Λαδένια Κιμώλου
από Always Hungry
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Πίτσα/Πίτα
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες
- αλατοπίπερο
- 4 κρεμμύδι
- 5 μεγάλη, ώριμη τομάτα
- 250 ml χλιαρό νερό
- 1 κουτ. γλυκού μαγιά
- 200 ml AB ελαιόλαδο
- 500 γρ. AB αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ρίγανη
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7084958
Super Tιμή 1,49 €
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7064221
7063667
7065674
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
1. Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα μπολ με λίγο χλιαρό νερό και περιμένουμε 10’.
2. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 1 πρέζα αλάτι μαζί με το μίγμα μαγιάς.
3. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε ξανά.
4. Ζυμώνουμε καλά, μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική.
5. Σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα για 30-60’, για να φουσκώσει η ζύμη.
6. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε το ζυμάρι με τα χέρια, πιέζοντας σιγά-σιγά από τη μέση προς τα τοιχώματα.
7. Σκεπάζουμε το ταψί με την πετσέτα για να φουσκώσει κι άλλο το ζυμάρι.
8. Κόβουμε τις τομάτες και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, αφαιρώντας από τις τομάτες τη φλούδα, τα σπόρια και τα πολλά υγρά.
9. Τοποθετούμε μια στρώση από κρεμμύδια και από πάνω μια στρώση με τομάτες, σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
10. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ρίγανη.
11. Ψήνουμε στους 200°C στο αέρα για περίπου 45-60’, έως ότου ροδίσει η Λαδένια και ψηθεί από κάτω.
12. Σερβίρουμε μόλις κρυώσει ή την απολαμβάνουμε εξίσου την επόμενη μέρα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Καλοκαίρι
Πίτσα/Πίτα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7084958
Super Tιμή 1,49 €
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7064221
7063667
7065674
Για δες 4 ακόμη προϊόντα