Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚανελόνια με γέμιση χορτόπιτας και μετσοβόνε
Ab logo
  • Κανελόνια με γέμιση χορτόπιτας και μετσοβόνε

Κανελόνια με γέμιση χορτόπιτας και μετσοβόνε

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Πάσχα
Κυρίως πιάτο
Κανελόνια με γέμιση χορτόπιτας και μετσοβόνε

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 70 ml έ. π. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό χόρτα για πίτα (καυκαλήθρες, μυρώνια, παπαρούνες, λάπαθα, μαργαρίτες, σέσκουλα, άνηθο, μάραθα, σπανάκι), ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 200 g. μετσοβόνε, τριμμένο
  • 1 ντομάτα
  • πιπέρι
  • λίγο κύμινο
  • 500 g. κανελόνια
  • 500 ml γάλα
  • 6 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)
  • 200 g. παρμεζάνα

Ας μαγειρέψουμε

• Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το πράσο με τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά, μέχρι να μοσχομυρίσουν και ρίχνουμε τα χόρτα και την τομάτα. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν, ανακατεύοντας. • Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε αλατοπίπερο, λίγο κύμινο και το μετσοβόνε. • Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα κανελόνια για 3’ Τα στραγγίζουμε καλά, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα γεμίζουμε με το μείγμα χορταρικών-τυριών. Στριμώχνουμε τα κανελόνια σε ταψί που να τα χωράει ακριβώς. • Περιχύνουμε με το ζουμί που έβγαλαν τα χόρτα, το γάλα, τη σάλτσα τομάτας (προαιρετικά) και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. • Ψήνουμε στους 160°C για περίπου 20’, μέχρι να ροδίσουν.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Κυρίως πιάτο
  • Κανελόνια με γέμιση χορτόπιτας και μετσοβόνε