Ας μαγειρέψουμε
• Καθαρίζουμε τις μπάμιες αφαιρώντας μόνο τα κοτσανάκια. Τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τις απλώνουμε σε ταψί. Ραντίζουμε με το ξίδι, πασπαλίζουμε με το αλάτι, τις ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να σταθούν για 30’.
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε μια ρηχή αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέ-τουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε, αφήνουμε για 1’ και σβήνουμε με το κρασί. Βράζουμε για 5’ και προσθέτουμε τις τομάτες, την πιπεριά και τη ζάχαρη.
• Βγάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο ταψί. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις μπάμιες, το νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Αδειάζουμε τις μπάμιες στο ταψί ανάμεσα στα κομμάτια κοτόπουλου.
• Ψήνουμε για 1 ώρα και 20’. Αν το φαγητό αρχίζει να παίρνει έντονο χρώμα, σκεπάζουμε το ταψί πρώτα με λαδόκολλα και μετά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
• Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με φρέσκο μαϊντανό.