας, που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» ανά την Ελλάδα, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, με ψυχή, δύναμη, ομαδικότητα, φροντίδα και ζήλο. 
 
 
«Σε όλους εσάς αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ, για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλετε, για να μην λείψει τίποτα από τα ελληνικά νοικοκυριά! Αλλά και μια επιβράβευση, που έρχεται αυτονόητα για όλα όσα προσφέρετε». 
 
Με αυτόν τον τρόπο, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, Βασίλης Σταύρου, ανακοίνωσε ότι «Για όλους τους 13.575 εργαζόμενους, στα καταστήματα και τις αποθήκες – τους δικούς μας ήρωες, θα διαθέσουμε περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ, ως ένδειξη επιβράβευσης και αναγνώρισης για την καθημερινή αφοσίωση στους πελάτες μας». 
 
Σε αυτή την κρίσιμη εθνική στιγμή, όλοι οι εργαζόμενοι στην «ΑΒητική» Οικογένεια δίνουν μια μεγάλη «μάχη» ώστε να μπορούν όλοι οι συμπολίτες μας, να νιώθουν ασφαλείς και να βρίσκουν όλα όσα χρειάζονται στα καταστήματα ΑΒ. Σε κάθε γειτονιά. Για κάθε οικογένεια. 
 

31/03/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, φροντίζουμε αυτούς που αγαπάμε
 
Σε στιγμές πρωτόγνωρες για όλους μας, στην ΑΒ φροντίζουμε αυτούς που αγαπάμε, τους 2,5 εκατ. πελάτες μας, με επιπλέον ενέργειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού (COVID-19). 
 
Συγκεκριμένα, προχωράμε στην ηλεκτρονική καταγραφή εισερχομένων και εξερχομένων πελατών σε 282 καταστήματα του δικτύου μας για την τήρηση της ενδεδειγμένης αναλογίας ενός ατόμου ανά 15 τ.μ, καθώς και την αποφυγή οποιασδήποτε σωματικής επαφής. Με φροντίδα για τις ευαίσθητες ομάδες, η τήρηση προτεραιότητας, που εφαρμόσαμε από την πρώτη στιγμή για άτομα άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ, εγκυμονούσες, νοσηλευτικό προσωπικό και αστυνομικούς, συνεχίζει να ισχύει.
 
Επιπλέον, ενισχύουμε περαιτέρω την ασφάλεια των συναλλαγών στα ταμεία μας, με την τοποθέτηση προστατευτικού plexiglass σε όλα τα καταστήματα του δικτύου μας. Με αυτόν τον τρόπο, είμαστε “όλοι μαζί”, κι ας κρατάμε τις αποστάσεις! 

Στην ΑΒ, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φροντίζουμε τους πελάτες μας που μας εμπιστεύονται καθημερινά, και που, σήμερα, μας έχουν μεγαλύτερη  ανάγκη για να νιώθουν ασφαλείς και να βρίσκουν όλα όσα χρειάζονται. Σε κάθε γειτονιά. Για κάθε οικογένεια. Για κάθε συμπολίτη μας.
 

30/03/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Ενισχυμένη η υπηρεσία για «παράδοση στο σπίτι» στα ΑΒ
Νέα συνεργασία με τη SPEEDEX
 
 
Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, η φροντίδα για τους πελάτες μας καθώς και η γρήγορη και σωστή εξυπηρέτησή τους, είναι η δική μας προτεραιότητα. Καθημερινά. 
 
 
Στο πλαίσιο αυτό, εγκαινιάζουμε μια νέα συνεργασία με τη SPEEDEX και ενισχύουμε την υπηρεσία της “παράδοσης στο σπίτι”, για τις αγορές που εσείς κάνετε από το κατάστημα. Η ενισχυμένη υπηρεσία για «παράδοση στο σπίτι» ξεκινάει σήμερα και θα εφαρμοστεί σε 129 καταστήματα ΑΒ στην Αττική. 
 
Έτσι, για τις αγορές που εσείς πραγματοποιείτε από Δευτέρα έως και Σάββατο μέχρι τις 17:30 – 18:00, σε ένα από τα καταστήματα ΑΒ, στα οποία είναι διαθέσιμη η υπηρεσία, η SPEEDEX αναλαμβάνει την «παράδοση στο σπίτι», ανάλογα με το πλήθος των αποστολών, έως τις 20:30 της ίδιας ημέρας (Διαστήματα Παράδοσης: 08:30-11:30, 11:30-14:30, 14:30-17:30, 17:30-20:30).
 
Σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα, είμαστε όλοι εδώ για εσάς, με «λύσεις» για τη δική σας καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση.
 

17/03/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Διαγραμμίσεις και κάρτα εισόδου στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος 
για την προστασία όλων μας 
 
 
Με γνώμονα την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων μας, όσο και των πελατών που επισκέπτονται τα καταστήματά μας και σε πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες των Αρμόδιων Αρχών, προχωρήσαμε στη λήψη επιπλέον μέτρων προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, τοποθετούμε προοδευτικά σε όλα τα καταστήματα διαγραμμίσεις, προκειμένου να τηρείται απόσταση ασφαλείας, τουλάχιστον δύο μέτρων, μεταξύ των πελατών, εντός του κάθε καταστήματος. Οι διαγραμμίσεις αφορούν τόσο τα ταμεία, όσο και σημεία εξυπηρέτησης, όπως το κρεοπωλείο, το ιχθυοπωλείο, καθώς και τα τμήματα αλλαντικών και τυριών. 
 
Παράλληλα, με στόχο να μην παρουσιαστούν φαινόμενα συνωστισμού και συμφόρησης, προχωρήσαμε στην εφαρμογή της οδηγίας, η οποία προβλέπει την ταυτόχρονη παραμονή εντός καταστήματος συγκεκριμένου αριθμού πελατών (1 άτομο ανά 10 τ.μ.). Σε κάθε πελάτη, χορηγούμε αριθμημένη κάρτα εισόδου την οποία θα επιστρέφει κατά την έξοδό του από το κατάστημα.

Σημειώνεται πως η ισχυρότερη θωράκιση για την υγεία μας, είναι η υπεύθυνη στάση όλων μας. Είναι σημαντικό να τηρούμε τις οδηγίες της Πολιτείας και να συνεργαζόμαστε με τους υπαλλήλους κάθε καταστήματος, έχοντας πάντα στο νου πως εργάζονται με στόχο την εξυπηρέτηση και την προστασία μας.

03/03/2020 "Για ό,τι θέλεις να είσαι"

 "Για ό,τι θέλεις να είσαι"
Η νέα επικοινωνία της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι εδώ για κάθε (εσ)ένα ξεχωριστά

Για σένα που είσαι της υγιεινής διατροφής, αλλά θα κλάψεις με την αγαπημένη σου σειρά πάνω από ένα μπολ “υγιεινό” παγωτό.
 
Για σένα, νέα και εκκεντρική, που αγαπάς τις παραδοσιακές συνταγές της μαμάς και νοσταλγείς εκείνες του παππού σου.
 
Για σένα, φανατική της γιόγκα, που βλέπεις τον κόσμο “ανάποδα” και “ισιώνεις" με ένα vegan πιάτο.
 
Αλλά και για σένα, που επιλέγεις τα καλύτερα κρασιά, για τα αγαπημένα σου τυριά.
Σίγουρα και για σένα, που είσαι τσακωμένος με την “τάξη” και ψάχνεις, ψάχνεις … Και για σένα, όμως, που είσαι γενικώς εν τάξει και ειδικώς ψαγμένος. 
 
Για σένα που παίρνεις αστέρι Μισλέν. Και για σένα, το αστέρι, που χορταίνεις με ένα τοστ. 
 
Που περνάς ώρα μπροστά από ένα ράφι ή γεμίζεις τα ράφια σου με ένα κλικ. 
 
Για σένα που επιμένεις Ελληνικά. Αλλά και για σένα, τον πολίτη του κόσμου, κοσμοπολίτη. 
 
Για σένα που στόμα έχεις και μιλιά δεν έχεις, αλλά έχεις το ψυγείο σου, να λέει πολλά για σένα.
Και για εμάς να λέει τα πάντα.
 
Γιατί το καλάθι σου είναι σαν το DNA σου. Μοναδικό! Και το ψυγείο σου, ο καθρέφτης του εαυτού σου. 
 
