Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΑχλαδόπιτα με σοκολάτα
Ab logo
  • Αχλαδόπιτα με σοκολάτα

Αχλαδόπιτα με σοκολάτα

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Αχλαδόπιτα με σοκολάτα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 150 γρ. αλεύρι
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • 60 γρ. φιστίκι Aιγίνης (ψύχα)
  • 1 πρέζα κάρδαμο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 3 αχλάδια
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 200 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 3 αβγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,38 Ε/ κιλ
    €0,55
    7066177
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΦΥΣΤΙΚΙ ΨΙΧΑ ΩΜΗ 240 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7103805
  • Κάρδαμο Ολόκληρο 23 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064493
  • Ας μαγειρέψουμε

    Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε αυτό το μίγμα προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, τα φιστίκια, το ξύσμα λεμονιού και τα αρωματικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μισό μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. Απλώνουμε τα αχλάδια που έχουμε σκουπίσει με απορροφητικό χαρτί και τα καλύπτουμε με το υπόλοιπο μίγμα. Ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά και στους 170°C για άλλα 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Γλυκό
    Όλες οι εποχές
    Γλυκό
    • Αχλαδόπιτα με σοκολάτα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,38 Ε/ κιλ
    €0,55
    7066177
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΦΥΣΤΙΚΙ ΨΙΧΑ ΩΜΗ 240 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7103805
  • Κάρδαμο Ολόκληρο 23 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064493