1. Σε τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο με το σκόρδο. Προσθέτουμε κρεμμύδι, σέλερι και καρότο και σοτάρουμε για 3’.
2. Αφαιρούμε το σκόρδο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5'.
3. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε την κέτσαπ με τη σόγια σος.
4. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και 1 κουτ. σούπας από το μίγμα κέτσαπ-σόγιας.
5. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες (8 τμχ), τους βάζουμε στη λαδωμένη φόρμα μάφιν και αλείφουμε με το υπόλοιπο μίγμα κέτσαπ-σόγιας.
6. Σε μπολ ανακατεύουμε τα τοματίνια μαζί με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και τα φύλλα δενδρολίβανου.
7. Τα τοποθετούμε στις υπόλοιπες θήκες και ψήνουμε στους 190 οC για 20’.
8. Σερβίρουμε τους κεφτέδες με τα τοματίνια, έξτρα κέτσαπ και ρύζι!