Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα και ρόδι
Ab logo
  • Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα και ρόδι

Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα και ρόδι

από MadeWithAB

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Χριστούγεννα
Γλυκό
Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα και ρόδι

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 6 αβγά
  • 70 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 g ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 g τυρί κρέμα (για τη γέμιση)
  • 200 g κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (για τη γέμιση)
  • 100 g σπόρους ροδιού (για τη γέμιση)
  • 300 g κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια (για το γαρνίρισμα)
  • 300 g κρέμα γάλακτος (για το γαρνίρισμα)

Ας μαγειρέψουμε

• Χτυπάμε τους κρόκους με την μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. • Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και ρίχνουμε σιγά – σιγά την ζάχαρη, μέχρι να αποκτήσουμε μια γυαλιστερή μαρέγκα. • Ενώνουμε τα μίγματα με απαλές κινήσεις. Αδειάζουμε το μίγμα σε ρηχό ταψάκι 32x22 εκ. το οποίο το έχουμε καλύψει με χαρτί φούρνου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20’. • Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε χαρτί φούρνου και αφαιρούμε το χαρτί φούρνου στο οποίο ψήθηκε. • Ενώνουμε το τυρί κρέμα με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και την άχνη με απαλές κινήσεις. Απλώνουμε στην επιφάνεια αφήνοντας κενό 2 εκ. γύρω – γύρω. • Πασπαλίζουμε με σπόρους ροδιού και με την βοήθεια της λαδόκολλας, ρολάρουμε το παντεσπάνι. Το παγώνουμε για 40’ περίπου. • Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε στην κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς. Την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και έπειτα την απλώνουμε στον κορμό με μια σπάτουλα. • Με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές σε όλο το μήκος του κορμού και γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Χριστούγεννα
Γλυκό
Χειμώνας
Γλυκό
  • Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα και ρόδι