facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΑβγά στο φούρνο µε κατσικίσιο τυρί και µανιτάρια
Ab logo
  • Αβγά στο φούρνο µε κατσικίσιο τυρί και µανιτάρια
Αβγά στο φούρνο µε κατσικίσιο τυρί και µανιτάρια

Αβγά στο φούρνο µε κατσικίσιο τυρί και µανιτάρια

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Εύκολη
1'- 30'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • πιπέρι
  • φρέσκο θυμάρι
  • 100 g. μανιτάρια, της αρεσκείας μας
  • αλάτι
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 4 κ. σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αβγά
  • 80 g. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο
  • πιπέρι
  • φρέσκο θυμάρι
  • 100 g. μανιτάρια, της αρεσκείας μας
  • αλάτι
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 4 κ. σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αβγά
  • 80 g. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο

Ας μαγειρέψουμε

• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες. • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε. • Τα μαγειρεύουμε για 4-5’, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. • Βουτυρώνουμε 2 ατομικά κεραμικά φορμάκια (ή άλλο σκεύος κατάλληλο για φούρνο), μοιράζουμε σ’αυτά την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια και προσθέτουμε από ένα αβγό σε κάθε φορμάκι. • Μοιράζουμε το τυρί πάνω στα αβγά. • Βάζουμε τα φορμάκια σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα στο ταψί χλιαρό νερό τόσο όσο χρειάζεται ώστε να καλύψει τα φορμάκια μέχρι τη μέση. • Ψήνουμε για 12-15’ ανάλογα με το σκεύος μας και το πόσο μαγειρεμένο θέλουμε τον κρόκο. • Τα βγάζουμε από το ταψί και σερβίρουμε με λίγα φύλλα φρέσκο θυμάρι.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Πλούσια σε πρωτεϊνη
Πάσχα
Brunch
Άνοιξη
Σνακς