Ας μαγειρέψουμε
• Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το κοτόπουλο να ροδίσει για περίπου για 4-6 λεπτά.
• Σε μία σακούλα με φερμουάρ βάζουμε το άμυλο καλαμποκιού και προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να καλυφθούν καλά όλα τα κομμάτια κοτόπουλο με το άμυλο.
• Βουτάμε τα κομμάτια στο αυγό και μετά στο αλεύρι πριν τα βάλουμε πάλι στο καυτό λάδι.
• Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να γίνει τραγανό.
• Μετά το κοτόπουλο τσιγαρίζουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τον ανανά για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
• Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε και την γλυκόξινη σάλτσα και ανακατεύουμε τα κομμάτια και τα μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό η μέχρι να δέσει η σάλτσα και να αφρίσει.
• Σερβίρετε αμέσως, με προαιρετικές γαρνιτούρες από σουσάμι ή φρέσκα κρεμμυδάκια.