Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας στον φούρνο
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
3 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο (Για τη σάλτσα ντομάτας)
- αλάτι (Για τη σάλτσα ντομάτας)
- 30 ml ελαιόλαδο (Για τη σάλτσα ντομάτας)
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη (Για τη σάλτσα ντομάτας)
- 2 καρφάκια γαρίφαλο (Για τη σάλστα ντομάτας)
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά (Για τη σάλτσα ντομάτας)
- 150 ml ζωμός κρέατος ή νερό (Για τη σάλτσα ντομάτας)
- 1/2 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες (Για τη σάλτσα ντομάτας)
- 700 γρ. χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος (πασάτα) (Για τη σάλτσα ντομάτας)
- 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από κιλότο
- αλάτι
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοτριμμένες
- 1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο
- 150 ml γάλα 1,5% λιπαρά
- 100 γρ. ψίχα από ψωμί ολικής άλεσης
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064458
7064725
400 γρ
11,5 Ε/ κιλ€4,60
9,78 Ε/ κιλ
€3,91
Προσθήκη
7152434
7308770
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σάλτσα: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί αλλά να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το ζωμό, την πάπρικα, το γαρίφαλο και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 2-3 λεπτά. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος και την αφήνουμε στην άκρη. Κεφτέδες: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Μουσκεύουμε το ψωμί στο γάλα και το στύβουμε καλά (δεν πετάμε το γάλα). Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το ψωμί, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά. Βρέχουμε κάθε τόσο τα χέρια μας στο γάλα που έχουμε κρατήσει και ζυμώνουμε καλά για 4-5 λεπτά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα τοποθετούμε στο σκεύος με τη σάλτσα. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό,Βραδινό
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064458
7064725
400 γρ
11,5 Ε/ κιλ€4,60
9,78 Ε/ κιλ
€3,91
Προσθήκη
7152434
7308770
Για δες 4 ακόμη προϊόντα