facebook-pixel
Ab logo
  • Γλυκό Πάσχα
Γλυκό Πάσχα

Γλυκό Πάσχα

από Στέλιος παρλιάρος
Μέτρια
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 500 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. Lurpak Soft ανάλατο
  • 60 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και χονδροκομμένο
  • 60 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 350 γρ.
  • 200 γρ. κονιάκ
  • 1 αβγά
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κομμάτι τουλπάνι
  • 60 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 500 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. Lurpak Soft ανάλατο
  • 60 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και χονδροκομμένο
  • 60 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 350 γρ.
  • 200 γρ. κονιάκ
  • 1 αβγά
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κομμάτι τουλπάνι
  • 60 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα μπολ βάζουμε το κονιάκ, τις σταφίδες και τα ξερά φρούτα. Τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 1 βράδυ. Ανακατεύουμε το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα με την άχνη και το Lurpak Soft. Ρίχνουμε το αυγό και τον κρόκο. Όταν αποκτήσουμε μια λεία κρέμα, ρίχνουμε το αμύγδαλο και τα ξερά φρούτα που έχουμε σουρώσει από το κονιάκ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Σε μια βαθιά φόρμα τοποθετούμε ένα τουλουπάνι μεγαλύτερο από τη φόρμα, βάζουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλουπάνι. Το διατηρούμε στο ψυγείο.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Πάσχα
Γλυκό
Άνοιξη
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,45 €/ τεμ
    €2,69
    7133107
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,48 €/ τεμ
    €2,89
    7133482
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,63 €/ κιλ
    €0,65
    7066177
  • ΞΗΡΑ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΑΦΙΔΑ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ 200 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7096933