Κεϊκ αλμυρό με φακές και μπεϊκον
από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Σνακς
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 150 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κουταλιές σούπας φακές βρασμένες (όχι πολύ, μην μας λιώσουν)
- 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 120 γρ. καπνιστό χοιρινό κομμένο σε καρεδάκια
- 4 αβγά
- 50 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7079511
7070796
7144828
7128101
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αβγά μέχρι να γίνουν ένα ωραίο ομοιογενές μίγμα. Αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα, το μαϊντανό, το πιπέρι και το τυρί.Παράλληλα σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι τα καρεδάκια του χοιρινού για 3-4 λεπτά μαζί με τις φακές για να πάρουν νοστιμιά. Τα ρίχνουμε στο μίγμα, ανακατεύουμε απαλά και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά το μπέικιν πάουντερ μαζί με το αλεύρι.Μόλις γίνει ένα μίγμα παχύρευστο που έχει τη σύσταση του κέικ, το ρίχνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ºC για 35-40 λεπτά.Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σνακ
Όλες οι εποχές
Σνακς
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7079511
7070796
7144828
7128101
Για δες 4 ακόμη προϊόντα