Φασιανός με σύκα και γλυκό κρασί
από Σιμόνη Καφίρη
Δυσκολία
ΔύσκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Χριστούγεννα
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 1 1 φασιανό
- 1 κλαδάκι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 2 φέτες ζαμπόν καπνιστό κομμένες σε τετραγωνάκια
- Αλάτι
- 60 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 2 κουταλιά ελαιόλαδο
- 250 γρ. σύκα ξερά
- 1 ποτήρι κρασί Μαυροδάφνη
- 1 κλαδάκι θυμάρι φρέσκο
- 2 κλαδάκια μαϊντανό
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κεφάλι σκόρδο, κομμένο στη μέση οριζόντια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- 1 καρότο ,κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
- πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063950
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7070784
7062286
7149597
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Μουσκεύετε τα σύκα 3-4 ώρες στο κρασί. Σοτάρετε τον φασιανό στο ελαιόλαδο και στο μισό βούτυρο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Τον βγάζετε από την κατσαρόλα και πετάτε το λίπος. Τον αλατοπιπερώνετε μέσα κι έξω και βάζετε στο άνοιγμα το ζαμπόν. Βάζετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο, το καρότο, το σέλερι, το σκόρδο, το φύλλο δάφνης, τον μαϊντανό,το θυμάρι και τον φασιανό και τα σοτάρετε όλα μαζί για μερικά λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τα σύκα μαζί με το κρασί, αλατοπιπερώνετε χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό, σκεπασμένο, για 35-40 λεπτά. Αφαιρείτε το σκόρδο, τη δάφνη και το κλαδάκι του θυμαριού και σερβίρετε το φαγητό με τη σάλτσα του και πουρέ πατάτας. Για το πουρέ βράζετε 4 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες, τις πολτοποιείτε με πιρούνι ή το ειδικό εργαλείο,τις αλατοπιπερώνετε και τις ανακατεύετε με 3 κουταλιές βούτυρο.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Χριστούγεννα
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063950
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7070784
7062286
7149597
Για δες 4 ακόμη προϊόντα