facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΦέτες ψαριού με κρούστα μυρωδικών στο φούρνο
Ab logo
  • Φέτες ψαριού με κρούστα μυρωδικών στο φούρνο
Φέτες ψαριού με κρούστα μυρωδικών στο φούρνο

Φέτες ψαριού με κρούστα μυρωδικών στο φούρνο

από AB FOODSTORIES
Εύκολη
31'- 60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 4 φέτες μυλοκόπι (200-250 γρ. η καθεμία) ή άλλο λευκό ψάρι της αρεσκείας μας, φρέσκο ή κατεψυγμένο, όπως πέρκα, μπακαλιάρος, σφυρίδα κ.α.
  • 3 κ. σ. μαϊντανός (Για την κρούστα)
  • 2 κ. σ. μάραθος ή άνηθος (Για την κρούστα)
  • 2 κ. σ. φύλλα δυόσμου (Για την κρούστα)
  • 3 κ. σ. σχοινόπρασσο (Για την κρούστα)
  • 2 κ. σ. δεντρολίβανο (Για την κρούστα)
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος) (Για την κρούστα)
  • χυμός από 1/2-1 λεμόνι (Για την κρούστα)
  • 150 ml ελαιόλαδο (Για την κρούστα)
  • αλάτι (Για την κρούστα)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο (Για την κρούστα)
  • 4 φέτες μυλοκόπι (200-250 γρ. η καθεμία) ή άλλο λευκό ψάρι της αρεσκείας μας, φρέσκο ή κατεψυγμένο, όπως πέρκα, μπακαλιάρος, σφυρίδα κ.α.
  • 3 κ. σ. μαϊντανός (Για την κρούστα)
  • 2 κ. σ. μάραθος ή άνηθος (Για την κρούστα)
  • 2 κ. σ. φύλλα δυόσμου (Για την κρούστα)
  • 3 κ. σ. σχοινόπρασσο (Για την κρούστα)
  • 2 κ. σ. δεντρολίβανο (Για την κρούστα)
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος) (Για την κρούστα)
  • χυμός από 1/2-1 λεμόνι (Για την κρούστα)
  • 150 ml ελαιόλαδο (Για την κρούστα)
  • αλάτι (Για την κρούστα)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο (Για την κρούστα)

Ας μαγειρέψουμε

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα μυρωδικά με τα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνουν πολτός.Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά τη φρυγανιά ανακατεύοντας παράλληλα με τα χέρια, μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις φέτες ψαριού και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Απλώνουμε πάνω σε κάθε φέτα μια στρώση από το μείγμα της κρούστας πιέζοντας ελαφρώς με την παλάμη μας.Ψήνουμε τα ψάρια για περίπου 30 λεπτά και σερβίρουμε με σαλάτα ή βραστά λαχανικά.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Πλούσια σε πρωτεϊνη
Καθημερινές συνταγές
Βραδινό
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • Δυόσμος Σκαφάκι 25g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133875
  • ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ (CHIVES) ΑΡΩΜΑ ΣΚΑΦΑΚΙ 50 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133232
  • Δενδρολίβανο Αποξηραμένο 25 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064492