facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΑγριογούρουνο με Μοστάρντα ντι Φρούτα
Ab logo
  • Αγριογούρουνο με Μοστάρντα ντι Φρούτα
Αγριογούρουνο με Μοστάρντα ντι Φρούτα

Αγριογούρουνο με Μοστάρντα ντι Φρούτα

από Άκης Πετρετζίκης
"Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει ιδέες για ένα ιδιαίτερο, εορταστικό μενού - κυρίως πιάτο το ""αγριογούρουνο με Μοστάρντα ντι Φρούτα"". Χρόνια πολλά! "
Μέτρια
>60'
0/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 2 φύλλα δάφνη (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • ζυμωτό ψωμί ολικής (συνοδευτικά)
  • φυλλώδη πικρά λαχανικά (ρόκα, φύλλα μουστάρδας, ραντίτσιο, ραπανάκια) (συνοδευτικά)
  • 500 ml κόκκινο κρασί (για το κρέας)
  • 2000 g μπούτι αγριογούρουνο, χωρίς κόκαλο σε δίχτυ ή καλά δεμένο με σκοινί σε ρολό (για το κρέας)
  • 2 κουτ. σούπας σκόρδο σε σκόνη ή 3 σκελίδες φρέσκο σκόρδο (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρι μαύρο σε κόκκους (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορος (για τη μαρινάδα)
  • 3 κουτ. σούπας αλάτι ψιλό (για τη μαρινάδα)
  • 3 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή (για τη μαρινάδα)
  • αλάτι (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 5 πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 0,5-1εκ (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 2 πρέζες κόκκινο πιπέρι ή μπούκοβο (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 2 κουτ. σούπας μαύροι σπόροι μουστάρδας (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 125 ml ξηρό λευκό κρασί (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 800 ml νερό (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 300 g ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 100 g σύκα ξερά (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 125 g σταφίδες (ή κράνμπερις ξερά) (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 250 g ξερά βερύκοκα (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 2 φύλλα δάφνη (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • ζυμωτό ψωμί ολικής (συνοδευτικά)
  • φυλλώδη πικρά λαχανικά (ρόκα, φύλλα μουστάρδας, ραντίτσιο, ραπανάκια) (συνοδευτικά)
  • 500 ml κόκκινο κρασί (για το κρέας)
  • 2000 g μπούτι αγριογούρουνο, χωρίς κόκαλο σε δίχτυ ή καλά δεμένο με σκοινί σε ρολό (για το κρέας)
  • 2 κουτ. σούπας σκόρδο σε σκόνη ή 3 σκελίδες φρέσκο σκόρδο (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρι μαύρο σε κόκκους (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορος (για τη μαρινάδα)
  • 3 κουτ. σούπας αλάτι ψιλό (για τη μαρινάδα)
  • 3 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή (για τη μαρινάδα)
  • αλάτι (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 5 πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 0,5-1εκ (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 2 πρέζες κόκκινο πιπέρι ή μπούκοβο (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)
  • 2 κουτ. σούπας μαύροι σπόροι μουστάρδας (για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα)

Ας μαγειρέψουμε

1. Καθαρίζουμε τα μήλα από φλούδια και σπόρους και τα κόβουμε σε κύβους 0,5-1εκ.

7. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη Μοστάρντα ντι Φρούτα σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 40’, μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να πάρει ωραία γεύση η Μοστάρντα.

8. Μεταφέρουμε τη Μοστάρντα σε ένα αποστειρωμένο βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

9. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα γουδί και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη (αν έχουμε χρησιμοποιήσει σκόρδο σε σκόνη) ή πάστα (αν έχουμε χρησιμοποιήσει σκελίδες φρέσκου σκόρδου).

10. Στεγνώνουμε καλά το κρέας με μια πετσέτα, το αλείφουμε με τη μαρινάδα και το βάζουμε ξεσκέπαστο στο ψυγείο, για τουλάχιστον 12 ώρες.

11. Αφαιρούμε το κρέας από το ψυγείο και το αφήνουμε για άλλες 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, πριν το ψήσουμε.

12. Περιχύνουμε το κρασί σε ένα ταψάκι και βάζουμε από πάνω το κρέας, σε μια σχάρα (για να μην ακουμπάει στο κρασί).

13. Ψήνουμε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για 2 ώρες, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος να φτάσει τους 70-75οC.

14. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30’, πριν το κόψουμε σε φέτες.

15. Σερβίρουμε με τη Μοστάρντα ντι Φρούτα, τα συνοδευτικά λαχανικά και ψωμί.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Πρωτοχρονιά
Βραδινό
Χειμώνας
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Πάπρικα Καπνιστή 40gr
    40 γρ
    104,25 €/ κιλ
    €4,17
    7568380
  • Σκόρδο Τριμμένο 55 gr
    55 γρ
    21,45 €/ κιλ
    €1,18
    7064507
  • 7494918
  • Έτοιμη Σαλάτα Ρόκα 100g
    100 γρ
    14,2 €/ κιλ
    €1,42
    7145106