Ab logo
  • 00:00
    -00:59
  • Lemon velvet cake

Lemon velvet cake

από AB Foodstories

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Κυριακάτικο Γεύμα,Βραδιές με φίλους,Πάρτυ ενηλίκων
Γλυκό
Lemon velvet cake

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 3 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ (για το κέικ)
  • 75 g ινδοκάρυδο, τριμμένο (για το κέικ)
  • 250 g βούτυρο ανάλατο (για το κέικ)
  • 300 g λευκή ζάχαρη ΑΒ (για το κέικ)
  • 6 αβγά εξαιρετικά φρέσκα αχυρώνα ΑΒ medium (για το κέικ)
  • 2 λεμόνια, ξύσμα (για το κέικ)
  • 2 λάιμ, ξύσμα (για το κέικ)
  • 5 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό ΑΒ (για το κέικ)
  • 250 g αλεύρι από τη Δράμα για όλες τις χρήσεις «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» (για το κέικ)
  • 200 g βούτυρο μαλακωμένο, σε κύβους (για την επικάλυψη)
  • 3 λεμόνια, ξύσμα (για την επικάλυψη)
  • 15 g κορν φλάουρ (για την επικάλυψη)
  • 190 g ζάχαρη κρυσταλλική (για την επικάλυψη)
  • 6 αβγά φρέσκα ελευθέρας βοσκής ΑΒ (για την επικάλυψη)
  • 120 g χυμός λεμονιού (για την επικάλυψη)
  • 20 ml νερό (για το σιρόπι)
  • 5 κ.σ. ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 2 λάιμ, χυμός (για το σιρόπι)
  • 2 λεμόνια, χυμός (για το σιρόπι)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Baking Powder  2+1 Δώρο 3Χ20 gr
    60 γρ
    5,33 Ε/ κιλ
    €0,32
    7065689
  • Καρύδα Ινδική Τριμμένη 150g
    150 γρ
    6,53 Ε/ κιλ
    €0,98
    7103837
  • Βούτυρο Ανάλατο Σκαφάκι 225g
    225 γρ
    20 Ε/ κιλ€4,50
    14 Ε/ κιλ
    €3,15
    7133607
  • Ας μαγειρέψουμε

    • Επικάλυψη: Την ετοιμάζουμε από την προηγούμενη μέρα. Βάζουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού με τα αβγά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη και μέχρι να πήξει η κρέμα.
    • Περνάμε την κρέμα από σήτα και ενσωματώνουμε το βούτυρο σταδιακά, ανακατεύοντας με σύρμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
    • Κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στον αέρα. Παίρνουμε 2 όμοια ταψάκια διαμέτρου 21 εκ. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε τη βάση τους με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε τα πλαϊνά. • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και 1 πρέζα αλάτι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε.
    • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα. Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αβγά, σπρώχνοντας προς τα κάτω με πλαστική σπάτουλα τα υπολείμματα στα τοιχώματα του μπολ.
    • Ρίχνουμε το ξύσμα των λεμονιών και το γιαούρτι και, αφού ομογενοποιηθούν στη ζύμη, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και την καρύδα.
    • Μοιράζουμε τη ζύμη στα ταψάκια και ψήνουμε τα κέικ για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν σωστά. Τσεκάρουμε βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του, η οποία πρέπει να βγαίνει καθαρή.
    • Σιρόπι λεμονιού: Εν τω μεταξύ, βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
    • Μόλις ξεφουρνίσουμε τα κέικ, αφήνουμε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρουμε. Ισιώνουμε την επιφάνειά τους κόβοντας με μαχαίρι και με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε παντού με το σιρόπι, όπως είναι στη φόρμα, και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
    • Αναποδογυρίζουμε το πρώτο κέικ σε πιατέλα και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Αλείφουμε μία λεπτή στρώση κρέμας λεμονιού και αναποδογυρίζουμε από πάνω το δεύτερο κέικ. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά του κέικ με την υπόλοιπη κρέμα λεμονιού. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Κυριακάτικο Γεύμα,Βραδιές με φίλους,Πάρτυ ενηλίκων
    Γλυκό
    Φθινόπωρο
    Γλυκό
    • 00:00
      -00:59
    • Lemon velvet cake

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Baking Powder  2+1 Δώρο 3Χ20 gr
    60 γρ
    5,33 Ε/ κιλ
    €0,32
    7065689
  • Καρύδα Ινδική Τριμμένη 150g
    150 γρ
    6,53 Ε/ κιλ
    €0,98
    7103837
  • Βούτυρο Ανάλατο Σκαφάκι 225g
    225 γρ
    20 Ε/ κιλ€4,50
    14 Ε/ κιλ
    €3,15
    7133607