Κροστίνι με συκωτάκια κοτόπουλου και ραντίτσιο κόκκινο
από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Πάρτυ ενηλίκων
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 3 μερίδες
- 1/2 κιλό συκωτάκι από κοτόπουλο
- 1 μέτρια γαλλική μπαγκέτα (για τα κροστίνι)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για τα κροστίνι)
- Αλάτι
- κύμινο
- 3 σταγόνες λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι από ρόδι
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κεφάλι ραντίτσιο (για τα κροστίνι)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7075707
7137947
7064486
7062945
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο τοποθετούμε τα συκωτάκια με ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό.Σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε καλά το πετιμέζι από το ρόδι με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι,το κύμινο και το χυμό λεμονιού. Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι και σιγοψήνουμε για 4-5 λεπτά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει ελαφρά. Λιώνουμε τα συκωτάκια πιέζοντάς τα ελαφρά με ένα πιρούνι.
Για τα κροστίνι: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες. Αλείφουμε και τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Απλώνουμε το πατέ από τα συκωτάκια στις φέτες και γαρνίρουμε με ραντίτσιο.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων
Σνακ
Όλες οι εποχές
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7075707
7137947
7064486
7062945
Για δες 4 ακόμη προϊόντα