Δημητριακά σαν μηλόπιτα
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Πρωινό
Άλλο

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες
- 1 κ.σ. μέλι της αρεσκείας μας
- 5 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- 30 γρ. νιφάδες βρώμης
- στη μύτη κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 5 κόκκινο μήλο
- 1 κ.γ. λεπτοτριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 5 - 6 αμύγδαλα, κοπανισμένα στο γουδί
- 180 γρ. γάλα κατσικίσιο (ή γιαούρτι)
Ας μαγειρέψουμε
Τρίβουμε το μήλο στη χονδρή πλευρά του τρίφτη και το ρίχνουμε σε ένα ατομικό φαρδύ μπολάκι. Προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το μέλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης, το φρέσκο τζίντζερ και τα κοπανισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ξανά.
Για το σερβίρισμα, περιχύνουμε με το γάλα (ή προσθέτουμε το γιαούρτι) και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε αμέσως.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Μεσογειακή
Κλασική
Πρωινό
Πρωινό
Χειμώνας
Άλλο