facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΔροσερή κρέμα καρύδας με μάνγκο
Ab logo
  • Δροσερή κρέμα καρύδας με μάνγκο
Δροσερή κρέμα καρύδας με μάνγκο

Δροσερή κρέμα καρύδας με μάνγκο

από AB FOODSTORIES
Εύκολη
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 2 κουτιά γάλα καρύδας (400 γρ. το καθένα)
  • 4 κεδροκούκουτσα
  • τα σποράκια από 4 καρδάμωμα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 λοβός φρέσκιας βανίλιας (τον χαράζουμε κατά μήκος στη μέση με ένα μαχαίρι και παίρνουμε τα σπόρια) ή 1 κουτάκι βανιλίνη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 - 2 ώριμα μάνγκο, καθαρισμένα
  • λίγο ηλιέλαιο, για το λάδωμα του σκεύους
  • χυμός από 1/2 λάιμ
  • αποξηραμένης καρύδας
  • 4 κ.σ. άγαρ-άγαρ
  • αποξηραμένο φρούτο του πάθους (ή άλλο εξωτικό φρούτο που μας αρέσει), ψιλοκομμένο
  • φύλλα φρέσκιας μέντας
  • 2 κουτιά γάλα καρύδας (400 γρ. το καθένα)
  • 4 κεδροκούκουτσα
  • τα σποράκια από 4 καρδάμωμα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 λοβός φρέσκιας βανίλιας (τον χαράζουμε κατά μήκος στη μέση με ένα μαχαίρι και παίρνουμε τα σπόρια) ή 1 κουτάκι βανιλίνη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 - 2 ώριμα μάνγκο, καθαρισμένα
  • λίγο ηλιέλαιο, για το λάδωμα του σκεύους
  • χυμός από 1/2 λάιμ
  • αποξηραμένης καρύδας
  • 4 κ.σ. άγαρ-άγαρ
  • αποξηραμένο φρούτο του πάθους (ή άλλο εξωτικό φρούτο που μας αρέσει), ψιλοκομμένο
  • φύλλα φρέσκιας μέντας

Ας μαγειρέψουμε

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας, τα κεδροκούκουτσα, τα καρδάμωμα, την κανέλα και τη βανίλια, προσθέτουμε 140 γρ. από τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο 4 φορμίτσες των 400 ml ή 4 φαρδιά ποτήρια. Χτυπάμε στο μούλτι 140 γρ. από τη σάρκα των μάνγκο, μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και το χυμό λάιμ, μέχρι να γίνουν λείος πολτός (όση σάρκα περισσέψει την ψιλοκόβουμε και την αφήνουμε κατά μέρος για το σερβίρισμα). Ρίχνουμε τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε 1 κ.σ. από το άγαρ-άγαρ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να διαλυθεί, εκτός φωτιάς, για 5 λεπτά. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, μοιράζουμε το μείγμα στα 4 φορμάκια ή στα ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σουρώνουμε το γάλα καρύδας το ξαναβάζουμε στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. άγαρ-άγαρ και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 5 - 7 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Το μοιράζουμε στα ποτήρια με τον κρύο πολτό μάγκο και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Σερβίρισμα: Βυθίζουμε τς φορμάκια ή τα ποτήρια σε μπολ με καυτό νερό, για 10 δευτερόλεπτα (προσέχοντας να μην πέσει νερό μέσα στην κρέμα) και τα αναποδογυρίζουμε αμέσως σε ατομικά πιάτα. Σκορπίζουμε σε κάθε κρέμα την καρύδα, τα κομματάκια μάνγκο που αφήσαμε στην άκρη και τα φυλλαράκια μέντας και σερβίρουμε.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Γλυκό
Χειμώνας
Γλυκό