facebook-pixelΚεφτέδες με τοματίνια
Παράδοση αυθημερόν
Παραλαβή από κατάστημα
Έως 12.000 προϊόντα
Αποκλειστικές online προσφορές
Παράλειψη
Ab logo

Καλώς ήρθες

Μεταφορά στο My AB
0
Ab logo
  • Κεφτέδες με τοματίνια

Κεφτέδες με τοματίνια

από PANDESPANI

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>30'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων
Κυρίως πιάτο
Κεφτέδες με τοματίνια

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 6 φέτες γαλοπούλας
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 125 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 40 γρ. μανούρι ή ανθότυρο
  • 2 λεπτές φέτες ζαμπόν
  • 150 γρ. φρέσκα μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρές φέτες
  • ρύζι λευκό (για το σερβίρισμα)
  • 1,5 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για το σερβίρισμα)
  • 1 κλαράκι δενδρολίβανο φρέσκο (για το σερβίρισμα)
  • 250 γρ τοματίνια στρογγυλά ή χρωματιστά (για το σερβίρισμα)
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (και λίγο ακόμη για το άλειμμα της φόρμας μάφιν)
  • 2 κουτ. γλυκού αλατοπίπερο
  • 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά
  • 5 κουτ. γλυκού σόγια σος
  • 5 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1/2 φλυτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα
  • 2 μεσαίου μεγέθους αβγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη, κομμένη στα 2, χωρίς το φύτρο
  • 1 μεσαίο καρότο ψιλοκομμένο σε κυβάκια ή τριμμένο
  • 1 μπαστουνάκι σέλερι ψιλοκομμένο σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψυλοκομμένο
  • 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος ΑΒ Fresh to Go

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Δενδρολίβανο Συσκευασμένο 25 gr
    25 γρ
    66 Ε/ κιλ
    €1,65
    7133892
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127
  • Ας μαγειρέψουμε


    1. Σε τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο με το σκόρδο. Προσθέτουμε κρεμμύδι, σέλερι και καρότο και σοτάρουμε για 3’.
    2. Αφαιρούμε το σκόρδο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5'.
    3. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε την κέτσαπ με τη σόγια σος.
    4. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και 1 κουτ. σούπας από το μίγμα κέτσαπ-σόγιας.
    5. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες (8 τμχ), τους βάζουμε στη λαδωμένη φόρμα μάφιν και αλείφουμε με το υπόλοιπο μίγμα κέτσαπ-σόγιας.
    6. Σε μπολ ανακατεύουμε τα τοματίνια μαζί με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και τα φύλλα δενδρολίβανου.
    7. Τα τοποθετούμε στις υπόλοιπες θήκες και ψήνουμε στους 190 οC για 20’.
    8. Σερβίρουμε τους κεφτέδες με τα τοματίνια, έξτρα κέτσαπ και ρύζι!

     

    Πηγή:

    PANDESPANI http://www.pandespani.com/
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Πάρτυ ενηλίκων
    Μεσημεριανό
    Φθινόπωρο
    Κυρίως πιάτο
    • Κεφτέδες με τοματίνια

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Δενδρολίβανο Συσκευασμένο 25 gr
    25 γρ
    66 Ε/ κιλ
    €1,65
    7133892
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127