facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΦρικασέ με αρωματικά χόρτα και ψητά πορτομπέλο με σκόρδο και σουσάμι
Ab logo
  • Φρικασέ με αρωματικά χόρτα και ψητά πορτομπέλο με σκόρδο και σουσάμι
Φρικασέ με αρωματικά χόρτα και ψητά πορτομπέλο με σκόρδο και σουσάμι

Φρικασέ με αρωματικά χόρτα και ψητά πορτομπέλο με σκόρδο και σουσάμι

από AB FOODSTORIES
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ. σ. σουσάμι
  • 80 ml χυμός λεμόνι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 3 κ. σ. ρύζι γλασέ
  • τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο
  • 1 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 1 μάτσο σπαράγγια (περίπου 12 -15), κομμένα διαγώνια στα 2-3 εκ.
  • 400 ml ζωμός λαχανικών
  • 45 ml ούζο
  • 1/2 κ.γ. σαφράν σκόνη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 75 ml
  • 1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένη (Για τα μανιτάρια )
  • 4 μεγάλο πορτομπέλο σε φέτες (Για τα μανιτάρια )
  • 1 κ. σ. σουσάμι (Για τα μανιτάρια )
  • 2 κ. σ. μουστάρδα (Για τα μανιτάρια )
  • 500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ. σ. σουσάμι
  • 80 ml χυμός λεμόνι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 3 κ. σ. ρύζι γλασέ
  • τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο
  • 1 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 1 μάτσο σπαράγγια (περίπου 12 -15), κομμένα διαγώνια στα 2-3 εκ.
  • 400 ml ζωμός λαχανικών
  • 45 ml ούζο
  • 1/2 κ.γ. σαφράν σκόνη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 75 ml
  • 1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένη (Για τα μανιτάρια )
  • 4 μεγάλο πορτομπέλο σε φέτες (Για τα μανιτάρια )

Ας μαγειρέψουμε

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, το φρέσκο κρεμμυδάκι με το σαφράν για 6-8 λεπτά. Προσθέτουμε τα μαρούλια, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε το ούζο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το ζωμό, και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε τα σπαράγγια, το μάραθο, το δυόσμο, το ρύζι και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Οπως είναι ζεστό, το ρίχνουμε στον πολυκόφτη μαζί με το χυμό λεμονιού και 1 κουτάλα από το φρικασέ της κατσαρόλας και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Αδειάζουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
Ανακατεύουμε τα μανιτάρια μαζί με όλα τα υλικά και τα απλώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 12-13 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με το φρικασέ.

 

 

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Χορτοφαγική
Καθημερινές συνταγές,Νηστίσιμα,Πάσχα
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Σούπα

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7230502
  • Κρεμμύδια Χλωρά Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064229
  • Σαφράν Σκόνη 1 gr
    1 γρ
    5020 €/ κιλ
    €5,02
    7085465
  • Ούζο  200ml
    200 ml
    13,75 €/ λιτ
    €2,75
    7091277