facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΛαβράκια στο φούρνο µε φινόκιο
Ab logo
  • Λαβράκια στο φούρνο µε φινόκιο
Λαβράκια στο φούρνο µε φινόκιο

Λαβράκια στο φούρνο µε φινόκιο

από AB FOODSTORIES
Εύκολη
1'- 30'
0/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

1 μερίδα
  • 1 κ. γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 φινόκιο
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 6 λαβράκια, καθαρισμένα
  • 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, σε ροδέλες
  • 1 φλ. ελιές μαύρες
  • 2 κ. σ. κάππαρη
  • 150 ml κρασί λευκό
  • 1 κ. γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 φινόκιο
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 6 λαβράκια, καθαρισμένα
  • 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, σε ροδέλες
  • 1 φλ. ελιές μαύρες
  • 2 κ. σ. κάππαρη
  • 150 ml κρασί λευκό

Ας μαγειρέψουμε

• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. • Κόβουμε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες, κρατάμε τις τούφες της κορυφής στην άκρη και τις ψιλοκόβουμε. • Σε βαθύ ταψί βάζουμε τα λαβράκια και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο την πλάτη και την κοιλιά τους. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. • Βάζουμε μερικές φέτες φινόκιο και ροδέλες λεμονιού στην κοιλιά, σκορπίζουμε τις υπόλοιπες στο ταψί, αλείφοντάς τες με λάδι. Από πάνω σκορπίζουμε τις ελιές και την κάππαρη. • Ψήνουμε για 15’. Περιχύνουμε τα ψάρια με το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10’. • Σε μια πιατέλα σερβίρουμε τα ψάρια με τη σάλτσα τους και πασπαλίζουμε με τις τούφες από το φινόκιο.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Κυρίως πιάτο