Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΦοκάτσια με ελιές και δεντρολίβανο
Ab logo
  • Φοκάτσια με ελιές και δεντρολίβανο

Φοκάτσια με ελιές και δεντρολίβανο

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων,Δείπνο για Δυο,Πρωτοχρονιά,Βραδιές με φίλους,Αγίου Βαλεντίνου
Ορεκτικό
Φοκάτσια με ελιές και δεντρολίβανο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • 50 γρ. ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. ελιές πράσινες, ψιλοκομμένες
  • 140 ml νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο για τη ζύμη + 3 κ.σ. για τα μυρωδικά
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. πατάτες (περίπου 2 μικρές) πατάτες

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Δενδρολίβανο Συσκευασμένο 25 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133892
  • Ελιές Καλαμών 320 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7145357
  • Ελιές Πράσινες 250 gr
    250 γρ
    4,52 Ε/ κιλ
    €1,13
    7133410
  • Ας μαγειρέψουμε

    - Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 15-20 λεπτά (από την αρχή του βρασμού) μέχρι να μαλακώσουν. Τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε με το πρες πουρέ.
    - Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και τις λιωμένες πατάτες. Προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. Σκεπά-ζουμε τη ζύμη με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
    - Προσθέτουμε τις ελιές και ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
    - Ζεσταίνουμε ελαφρά σε ένα μπρίκι τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματά τους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο
    στους 200ΊC.
    - Λαδώνουμε ελαφρά μια λαμαρίνα. Ανοίγουμε με τα χέρια τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 2 εκ. περίπου. Μεταφέρουμε το φύλλο στη λαμαρίνα και με τα δάχτυλα κάνουμε διάσπαρτες λακουβίτσες. Με ένα πινελάκι αλείφουμε την επιφάνεια με το αρωματισμένο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
    - Αφαιρούμε την πετσέτα από τη λαμαρίνα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι η φοκάτσια να ροδίσει ελαφρά.
    - Σερβίρουμε τη φοκάτσια κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Πάρτυ ενηλίκων,Δείπνο για Δυο,Πρωτοχρονιά,Βραδιές με φίλους,Αγίου Βαλεντίνου
    Μεσημεριανό,Βραδινό
    Όλες οι εποχές
    Ορεκτικό
    • Φοκάτσια με ελιές και δεντρολίβανο

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Δενδρολίβανο Συσκευασμένο 25 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133892
  • Ελιές Καλαμών 320 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7145357
  • Ελιές Πράσινες 250 gr
    250 γρ
    4,52 Ε/ κιλ
    €1,13
    7133410