facebook-pixel
Ab logo
  • Κεφτέδες με τοματίνια
Κεφτέδες με τοματίνια

Κεφτέδες με τοματίνια

από PANDESPANI
Εύκολη
>30'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 6 φέτες γαλοπούλας
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 125 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 40 γρ. μανούρι ή ανθότυρο
  • 2 λεπτές φέτες ζαμπόν
  • 150 γρ. φρέσκα μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρές φέτες
  • ρύζι λευκό (για το σερβίρισμα)
  • 1,5 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για το σερβίρισμα)
  • 1 κλαράκι δενδρολίβανο φρέσκο (για το σερβίρισμα)
  • 250 γρ τοματίνια στρογγυλά ή χρωματιστά (για το σερβίρισμα)
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (και λίγο ακόμη για το άλειμμα της φόρμας μάφιν)
  • 2 κουτ. γλυκού αλατοπίπερο
  • 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά
  • 5 κουτ. γλυκού σόγια σος
  • 5 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1/2 φλυτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα
  • 2 μεσαίου μεγέθους αβγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη, κομμένη στα 2, χωρίς το φύτρο
  • 1 μεσαίο καρότο ψιλοκομμένο σε κυβάκια ή τριμμένο
  • 1 μπαστουνάκι σέλερι ψιλοκομμένο σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψυλοκομμένο
  • 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος ΑΒ Fresh to Go
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 6 φέτες γαλοπούλας
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 125 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 40 γρ. μανούρι ή ανθότυρο
  • 2 λεπτές φέτες ζαμπόν
  • 150 γρ. φρέσκα μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρές φέτες
  • ρύζι λευκό (για το σερβίρισμα)
  • 1,5 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για το σερβίρισμα)
  • 1 κλαράκι δενδρολίβανο φρέσκο (για το σερβίρισμα)

Ας μαγειρέψουμε


1. Σε τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο με το σκόρδο. Προσθέτουμε κρεμμύδι, σέλερι και καρότο και σοτάρουμε για 3’.
2. Αφαιρούμε το σκόρδο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5'.
3. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε την κέτσαπ με τη σόγια σος.
4. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και 1 κουτ. σούπας από το μίγμα κέτσαπ-σόγιας.
5. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες (8 τμχ), τους βάζουμε στη λαδωμένη φόρμα μάφιν και αλείφουμε με το υπόλοιπο μίγμα κέτσαπ-σόγιας.
6. Σε μπολ ανακατεύουμε τα τοματίνια μαζί με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και τα φύλλα δενδρολίβανου.
7. Τα τοποθετούμε στις υπόλοιπες θήκες και ψήνουμε στους 190 οC για 20’.
8. Σερβίρουμε τους κεφτέδες με τα τοματίνια, έξτρα κέτσαπ και ρύζι!

 

Πηγή:

PANDESPANI http://www.pandespani.com/

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων
Μεσημεριανό
Φθινόπωρο
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Λεμόνια Εισαγωγής Συσκευασμένα
    Το προϊόν είναι προσωρινά μη διαθέσιμο
    7747741
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • ΖΑΜΠΟΝ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΚΑΙ ΣΟΓΙΑ 120 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070784
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069760