Κλασική συνταγή γέμισης γαλοπούλας
από Βίκυ Σμυρλή
Δυσκολία
ΔύσκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Χριστούγεννα
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 3,5 κιλά γαλοπούλα
- Αλάτι
- 1 χτυπημένο αβγό
- 1 φλιτζάνι ζωμό κότας
- 10 αποξηραμένα βερίκοκα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού φασκόμηλο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού δεντρολίβανο
- 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μαντζουράνα
- 1 μεγάλο ξινόμηλο σε κυβάκια
- 1/2 κιλό ψωμί μπαγιάτικο άσπρο σε κύβους
- 200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
- 1 κλαράκι σέλερι σε μικρά κομματάκια
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7082725
7069482
7148930
7228223
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Αφαιρούμε το περίβλημα από τα λουκάνικα και τα χτυπάμε με κοφτές στροφές στο μπλέντερ για να γίνουν σαν χοντροκομμένος κιμάς. Να μην λιώσουν δηλαδή και γίνουν μια μάζα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και τα λουκάνικα και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τους κύβους του ψωμιού και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε τη γέμιση και τη γυρίζουμε λίγο μέσα στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα κυβάκια μήλου, τα βερίκοκα και το ζωμό κότας. Αλατοπιπερώνουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και προσθέτουμε το χτυπημένο αβγό. Γεμίζουμε τη γαλοπούλα και κλείνουμε το άνοιγμα. Την ψήνουμε με αναλογία 1 ώρα ψήσιμο για κάθε κιλό γαλοπούλας.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Χριστούγεννα
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7082725
7069482
7148930
7228223
Για δες 4 ακόμη προϊόντα