Ab logo
  • Χταπόδι με πατάτες

Χταπόδι με πατάτες

από #MadeWithAB
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΙΑΤΑ

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Χταπόδι με πατάτες

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένες, χοντροκομμένες
  • 1 κ.γ. κόκκοι πιπεριού
  • αλάτι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 δάφνες
  • φύλλα από 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 χταπόδι, περίπου 2 κιλά
  • 15 κιλό πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Σκόρδα Ξερά Τεμάχιο Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064239
  • Πιπέρι Μαύρο Ολόκληρο Σε Μύλο 35 gr
    35 γρ
    114,86 Ε/ κιλ
    €4,02
    7084850
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    1,15 Ε/ κιλ
    €0,46
    7136110
  • Ας μαγειρέψουμε

    Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με το χταπόδι, τις δάφνες και το πιπέρι, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 10’. Μετά χαμηλώνουμε στο μέτριο και αφήνουμε 20’, για να βγάλει το χταπόδι τα ζουμιά του. Το βγάζουμε με πιρούνα, το κόβουμε στα πλοκάμια του, τα οποία ξαναρίχνουμε στο ζουμί τους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Σε ένα ταψί διαμέτρου περίπου 32-36 εκ. αραδιάζουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με αλάτι, το σκόρδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μισό ελαιόλαδο. Βάζουμε από πάνω το χταπόδι με τα ζουμιά του και τα μπαχαρικά, σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό για περίπου 45’. Στα μισά ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 15-20’, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι, να ροδίσουν οι πατάτες και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Αφήνουμε το ταψί στον φούρνο για 15’ με μισάνοιχτη πόρτα. Χοντροκόβουμε τον δυόσμο την τελευταία στιγμή και τον ανακατεύουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Περιχύνουμε από πάνω το φαγητό και το σερβίρουμε με χόρτα και ελιές. Τip: Αν δεν έχουμε φρέσκο δυόσμο, μπορούμε να βάλουμε ξερό μαζί με 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο. Επίσης, αντί για ξερό δυόσμο μπορούμε να βάλουμε είτε μαντζουράνα είτε μάραθο.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Χταπόδι με πατάτες

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Σκόρδα Ξερά Τεμάχιο Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064239
  • Πιπέρι Μαύρο Ολόκληρο Σε Μύλο 35 gr
    35 γρ
    114,86 Ε/ κιλ
    €4,02
    7084850
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    1,15 Ε/ κιλ
    €0,46
    7136110