Ας μαγειρέψουμε
Βάζουμε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε τα 90 ml ελαιόλαδο. Ροδίζουμε εκεί το μπρόκολο και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα φασολάκια στην κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαραθούν για 3 - 4 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε άλλο μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες με λίγο αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μεσαία ένταση και αφήνουμε να δέσει λίγο η σάλτσα για 15 λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα. Ρίχνουμε το ούζο, τα φασολάκια και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Στα 10 λεπτά συμπληρώνουμε νερό, αν κρίνουμε ότι χρειάζεται ίσα ίσα να είναι ζουμερό το φαγητό - όχι πολύ. Ρίχνουμε το μπρόκολο και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε 5 λεπτά ακόμα, με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.