Τελικά είμαστε όσα επιλέγουμε; Ή τα επιλέγουμε επειδή έτσι είμαστε; Τι σημασία έχει; 

Το σημαντικό είναι να βρίσκεις όλα όσα χρειάζεσαι για να είσαι απλά ο εαυτός σου. 

Για σένα είμαστε εμείς εδώ στην ΑΒ Βασιλόπουλος! Με περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια πελάτες, βλέπουμε κάθε (εσ)ένα ξεχωριστά. 

ΑΒ Βασιλόπουλος | Για ό,τι θέλεις να είσαι. 
 
Δείτε το σχετικό video εδώ 
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΒ Βασιλόπουλος: https://www2.ab.gr/giaotitheleisnaeisai/ 
Για επικοινωνία με την εταιρεία: Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, τηλ. 210 6608483, amachera@ab.gr & Κατερίνα Χάλκου, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας, τηλ. 210 6608775,  kchalkou@ab.gr. 
 
 
 
 

27/02/2020 Με τους ανθρώπους μας και τους πελάτες μας, προσφέρουμε στην Κοινωνία και το Περιβάλλον

Να δίνεις τις ευκαιρίες στους ανθρώπους σου να γίνονται καλύτεροι. Εκείνοι να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους προς τους πελάτες. Και όλοι μαζί να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων.
 Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους 2,5 εκατομμύρια πελάτες μας και τους περισσότερους από 14.000 εργαζομένους μας, που καθημερινά λειτουργούν με φροντίδα για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, το Περιβάλλον και τη διαρκή εκπαίδευση και κατάρτιση των ανθρώπων και συνεργατών μας. Αναγνωρίζουμε ότι κάθε βραβείο που κερδίζουμε ως εταιρεία γύρω από τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εταιρική Υπευθυνότητα, είναι και δική τους επιβράβευση, όπως τα τέσσερα κορυφαία βραβεία που μας απονεμήθηκαν πρόσφατα. 
 
2 βραβεία στην κατηγορία της Βιώσιμης Ανάπτυξης στα Hellenic Responsible Business Awards 2020 
• Gold βραβείο στην ενότητα zero waste για το Πρόγραμμα «Τρόφιμα Αγάπης» | Σε συνεργασία με δυο πολύτιμους αρωγούς, τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Μπορούμε» και την Τράπεζα Τροφίμων - Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας και της Σπατάλης, προσφέρουμε δωρεάν τρόφιμα, που βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους, σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Από το 2013 που ξεκίνησε το Πρόγραμμα έχουν διατεθεί πάνω από 3 εκατομμύρια γεύματα, αξίας πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ, στηρίζοντας κάθε χρόνο περισσότερους από 123.000 συνανθρώπους μας από 250 φορείς. Σήμερα, αποτελεί το μοναδικό Πρόγραμμα προσφοράς τροφίμων στη χώρα μας στο οποίο διατίθενται φρέσκα είδη, καθώς και προϊόντα συντήρησης και κατάψυξης, ενώ δίνονται και έτοιμα γεύματα.
 
• Silver βραβείο στην ενότητα Ανακύκλωση, για το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης | Σε συνεργασία με την ΤΕΧΑΝ, διαχρονικό σύμμαχό μας σε θέματα Ανακύκλωσης, δημιουργήσαμε στις αρχές του 2018 ένα πρωτοποριακό για την Ελλάδα και την Ευρώπη διώροφο λεωφορείο, που διασχίζει όλη τη χώρα. Στο Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης θα βρείτε τα πιο σύγχρονα διαδραστικά μέσα, που θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά, να μάθετε έξυπνους τρόπους να ανακυκλώνετε στην καθημερινότητά σας και να αντιληφθείτε τη σημασία της ανακύκλωσης για έναν πιο πράσινο πλανήτη. Από τον Μάρτιο του 2018 έως και σήμερα πάνω από 25.000 παιδιά και ενήλικες έχουν παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο συνεχίζεται για τρίτη χρονιά. 
 
