Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΦρικασέ με αρωματικά χόρτα και ψητά πορτομπέλο με σκόρδο και σουσάμι
Ab logo
  • Φρικασέ με αρωματικά χόρτα και ψητά πορτομπέλο με σκόρδο και σουσάμι

Φρικασέ με αρωματικά χόρτα και ψητά πορτομπέλο με σκόρδο και σουσάμι

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Χορτοφαγική
Καθημερινές συνταγές,Νηστίσιμα,Πάσχα
Σούπα
Φρικασέ με αρωματικά χόρτα και ψητά πορτομπέλο με σκόρδο και σουσάμι

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 κ.γ. σαφράν σκόνη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. μουστάρδα (Για τα μανιτάρια )
  • 1 κ. σ. σουσάμι (Για τα μανιτάρια )
  • 4 μεγάλο πορτομπέλο σε φέτες (Για τα μανιτάρια )
  • 1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένη (Για τα μανιτάρια )
  • 75 ml
  • 2 κ. σ. σουσάμι
  • 80 ml χυμός λεμόνι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 3 κ. σ. ρύζι γλασέ
  • τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο
  • 1 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 1 μάτσο σπαράγγια (περίπου 12 -15), κομμένα διαγώνια στα 2-3 εκ.
  • 400 ml ζωμός λαχανικών
  • 45 ml ούζο

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO ΚΑΦΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7073485
  • Σουσάμι  50 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064748
  • Μουστάρδα Dijonnaise 370 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7065384
  • Ας μαγειρέψουμε

    Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, το φρέσκο κρεμμυδάκι με το σαφράν για 6-8 λεπτά. Προσθέτουμε τα μαρούλια, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε το ούζο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
    Προσθέτουμε το ζωμό, και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε τα σπαράγγια, το μάραθο, το δυόσμο, το ρύζι και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
    Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Οπως είναι ζεστό, το ρίχνουμε στον πολυκόφτη μαζί με το χυμό λεμονιού και 1 κουτάλα από το φρικασέ της κατσαρόλας και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
    Αδειάζουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
    Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
    Ανακατεύουμε τα μανιτάρια μαζί με όλα τα υλικά και τα απλώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 12-13 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με το φρικασέ.

     

     

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Χορτοφαγική
    Καθημερινές συνταγές,Νηστίσιμα,Πάσχα
    Μεσημεριανό
    Άνοιξη
    Σούπα
    • Φρικασέ με αρωματικά χόρτα και ψητά πορτομπέλο με σκόρδο και σουσάμι

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO ΚΑΦΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7073485
  • Σουσάμι  50 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064748
  • Μουστάρδα Dijonnaise 370 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7065384