Λιόπιτα από την Καλαμάτα
από #MadeWithAB
Νηστεία και νοστιμιά πάνε μαζί με μία συνταγή "Από τον Τόπο σου»! Δοκίμασε την παραδοσιακή Λιόπιτα από την Καλαμάτα στο #MadewithAB.
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 150 g7080634 ελιές μαύρες
- 8 g μαγιά στιγμής
- 120 ml ελαιόλαδο
- 400 γρ. αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός
- 15 ελιές (για το σερβίρισμα)
- 30 ml ελαιόλαδο (για το λάδωμα του ταψιού)
- 200 ml νερό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7080634
7065674
7230502
7087510
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
1. Σε ένα μπολ διαλύουμε στο χλιαρό νερό τη μαγιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα στην άκρη για 10’. 2. Ψιλοκόβουμε τις ελιές και το κρεμμύδι. 3. Σε ευρύχωρο μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τη μαγιά, τη ρίγανη, τον δυόσμο και το πιπέρι. 4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κρεμμύδι, τις ελιές, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη. 5. Απλώνουμε τη ζύμη σε καλά λαδωμένο ταψί περίπου 30εκ και την αφήνουμε 30’ σε ζεστό σημείο. 6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ΟC. Πιέζουμε τις ολόκληρες ελιές μέσα στη ζύμη, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40’.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7080634
7065674
7230502
7087510
Για δες 4 ακόμη προϊόντα