Νικήτρια στην κατηγορία «Εταιρική Υπευθυνότητα & Βιώσιμη Ανάπτυξη» στα Growth Awards 2020
 
Η εταιρεία μας αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία «Εταιρική Υπευθυνότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη» των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που διοργάνωσαν για τέταρτη συνεχή χρονιά η Eurobank και η Grant Thornton. Τα Growth Awards αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις ελληνικές επιχειρήσεις που ξεχώρισαν, συνδυάζοντας τις υψηλές οικονομικές επιδόσεις με μια επιτυχημένη σύγχρονη επιχειρηματική ιστορία και συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου επιχειρηματικότητας και εργασιακής κουλτούρας στη χώρα. Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε με ειδικές αναλύσεις βασικών χρηματοοικονομικών μεγεθών και δεικτών, καθώς και συγκεκριμένων ποιοτικών χαρακτηριστικών, σε σύνολο 8.000 περίπου επιχειρήσεων
 
Βραβείο “EFFECTIVE EDUCATIONAL PROCEDURES” στα Franchise 2020
 
Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, επενδύουμε με προσήλωση στο δίκτυό μας με στόχο να προσφέρουμε το καλύτερο σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας. Στηρίζουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα και τονώνουμε, άμεσα και έμμεσα, την απασχόληση σε τοπικές κοινωνίες, μέσα από τα καινοτόμα μοντέλα Franchiseπου φέρουν την υπογραφή της ΑΒ Βασιλόπουλος. Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί αναγνώριση για το δίκτυο franchise της ΑΒ που ξεχωρίζει για την κορυφαία εκπαίδευση, τις υποδομές, τη στελέχωση και την οργάνωση διαδικασιών, καθώς και τα μέσα και τα εργαλεία εκπαίδευσης και ανάπτυξης.
 
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, Βασίλης Σταύρου, δηλώνει με αφορμή τις διακρίσεις της ΑΒ σε 4 κορυφαίους θεσμούς: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τις διακρίσεις μας στα κορυφαία επιχειρηματικά βραβεία. Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, λειτουργούμε πάντοτε με φροντίδα για τους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας, τους προμηθευτές μας και, φυσικά, τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Και θέλουμε μέσα από τις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας να κάνουμε τη θετική διαφορά για τον Άνθρωπο, τα Προϊόντα και το Περιβάλλον. Για το σήμερα, αλλά και το αύριο, το οποίο αποτελεί ευθύνη όλων μας. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, όλοι εμείς στην ΑΒ!».

26/02/2020 Η Υγιεινή Διατροφή & η προστασία του Περιβάλλοντος γίνονται τώρα παιχνίδι και για μαθητές με αναπηρία


 Η ΑΒ Βασιλόπουλος επεκτείνει τη συνεργασία της με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
 
Για τα παιδιά μας θέλουμε πάντα το καλύτερο: την καλύτερη εκπαίδευση, την ουσιαστική και τακτική επαφή με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, την καλύτερη διατροφή και, πάνω απ’ όλα, τη δυνατότητα να τους προσφέρουμε αγάπη, προστασία και φροντίδα. 
 
Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, είμαστε δίπλα στους γονείς και τα παιδιά, μέσα από τη συνεργασία μας με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Από το 2018, περισσότερα από 15.000 παιδιά -επισκέπτες του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας- έχουν μυηθεί στην αξία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, αλλά και της περιβαλλοντικής συνείδησης, μέσα από το έκθεμα «ΑΒητάρι της Ισορροπημένης Διατροφής». Πρόκειται για τη μικρογραφία ενός καταστήματος ΑΒ, το οποίο αποτελεί σημείο βιωματικής εκπαίδευσης και παιχνιδιού για παιδιά και γονείς, αλλά και προορισμό με σημαντικό διδακτικό περιεχόμενο για εκπαιδευτικούς οργανισμούς και σχολεία. 
 
Παράλληλα, μέσα από την κλασική κινητή  μουσειοσκευή, ένα σύγχρονο  μουσειοπαιδαγωγικό  εργαλείο διαθέσιμο σε τρία αντίτυπα, έχουμε επισκεφθεί σχολεία σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να αλλάξουμε συνήθειες για περισσότερους από 1.500 μαθητές της περιφέρειας. 
 
 
 Από τις αρχές του 2020, επεκτείνουμε τη συνεργασία μας αυτή, με δύο ειδικά διαμορφωμένες μουσειοσκευές: 
 
Η μουσειοσκευή για  μαθητές ΑμΕΑ, που φιλοξενούνται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές Ειδικής Αγωγής, απευθύνεται σε παιδιά μέτριας έως βαριάς νοητικής στέρησης και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να καλλιεργεί διαφορετικές δεξιότητες. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες προσαρμόζονται σε όλα τα παιδιά, δηλαδή σε παιδιά με αυτισμό, με προβλήματα όρασης, ακοής, κινητικές δυσκολίες κ.ο.κ. Με σαφείς οδηγίες και παραλλαγές, που περικλείονται στο υποστηρικτικό υλικό του εκπαιδευτικού, συνδέονται με το αναλυτικό πρόγραμμα της ειδικής αγωγής. Με αυτόν τον τρόπο, ο εκπαιδευτικός αξιοποιεί το υλικό, όπως κρίνει, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και στις δυνατότητες των παιδιών.  
Η μουσειοσκευή για παιδιά του νηπιαγωγείου, ώστε οι μικροί μας φίλοι να ανακαλύψουν την προέλευση βασικών τροφίμων και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από την ισορροπημένη διατροφή, μέσα από το παιχνίδι.  

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, #allazoumesinithies, πάντα με την ίδια αγάπη και φροντίδα για όλα τα παιδιά.

10/02/2020 Delicata - Chocolate Happiness Η σοκολατένια γεύση της ευτυχίας, αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ!

Οι βελούδινες, πλούσιες σοκολάτες Delicata έρχονται στα ΑΒ και σας προκαλούν!
Απολαύστε αγαπημένες γεύσεις αλλά και απροσδόκητους, εκρηκτικούς συνδυασμούς που θα λατρέψετε.


Chocolate Happiness είναι η «υπογραφή» της Delicata, της σοκολάτας που από το 1926 χαρίζει λαχταριστές στιγμές ευτυχίας σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τώρα μπορείτε να απολαύσετε τη σοκολατένια εμπειρία Delicata και στην Ελλάδα, αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ! 
 
“Everyday Happiness, Sparkling Happiness, Discover Happiness, Original Happiness”. Δεν είναι απλά μηνύματα, είναι οι 4 συλλογές «ευτυχίας» της Delicata, που σας περιμένουν σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ για να τις ερωτευτείτε και να μεταδώσουν τις διαφορετικές γεύσεις της ευτυχίας σε εσάς και τους αγαπημένους σας! 
 
Δοκιμάστε και ανακαλύψτε τη γεύση της δικής σας σοκολατένιας ευτυχίας! 
 
Delicata Everyday Happiness | Βελούδινη σοκολάτα για καθημερινές στιγμές απόλαυσης σε κάθε μπουκιά. Αγαπημένες γεύσεις που θα λατρέψετε βλέποντας μια συναρπαστική ταινία στον καναπέ, με μια κούπα ζεστό καφέ ή ένα αρωματικό φλυτζάνι τσάι. Η πραγματική γεύση της σοκολατένιας ευτυχίας. 
 
Delicata Sparkling Happiness | Πλούσια, εκρηκτική γεύση για μοναδική σοκολατένια εμπειρία. Οι πιο γευστικοί συνδυασμοί σοκολάτας, ξηρών καρπών, μπαχαρικών και φρούτων, για εκείνες τις στιγμές που το πρόσωπό σας λάμπει από ευτυχία! Σας προσκαλεί σε ένα χαρούμενο σοκολατένιο πάρτι.
 
Delicata Discover Happiness | Προκλητική γεύση που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Πρωτότυποι συνδυασμοί απολαυστικής σοκολάτας και απροσδόκητων συστατικών! Για εσάς που λατρεύετε τις εκπλήξεις, κάθε σοκολάτα κρύβει και μια συναρπαστική γευστική εμπειρία. Ανακαλύψτε τη!
 
Delicate Original Happiness | Εκλεκτή, αυθεντική, απόλυτη σοκολάτα. Έντονη, κομψή, πικάντικη ή φρουτώδης. Κάθε δαγκωνιά σας ταξιδεύει σε εξωτικά μέρη, εκεί όπου ο ήλιος, η γη και το μικροκλίμα, κάνουν κάθε κακάο μοναδικό. Ένα υπέροχο ταξίδι στους τόπους που γεννιέται η σοκολάτα.
 
