facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚατσικάκι με σταμναγκάθι στην κατσαρόλα
Ab logo
  • Κατσικάκι με σταμναγκάθι στην κατσαρόλα
Κατσικάκι με σταμναγκάθι στην κατσαρόλα

Κατσικάκι με σταμναγκάθι στην κατσαρόλα

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Μέτρια
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 250 ml. ελαιόλαδο αγνό παρθένο
  • 1/2 κιλό κατσικάκι
  • 120 ml. λευκό κρασί ξηρό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό σταμναγκάθι
  • Αλάτι αρωματισμένο με βότανα
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι
  • 1 φλιτζάνι ζωμό από το βράσιμο του κρέατος (για το αλευρολέμονο)
  • 1 λεμόνι (χυμός) (για το αλευρολέμονο)
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ (για το αλευρολέμονο)
  • 250 ml. ελαιόλαδο αγνό παρθένο
  • 1/2 κιλό κατσικάκι
  • 120 ml. λευκό κρασί ξηρό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό σταμναγκάθι
  • Αλάτι αρωματισμένο με βότανα
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι
  • 1 φλιτζάνι ζωμό από το βράσιμο του κρέατος (για το αλευρολέμονο)
  • 1 λεμόνι (χυμός) (για το αλευρολέμονο)
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ (για το αλευρολέμονο)

Ας μαγειρέψουμε

Κόβετε το κρέας σε μερίδες. Πλένετε και στεγνώνετε τις μερίδες κρέατος σε χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες κρέατος. Όταν ροδίσουν προσθέτετε το κρεμμύδι και το μισό άνηθο και σοτάρετε για 10 λεπτά μαζί με το κρέας. Σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε λίγο νερό και σιγοβράζετε το κρέας για, περίπου, 1½ ώρα σε σκεπασμένη κατσαρόλα. Κατά διαστήματα ελέγχετε για νερό, ώστε να μην κολλήσει το φαγητό. Στο μεταξύ καθαρίζετε το σταμναγκάθι. Κόβετε τις άκρες στη ρίζα και βγάζετε τα ξερά φυλλαράκια, αν υπάρχουν. Ξεπλένετε το σταμναγκάθι 3-4 φορές σε νερό και την τελευταία αφήνετε μέσα τα χόρτα, μαζί με λίγο ξίδι για 30 λεπτά. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τον υπόλοιπο άνηθο. Προσθέτετε και τα χόρτα στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε προσεκτικά με το κρέας. Προσθέτετε λίγο νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα. Προσοχή να μη λιώσουν. Για το αλευρολέμονο: Χτυπάτε μέσα σε ένα μπολ το κορν φλάουρ μαζί με το ζωμό από την κατσαρόλα και το χυμό του λεμονιού. Ρίχνετε το αλευρολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινείτε από τα χερούλια για να πάει παντού. Αφήνετε το φαγητό σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Tip: Το μαγείρεμα στην κατσαρόλα κρατάει το κρέας τρυφερό. Αν προτιμάτε, όμως, το φούρνο, πρέπει να προσέχετε να έχει πάντα νερό το ταψί για να μην στεγνώσει το κρέας στο ψήσιμο. Όσο για τα χόρτα, θα τα βράσετε και θα τα σοτάρετε στην κατσαρόλα και ακολούθως, θα τα σερβίρετε με το κρέας.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
    Το προϊόν είναι προσωρινά μη διαθέσιμο
    7064221
  • 7062286
  • Οίνος Λευκός Μακεδονικός 750ml
    750 ml
    5,2 €/ λιτ
    €3,90
    7087788
  • Σταμναγκάθι Βιολογικό 500g
    500 γρ
    17,9 €/ κιλ
    €8,95
    7065543