Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧωριάτικη πρασοκιμαδόπιτα
Ab logo
  • Χωριάτικη πρασοκιμαδόπιτα

Χωριάτικη πρασοκιμαδόπιτα

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Κυριακάτικο Γεύμα
Κυρίως πιάτο
Χωριάτικη πρασοκιμαδόπιτα

Θα χρειαστώ υλικά για 12 μερίδες

12 μερίδες
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 5 πράσα καθαρισμένα, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα + 1 ακόμη, για άλειμμα
  • 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 150 γρ. κασέρι, τριμμένο ή παρμεζάνα ΑΒ
  • 2 κ. σ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για τα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Φρέσκο Φύλλο Κρούστας 500 gr
    500 γρ
    4,86 Ε/ κιλ
    €2,43
    7069155
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063897
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,41 Ε/ τεμ
    €2,46
    7133482
  • Ας μαγειρέψουμε

    Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τις ροδέλες των πράσων με 3 κ. σ. νερό, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τις 4 κ. σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά, σε μέτρια φωτιά, για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει σπυρωτός. Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Τότε, προσθέτουμε τα 2 χτυπημένα αβγά, τον άνηθο, το μαϊντανό, το τυρί, την φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μέσα το ένα φύλλο και το αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο. Απλώνουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο, το λαδώνουμε και επαναλαμβάνουμε με τα μισά από τα υπόλοιπα φύλλα. Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα της γέμισης και καλύπτουμε με τα φύλλα που μας έμειναν, λαδώνοντάς τα ένα ένα. Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια, χωρίς να κόψουμε μέχρι κάτω και αλείφουμε με λίγο αραιωμένο αβγό και ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 45 λεπτά.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική Παραδοσιακή
    Κλασική
    Κυριακάτικο Γεύμα
    Μεσημεριανό
    Κυρίως πιάτο
    • Χωριάτικη πρασοκιμαδόπιτα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Φρέσκο Φύλλο Κρούστας 500 gr
    500 γρ
    4,86 Ε/ κιλ
    €2,43
    7069155
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063897
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,41 Ε/ τεμ
    €2,46
    7133482