Χυλοπίτες µε σκορδάτο γιαούρτι και αρωµατικό βούτυρο δυόσµου µε µπούκοβο
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 500 g. φαρδιές χυλοπίτες Πηλίου
- 1 κ. γ. αλάτι
- 400 g. γιαούρτι
- 2 κ. γ. σκόρδο κονφί (σε βαζάκια)
- 20 ml έ. π. ελαιόλαδο
- 1 κ. γ. αλάτι
- 100 g. βούτυρο, σε κύβους
- 1 κ. γ. μπούκοβο
- 1 κ. γ. δυόσμο ξερό, τριμμένο
Ας μαγειρέψουμε
• Σε κατσαρόλα βράζουμε 2 λίτρα νερό με το αλάτι. Ρίχνουμε τις χυλοπίτες και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5’.
• Αφαιρούμε ένα φλιτζάνι από το νερό και το κρατάμε στην άκρη (για τη σάλτσα γιαουρτιού). Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 5’.
• Όσο ετοιμάζονται οι χυλοπίτες, σε μια μεγάλη πιατέλα, αραιώνουμε το γιαούρτι με το νερό που κρατήσαμε από τις χυλοπίτες και το ελαιόλαδο. Αν οι σκελίδες σκόρδου κονφί είναι ολόκληρες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι μαζί με το αλάτι και τις προσθέτουμε στο μείγμα γιαουρτιού.
• Ρίχνουμε τις χυλωμένες χυλοπίτες στην πιατέλα και ανακατεύουμε προσεκτικά με τη σάλτσα γιαουρτιού.
• Παράλληλα, σε ένα μικρό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο και προσθέτουμε το δυόσμο και το μπούκοβο. Περιχύνουμε τις χυλοπίτες με το αρωματικό βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο