Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΛιόπιτα από την Καλαμάτα
Ab logo
  • Λιόπιτα από την Καλαμάτα

Λιόπιτα από την Καλαμάτα

από #MadeWithAB
Νηστεία και νοστιμιά πάνε μαζί με μία συνταγή "Από τον Τόπο σου»! Δοκίμασε την παραδοσιακή Λιόπιτα από την Καλαμάτα στο #MadewithAB.

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κυρίως πιάτο
Λιόπιτα από την Καλαμάτα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 150 g7080634 ελιές μαύρες
  • 8 g μαγιά στιγμής
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 400 γρ. αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός
  • 15 ελιές (για το σερβίρισμα)
  • 30 ml ελαιόλαδο (για το λάδωμα του ταψιού)
  • 200 ml νερό

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • 7080634
  • Ξηρή Μαγιά Στιγμής 3x27g
    27 γρ
    28,52 Ε/ κιλ
    €0,77
    7065674
  • Αλεύρι Όλων Των Χρήσεων 1 Kg
    1 κιλ
    0,72 Ε/ κιλ
    €0,72
    7087510
  • Ας μαγειρέψουμε

    1. Σε ένα μπολ διαλύουμε στο χλιαρό νερό τη μαγιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα στην άκρη για 10’. 2. Ψιλοκόβουμε τις ελιές και το κρεμμύδι. 3. Σε ευρύχωρο μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τη μαγιά, τη ρίγανη, τον δυόσμο και το πιπέρι. 4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κρεμμύδι, τις ελιές, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη. 5. Απλώνουμε τη ζύμη σε καλά λαδωμένο ταψί περίπου 30εκ και την αφήνουμε 30’ σε ζεστό σημείο. 6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ΟC. Πιέζουμε τις ολόκληρες ελιές μέσα στη ζύμη, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40’.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κυρίως πιάτο
    • Λιόπιτα από την Καλαμάτα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • 7080634
  • Ξηρή Μαγιά Στιγμής 3x27g
    27 γρ
    28,52 Ε/ κιλ
    €0,77
    7065674
  • Αλεύρι Όλων Των Χρήσεων 1 Kg
    1 κιλ
    0,72 Ε/ κιλ
    €0,72
    7087510