Aρνίσιο φιλέτο με σάλτσα φασκόμηλου
από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δυσκολία
ΔύσκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Πάσχα
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 4 φέτες από φιλετάκι αρνιού
- Αλάτι
- λίγο χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
- 50 ml λευκό κρασί
- 1 πράσο
- 1 τομάτα
- λίγο ελαιόλαδο
- 2 γρ. κρόκο (σαφράν) προαιρετικά
- 130 ml ζωμό βοδινού
- 150 ml φρέσκο γάλα
- 60 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
- 1 κιλό πατάτες
- 20 γρ. φασκόμηλο
- πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7062945
7070127
7087799
7063897
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα. Όταν βράσουν τις καθαρίζουμε και τις περνάμε από το μύλο. Προσθέτουμε τον κρόκο, σιγά σιγά το βούτυρο, το γάλα και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε τις φέτες από το αρνίσιο φιλετάκι και προσθέτουμε το φασκόμηλο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε το κρέας στην άκρη και σβήνουμε το ελαιόλαδο με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε την τομάτα, το ζωμό και το κορν φλάουρ. Aφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και η σάλτσα είναι έτοιμη. Kόβουμε το πράσο σε κομμάτια και το σοτάρουμε σε ένα μικρό τηγάνι με λίγο βούτυρο. Σερβίρουμε στα πιάτα το αρνάκι με τη σάλτσα και τον πουρέ και το πράσο σαν γαρνιτούρα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7062945
7070127
7087799
7063897
Για δες 4 ακόμη προϊόντα