Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΑβγά μάτια με μοτσαρέλα, βασιλικό και ντοματίνια
Ab logo
  • Αβγά μάτια με μοτσαρέλα, βασιλικό και ντοματίνια

Αβγά μάτια με μοτσαρέλα, βασιλικό και ντοματίνια

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

4 στα 5
Καθημερινές συνταγές,Brunch,Γεύμα για Φοιτητές
Κυρίως πιάτο
Αβγά μάτια με μοτσαρέλα, βασιλικό και ντοματίνια

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες

1 μερίδες
  • 2 αβγά
  • 6 φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
  • 30 γρ. μοτσαρέλα, σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 5 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά

Ας μαγειρέψουμε

Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι και ρίχνουμε 2 κ.γ. από το ελαιόλαδο μαζί με τα ντοματίνια και λίγο αλάτι. Τηγανίζουμε για 2 -3 λεπτά. Δεν θέλουμε να γίνουν σάλτσα, ίσα να μελώσουν λίγο και να χάσουν τα υγρά τους, για αυτό δεν τα ανακατεύουμε συνέχεια. Σπάμε τα αβγά ένα ένα σε ένα μικρό μπολ και τα ρίχνουμε προσεχτικά στο τηγάνι. Σκορπίζουμε μέσα στο τηγάνι και την μοτσαρέλα. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι που να κλείνει καλά το τηγάνι, συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 1 λεπτό, σβήνουμε την κουζίνα και αφήνουμε το σκεύος πάνω στο ζεστό μάτι, για 3 -4 λεπτά ώστε να ψηθεί το ασπράδι και να λιώσει το τυρί. Προσθέτουμε το βασιλικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Καθημερινές συνταγές,Brunch,Γεύμα για Φοιτητές
Brunch,Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • Αβγά μάτια με μοτσαρέλα, βασιλικό και ντοματίνια

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά