Κοτόπουλο με πλιγούρι και λαχανικά στο φούρνο
από #MadeWithAB
Κοτόπουλο με πλιγούρι και λαχανικά στο φούρνο
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
3 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 5 μερίδες
- 2 τομάτες, τριμμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κ/σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ/γ ζάχαρη
- 1/2 κ/γ θυμάρι
- 800 ml ζωμός λαχανικών
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κ/γ τοματοπελτές
- 1 μεσαίο κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μερίδες
- 200 g φασολάκια ή αρακάς
- 200 g μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κολοκυθάκια σε κύβους
- 200 γρ. πολύχρωμες πιπεριές σε κύβους
- 1 πράσο σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 g πλιγούρι
Ας μαγειρέψουμε
1. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο το κοτόπουλο να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, συνεχίζοντας το σωτάρισμα για 2’. 2. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και τις τομάτες, τον ζωμό, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και το θυμάρι. 3. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 50’ . 4. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρουμε όλα τα λαχανικά για μερικά λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. 5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. 6. Τοποθετούμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί, προσθέτουμε πλιγούρι, αλάτι, πιπέρι και τη σάλτσα από το κοτόπουλο που βράσαμε. 7. Ψήνουμε στο φούρνο για 30’ ανακατεύοντας 1-2 φορές το πλιγούρι ελέγχοντας αν χρειάζεται επιπλέον υγρά. 8. Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο