Ab logo
  • Γλυκό Πάσχα

Γλυκό Πάσχα

από Στέλιος παρλιάρος

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Πάσχα
Γλυκό
Γλυκό Πάσχα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 κομμάτι τουλπάνι
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 αβγά
  • 200 γρ. κονιάκ
  • 350 γρ.
  • 60 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 60 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και χονδροκομμένο
  • 60 γρ. Lurpak Soft ανάλατο
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 60 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,41 Ε/ τεμ
    €2,46
    7133482
  • 7102443
  • ΣΥΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ  200 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7149597
  • Ας μαγειρέψουμε

    Σε ένα μπολ βάζουμε το κονιάκ, τις σταφίδες και τα ξερά φρούτα. Τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 1 βράδυ. Ανακατεύουμε το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα με την άχνη και το Lurpak Soft. Ρίχνουμε το αυγό και τον κρόκο. Όταν αποκτήσουμε μια λεία κρέμα, ρίχνουμε το αμύγδαλο και τα ξερά φρούτα που έχουμε σουρώσει από το κονιάκ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Σε μια βαθιά φόρμα τοποθετούμε ένα τουλουπάνι μεγαλύτερο από τη φόρμα, βάζουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλουπάνι. Το διατηρούμε στο ψυγείο.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Πάσχα
    Γλυκό
    Άνοιξη
    Γλυκό
    • Γλυκό Πάσχα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,41 Ε/ τεμ
    €2,46
    7133482
  • 7102443
  • ΣΥΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ  200 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7149597