Ας μαγειρέψουμε
Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερώνουμε γύρω-γύρω. Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε όπως αναφέρεται στη συνταγή. Απλώνουμε μέσα στη γάστρα τα λαχανικά σε στρώσεις και τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε τις μερίδες του κρέατος πάνω στα λαχανικά και κλείνουμε τη γάστρα. Τη βάζουμε στο φούρνο (προθερμασμένο ή όχι, ανάλογα με τον τύπο της γάστρας) και ψήνουμε το φαγητό για 3-3 ½ ώρες. Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο, την αφήνουμε σκεπασμένη για 10 λεπτά, την ανοίγουμε με προσοχή και σερβίρουμε.Τip: Το αρνάκι για το φαγητό αυτό μπορεί να είναι πιο παχύ γιατί τα λαχανικά θα ψηθούν με το λίπος του.