• Παράδοση κατ’ οίκον 07:00 έως 20:30
  • Παραλαβή από κατάστημα
  • Έως 11.000 προϊόντα
  • Αποκλειστικές online προσφορές
  • Ψώνια σε 1’
  • Λίστες  
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Λόγω προγραμματισμένων τεχνικών εργασιών το ΑΒ eshop και το ΑΒ app δεν θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα 08/03/2021 στις 23:00 έως την Τρίτη 09/03/2021 στις 7:00.  

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Το πρώτο πράσινο κατάστημα Super Market της Ελλάδας, με πιστοποίηση Green Building.

Άγιος Δημήτριος

Στο κατάστημα του Αγίου Δημητρίου, η ΑΒ έχει επενδύσει στις νέες τεχνολογίες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας τουλάχιστον κατά 30% καθώς και τη μείωση των εκπομπών αερίων CO2 σε σχέση με τα αντίστοιχα συμβατικά καταστήματα.

Συγκεκριμένα, εφαρμόστηκαν νέες τεχνολογίες όσον αφορά τα ψυγεία, το φωτισμό, τον κλιματισμό, τους ανελκυστήρες και τους διαδρόμους.

Στα ψυγεία τοποθετήθηκαν κεντρικά ελεγχόμενες ηλεκτρικές κουρτίνες, ανεμιστήρες υψηλής ενεργειακής απόδοσης (EC Fans) και ηλεκτρονικές εκτονωτικές βαλβίδες για αυτόματη ρύθμιση παροχής ψυκτικού υγρού. Μειώθηκαν οι αντιθαμβωτικές αντιστάσεις στις πόρτες στις καταψύξεις τοποθετήθηκαν καπάκια, έγινε ειδική διαχειριστική μελέτη όσον αφορά το φωτισμό όλων των ψυγείων ενώ μέσω της απορριπτόμενης θερμότητας τους παράγεται ζεστό νερό που χρησιμοποιείται εντός του καταστήματος. Όσον αφορά το φωτισμό εγκαταστάθηκε σύστημα διαχείρισης φωτισμού με δυνατότητα τηλε-ελέγχου και αυτόματης λειτουργίας, ενώ στους χώρους με φυσικό φωτισμό χρησιμοποιούνται αισθητήρες φωτός. Στους κυλιόμενους διαδρόμους εγκαταστάθηκε αισθητήρας κίνησης και ρυθμιστής στροφών.

Η ΑΒ απέσπασε το βραβείο Green Building για το συγκεκριμένο, το πρώτο super market στην Ελλάδα στο οποίο απονεμήθηκε το συγκεκριμένο βραβείο. Το πρόγραμμα Green building (http://www.cres.gr/greenbuilding/, http://www.eu-greenbuilding.org/) αποτελεί ευρωπαϊκό πρόγραμμα πιστοποίησης για τα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια που εξοικονομούν ενέργεια και εκπομπές αερίων CO2 και υλοποιήθηκε από το τμήμα technical operations της ΑΒ.

Προσθήκη στη λίστα αγορών
Φαίνεται ότι δεν έχετε ακόμη κάποια λίστα αγορών. Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να δημιουργήσετε μια νέα λίστα.
Το συγκεκριμένο προϊόν περιλαμβάνεται ήδη σε αυτή τη λίστα.
Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα