Ας μαγειρέψουμε
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. 2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, τα προσθέτουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. 3. Προσθέτουμε τα τοματάκια, τον χυμό τομάτας, τη δάφνη, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, 200ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 40’. 4. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια γάστρα και προσθέτουμε τις χυλοπίτες. 5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC 6. Στη σάλτσα που έμεινε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον ζωμό, αφήνουμε να πάρει μια βράση, περιχύνουμε με αυτή τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε τη γάστρα. 7. Ψήνουμε για 20’ στους 200οC με αντιστάσεις, ανακατεύοντας 3 φορές και ελέγχοντας αν χρειάζεται επιπλέον ζωμό. 8. Κατόπιν αποσύρουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και σερβίρουμε με κεφαλοτύρι.