Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΦασολάκια μπαρμπούνια και μπρόκολο με φρέσκια ρίγανη και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Ab logo
  • Φασολάκια μπαρμπούνια και μπρόκολο με φρέσκια ρίγανη και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Φασολάκια μπαρμπούνια και μπρόκολο με φρέσκια ρίγανη και καβουρδισμένα αμύγδαλα

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Χορτοφαγική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Φασολάκια μπαρμπούνια και μπρόκολο με φρέσκια ρίγανη και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 600 γρ. φασολάκια μπαρμπούνια
  • 500 γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκέτα
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο
  • 40 ml ούζο
  • 1 κ. σ. φρέσκια ρίγανη
  • 90 ml ελαιόλαδο + 30 ml επιπλέον
  • 70 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα (Για το σερβίρισμα)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Φασολάκια Μπαρμπούνια Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063776
  • Μπρόκολο Πράσινο Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063823
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063667
  • Κρεμμύδια Ξερά Στιφάδου
    ~1,5 κιλ
    ~0,79€/kg
    ~€1,19
    7064224
  • Ας μαγειρέψουμε

    Βάζουμε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε τα 90 ml ελαιόλαδο. Ροδίζουμε εκεί το μπρόκολο και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα φασολάκια στην κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαραθούν για 3 - 4 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε άλλο μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες με λίγο αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μεσαία ένταση και αφήνουμε να δέσει λίγο η σάλτσα για 15 λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα. Ρίχνουμε το ούζο, τα φασολάκια και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Στα 10 λεπτά συμπληρώνουμε νερό, αν κρίνουμε ότι χρειάζεται ίσα ίσα να είναι ζουμερό το φαγητό - όχι πολύ. Ρίχνουμε το μπρόκολο και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε 5 λεπτά ακόμα, με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Χορτοφαγική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Κυρίως πιάτο
    • Φασολάκια μπαρμπούνια και μπρόκολο με φρέσκια ρίγανη και καβουρδισμένα αμύγδαλα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Φασολάκια Μπαρμπούνια Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063776
  • Μπρόκολο Πράσινο Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063823
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063667
  • Κρεμμύδια Ξερά Στιφάδου
    ~1,5 κιλ
    ~0,79€/kg
    ~€1,19
    7064224