Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚαρέ χοιρινού με δαμάσκηνα και μήλα
Ab logo
  • Καρέ χοιρινού με δαμάσκηνα και μήλα

Καρέ χοιρινού με δαμάσκηνα και μήλα

από Βίκυ Σμυρλή

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Χριστούγεννα
Κυρίως πιάτο
Καρέ χοιρινού με δαμάσκηνα και μήλα

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 3 περίπου κιλά χοιρινό με την πέτσα του
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιά της σούπας κρύο νερό (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι περίπου χυμό από το ταψί (για τη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη μαρινάτα)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο (για τη μαρινάδα)
  • αλάτι (για τη μαρινάτα)
  • 200 ml χυμοί δαμάσκηνων (για τη μαρινάδα)
  • 300 ml χυμοί βερίκοκων (για τη μαρινάδα)
  • λαχανικό (για συνοδευτικό)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
  • 200 γρ. δαμάσκηνα δίχως κουκούτσια
  • αλάτι (για τη σάλτσα)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΧΟΙΡΙΝΟΙ ΚΥΒΟΙ ΣΠΑΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΝΩΠΟΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΙ 600 GR ΠΕΡΙΠΟΥ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7074837
  • Κορν Φλάουρ  200 gr
    200 γρ
    3,1 Ε/ κιλ
    €0,62
    7083721
  • Μαρμελάδα Βερίκοκο 340g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7071405
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    14,48 Ε/ κιλ
    €8,69
    7133790
  • Ας μαγειρέψουμε

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1800C. Αναμειγνύετε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ μη μεταλλικό.Απλώνετε το κρέας στον πάγκο εργασίας με την πέτσα προς τα κάτω. Το χτυπάτε για να λεπτύνει και να τυλίγεται εύκολα. Βάζετε κατά μήκος τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και δένετε το χοιρινό σε ρολό με σπάγκο κουζίνας. Ενώνετε τις άκρες με καλαμάκια ή τις ράβετε για να μην ανοίξουν και φύγουν τα φρούτα με το ψήσιμο. Βάζετε το ρολό σε ταψί και το ψήνετε στους 1800C για 45 λεπτά περίπου. Κατεβάζετε τη φωτιά στους 1600C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 με 2 ½ ώρες. Μπορείτε σε κάποια φάση να σκεπάσετε τις άκρες με χαρτί ψησίματος για να μην στεγνώσουν με το ψήσιμο. Κατά διαστήματα περιχύνετε το ρολό με τη μαρινάδα για να μην στεγνώσει. Όταν βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει ψηθεί κλείνετε τη φωτιά και το αφήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά περίπου για να σταθεροποιηθούν οι χυμοί από το ψήσιμο στο εσωτερικό του. Σε ένα κατσαρολάκι μεταφέρετε 1 ½ φλιτζάνι από τους χυμούς από το ταψί. Προσθέτετε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό, τη μαρμελάδα, αλάτι, πιπέρι και βράζετε τη σάλτσα, ανακατεύοντάς την συνεχώς μέχρι να δέσει. Κόβετε το ρολό σε ροδέλες, το περιχύνετε με τη σάλτσα και το σερβίρετε. Το συνοδεύετε με σοταρισμένα λαχανικά της αρεσκείας σας.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Χριστούγεννα
    Άλλο
    Φθινόπωρο
    Κυρίως πιάτο
    • Καρέ χοιρινού με δαμάσκηνα και μήλα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΧΟΙΡΙΝΟΙ ΚΥΒΟΙ ΣΠΑΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΝΩΠΟΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΙ 600 GR ΠΕΡΙΠΟΥ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7074837
  • Κορν Φλάουρ  200 gr
    200 γρ
    3,1 Ε/ κιλ
    €0,62
    7083721
  • Μαρμελάδα Βερίκοκο 340g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7071405
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    14,48 Ε/ κιλ
    €8,69
    7133790