Αβγά μάτια με μοτσαρέλα, βασιλικό και ντοματίνια
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
4 στα 5Καθημερινές συνταγές,Brunch,Γεύμα για Φοιτητές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες
- 2 αβγά
- 6 φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
- 30 γρ. μοτσαρέλα, σε λεπτές φέτες
- 3 κ.γ. ελαιόλαδο
- 5 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7133107
7073505
7133277
7230502
Για δες 3 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι και ρίχνουμε 2 κ.γ. από το ελαιόλαδο μαζί με τα ντοματίνια και λίγο αλάτι. Τηγανίζουμε για 2 -3 λεπτά. Δεν θέλουμε να γίνουν σάλτσα, ίσα να μελώσουν λίγο και να χάσουν τα υγρά τους, για αυτό δεν τα ανακατεύουμε συνέχεια. Σπάμε τα αβγά ένα ένα σε ένα μικρό μπολ και τα ρίχνουμε προσεχτικά στο τηγάνι. Σκορπίζουμε μέσα στο τηγάνι και την μοτσαρέλα. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι που να κλείνει καλά το τηγάνι, συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 1 λεπτό, σβήνουμε την κουζίνα και αφήνουμε το σκεύος πάνω στο ζεστό μάτι, για 3 -4 λεπτά ώστε να ψηθεί το ασπράδι και να λιώσει το τυρί. Προσθέτουμε το βασιλικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Καθημερινές συνταγές,Brunch,Γεύμα για Φοιτητές
Brunch,Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7133107
7073505
7133277
7230502
Για δες 3 ακόμη προϊόντα