Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Στο μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο για 2 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε τ΄αυγά, ένα τη φορά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, το χυμό , το αλάτι και το μισό αλεύρι. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τα βατόμουρα και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν σε ένα μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, ψήνουμε για 50 λεπτά και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά. Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για τη βουτυρόκρεμα, αλείφουμε το κέικ και απολαμβάνουμε.