Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚρασάτες πατάτες με καπνιστή πάπρικα και ρίγανη
Ab logo
  • Κρασάτες πατάτες με καπνιστή πάπρικα και ρίγανη

Κρασάτες πατάτες με καπνιστή πάπρικα και ρίγανη

από AB Food Stories

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Συνοδευτικά
Κρασάτες πατάτες με καπνιστή πάπρικα και ρίγανη

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 kg πατάτες καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 300 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 200 ml ζωμός κρέατος, καυτός
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • χοντρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε καλά τις πατάτες σε ένα ταψάκι. Σε μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το κρασί, τον ζωμό, την πάπρικα και τη ρίγανη. Αδειάζουμε το μείγμα στις πατάτες, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και αρκετό πιπέρι και ψήνουμε για περίπου 1½ ώρα (ανάλογα με το μέγεθος που θα κόψουμε τις πατάτες), μέχρι να ροδίσουν. Στα μισά του χρόνου ψησίματος τις ανακατεύουμε προσεκτικά, για να ροδίσουν παντού. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη ακόμα πάπρικα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Συνοδευτικά
  • Κρασάτες πατάτες με καπνιστή πάπρικα και ρίγανη