Ανακαλύψτε την αυθεντική, πλούσια, βελούδινη, σοκολατένια ευτυχία της Delicata στα καταστήματα ΑΒ!
 
Δείτε το σχετικό video εδώ.

28/01/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ «ΑΒ ΕΛΛ ΓΗ ΤΣΑΙ ΒΟΥΝΟΥ ΒΟΛΟΥ 50ΓΡ»

 Η ΑΒ Βασιλόπουλος, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, όπως εκείνες ορίζονται από την νομοθεσία, προχώρησε στην άμεση και προληπτική απόσυρση του προϊόντος «ΑΒ ΕΛΛ ΓΗ ΤΣΑΙ ΒΟΥΝΟΥ ΒΟΛΟΥ 50ΓΡ» με κωδικό παρτίδας L9314019FKMD, που παράγεται από την εταιρεία ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ Α.Β.Ε.Ε, καθώς ανιχνεύθηκαν υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της νομοθεσίας. 
Η εταιρεία, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της απέναντι στην νομοθεσία και σε συμφωνία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πελάτες της, απέσυρε άμεσα τη συγκεκριμένη παρτίδα από τα ράφια όλων των καταστημάτων του δικτύου της. Επιπλέον, καλεί τους καταναλωτές που ήδη έχουν προμηθευτεί το προϊόν της συγκεκριμένης παρτίδας να μην το καταναλώσουν και εφόσον το επιθυμούν να προσέλθουν στο πλησιέστερο κατάστημα του δικτύου της ΑΒ προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία επιστροφής του.
 

20/01/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων που κάνουν αναφορά σε διενέργεια εκτεταμένου εσωτερικού ελέγχου στην ΑΒ Βασιλόπουλος σε όλες τις λειτουργίες της από την μητρική εταιρεία Ahold Delhaize, η ΑΒ Βασιλόπουλος διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες που αναφέρουν. 
 
Με δεδομένο ότι τέτοιου είδους ανυπόστατες αναφορές δημιουργούν εντυπώσεις και πλήττουν τη φήμη της εταιρείας, η ΑΒ Βασιλόπουλος επιφυλάσσεται επί παντός νόμιμου δικαιώματός της.

29/07/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: Στην 5η θέση της λίστας FORTUNE Most Admired Companies in Greece 2020

 Η μοναδική αλυσίδα supermarket στη φετινή λίστα και για 6η συνεχή χρονιά στο ΤΟΡ20 της έρευνας για την εταιρική φήμη
 
 
Όλοι εμείς στην ΑΒ Βασιλόπουλος, δουλεύουμε καθημερινά με πάθος, ομαδικότητα, ακεραιότητα, φροντίδα και χιούμορ. Θέλουμε να κερδίζουμε ξανά και ξανά την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των εκατομμυρίων πελατών μας. Γιατί νοιαζόμαστε και θέλουμε να χτίζουμε μαζί τους σχέσεις ζωής. Γιατί η σταθερή τους επιλογή, μας κάνει να δίνουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. 
 
Είμαστε υπερήφανοι, λοιπόν, που η εταιρεία μας ψηφίστηκε ως μια από τις πιο αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις στην Ελλάδα (Μost Admired Companies in Greece) και κατέλαβε την 5η θέση στη λίστα του FORTUNE, ως η μοναδική αλυσίδα super market στη φετινή λίστα. Ταυτόχρονα, για 6η συνεχή χρονιά, βρισκόμαστε στο ΤΟΡ20 της έρευνας για την εταιρική φήμη. 
 
Ειδικότερα φέτος, η έρευνα, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών KPMG, είχε μια πρόσθετη, ιδιαίτερη σημασία. Γιατί η ευαισθησία, η αλληλεγγύη και η κοινωνική ενσυναίσθηση που επέδειξε η επιχειρηματική κοινότητα ως «απάντηση» στην πανδημία COVID-19, αποτυπώθηκαν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στη λίστα.
 
«Στην ΑΒ, φροντίζουμε την ελληνική κοινωνία και τη χώρα, γιατί το οφείλουμε. Σήμερα, περισσότερο, παρά ποτέ. Έχουμε χρέος να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να σταθούμε δίπλα ο ένας στον άλλον. Και έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε για όσο χρειαστεί. Γιατί μόνο αν είμαστε και παραμείνουμε όλοι μαζί, θα έχουμε την ελπίδα ότι μπορούμε τελικά να τα καταφέρουμε», δηλώνει ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, Βασίλης Σταύρου. Και προσθέτει: «Η διάκριση αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της καθημερινής μας προσπάθειας να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. Κάθε μέρα. Ακόμη και στη σκιά της πανδημίας, κατά τη διάρκεια της οποίας διεξήχθη η έρευνα, εμείς πήραμε τα μηνύματα και τα μετατρέψαμε σε λύσεις προς τους καταναλωτές και την κοινωνία. Η αναγνώριση, λοιπόν, αφορά στο σύνολο της ομάδας της ΑΒ. Μιας ομάδας από διαφορετικούς, μοναδικούς ανθρώπους, που νοιάζεται και είναι πάντοτε εκεί για όλους.»

Λίγα λόγια για τη λίστα FORTUNE Most Admired Companies in Greece
 
Για την κατάρτιση της λίστας πραγματοποιήθηκε έρευνα σε συνεργασία µε τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών KPMG. Για την υλοποίηση της πρώτης φάσης επιλέχθηκαν 370 εταιρείες, ο ετήσιος τζίρος (2018) των οποίων ήταν άνω των 50 εκατ. ευρώ και οι οποίες ομαδοποιήθηκαν ανά κλάδο αγοράς (συνολικά 9 κλάδοι). Πάνω από 1.500 κορυφαία στελέχη των εταιρειών (CEOs, CFOs, COOs, γενικοί διευθυντές, marketing managers, εμπορικοί διευθυντές, HR directors, sales directors και corporate communication managers) συμμετείχαν στην έρευνα, επιλέγοντας τις καλύτερες εταιρείες του κλάδου τους µε γνώμονα τα εννέα κριτήρια του Fortune (Καινοτομία, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Διαχείριση Εταιρικών Πόρων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Χαρακτηριστικά – Ποιότητα Διοίκησης, Οικονομική Ευρωστία, Μακροπρόθεσμη Επενδυτική Αξία, Ποιότητα Προσφερόμενων Προϊόντων και Υπηρεσιών, Εξωστρέφεια/Ανταγωνιστικότητα). Το 20% των «top scorers» από κάθε κλάδο και το 50% των εταιρειών που πέρυσι είχαν ανακηρυχθεί ως οι πρώτες ανά κλάδο δημιούργησαν την τελική βάση των εταιρειών για τη β’ φάση της έρευνας. Στη συνέχεια, καταρτίστηκε λίστα µε τις εταιρείες αυτές και κλήθηκαν εκ νέου τα στελέχη των 370 εταιρειών να επιλέξουν το Top 20 των καλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα εννέα κριτήρια. Μετά την επεξεργασία των αποτελεσμάτων της β’ φάσης, προέκυψε η λίστα Most Admired Companies 2020 (λόγω ισοψηφίας µερικών εξ’ αυτών, αναδείχτηκαν 27 εταιρείες στις 20 πρώτες θέσεις).
 
Σχετικά με την ΑΒ Βασιλόπουλος 
 
Στην ΑΒ Βασιλόπουλος έχουμε επάξια κατακτήσει μια θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά μας, τη μοναδική μας εξυπηρέτηση και την ξεχωριστή ποικιλία μας. Με οδηγό το σκοπό μας να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, είμαστε πάντα δίπλα στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες μας με θάρρος, ακεραιότητα, ομαδικότητα, φροντίδα και χιούμορ. Πάντα δίπλα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά μας μέσα από το δίκτυό μας που ξεπερνάει τα 500 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Εκεί όπου οι άνθρωποί μας γίνονται οι δικοί σας άνθρωποι, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν με χαρά και μεράκι και να προσφέρουν μια μοναδική αγοραστική εμπειρία σε όλους και σε καθέναν ξεχωριστά.