1. Καθαρίζουμε τα μήλα από φλούδια και σπόρους και τα κόβουμε σε κύβους 0,5-1εκ.
7. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 40’, μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να πάρει ωραία γεύση η Μοστάρντα.
8. Μεταφέρουμε τη Μοστάρντα σε ένα αποστειρωμένο βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
9. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα γουδί και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη (αν έχουμε χρησιμοποιήσει σκόρδο σε σκόνη) ή πάστα (αν έχουμε χρησιμοποιήσει σκελίδες φρέσκου σκόρδου).
10. Στεγνώνουμε καλά το κρέας με μια πετσέτα, το αλείφουμε με τη μαρινάδα και το βάζουμε ξεσκέπαστο στο ψυγείο, για τουλάχιστον 12 ώρες.
11. Αφαιρούμε το κρέας από το ψυγείο και το αφήνουμε για άλλες 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, πριν το ψήσουμε.
12. Περιχύνουμε το κρασί σε ένα ταψάκι και βάζουμε από πάνω το κρέας, σε μια σχάρα (για να μην ακουμπάει στο κρασί).
13. Ψήνουμε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για 2 ώρες, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος να φτάσει τους 70-75οC.
14. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30’, πριν το κόψουμε σε φέτες.
15. Σερβίρουμε με τη Μοστάρντα ντι Φρούτα, τα συνοδευτικά λαχανικά και ψωμί.