• Μαρινάδα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι με καπάκι και τα χτυπάμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος μαζί με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε να αλειφτούν καλά, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες ή το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες.
• Περνάμε στη σούβλα εναλλάξ χοιρινό, πιπεριές, κοτόπουλο, κρεμμύδι και τα πιέζουμε καλά.
• Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1½ ώρα.
• Λαδολέμονο ντομάτας: Χτυπάμε τις ντομάτες στο μπλέντερ για 2 λεπτά μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς και μετά τις σουρώνουμε.
• Βάζουμε τον χυμό σε βαζάκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε μαζί με το κοντοσούβλι.
• Μαρινάδα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι με καπάκι και τα χτυπάμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος μαζί με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε να αλειφτούν καλά, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες ή το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες.
• Περνάμε στη σούβλα εναλλάξ χοιρινό, πιπεριές, κοτόπουλο, κρεμμύδι και τα πιέζουμε καλά.
• Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1½ ώρα.
• Λαδολέμονο ντομάτας: Χτυπάμε τις ντομάτες στο μπλέντερ για 2 λεπτά μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς και μετά τις σουρώνουμε.
• Βάζουμε τον χυμό σε βαζάκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε μαζί με το κοντοσούβλι.