Λουκάνικα με φακές και πορτοκάλι
από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 400 γρ. λουκάνικα με πράσο πικάντικα Τρικάλων ή Μάνης με πορτοκάλι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά της σούπας φλούδες πορτοκαλιού
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες σε φετάκια
- 1 ολόκληρο κρεμμύδι
- 2 γαρύφαλλα
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού φακές μέτριες
- Αλάτι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064791
7126679
7126679
Super Tιμή 1,49 €
~1,5 κιλ
1,63€/kg€2,45
1,49 €/kg
~€2,24
Προσθήκη
7064221
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Βράζετε σε κατσαρόλα 1 λίτρο νερό με τα γαρίφαλα και το ένα ολόκληρο κρεμμύδι για 25-30 λεπτά περίπου. Κατόπιν τα φιλτράρετε και κρατάτε μόνο το ζουμί (2 φλιτζάνια). Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Τηγανίζετε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ. Τα τραβάτε και τα βάζετε στην άκρη να στραγγίσουν επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βράζετε τις φακές σε άφθονο νερό για 30 λεπτά περίπου, τις στραγγίζετε και τις αδειάζετε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το δεύτερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, τη δάφνη, το κύμινο, τον χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού και τα λουκάνικα. Ρίχνετε τον ζωμό που έχετε κρατήσει και αλατοπίπερο. Βάζετε στον φούρνο στους 1800C βαθμούς και ψήνετε για 20-30 λεπτά μέχρι ότου τα υγρά να εξατμισθούν.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064791
7126679
7126679
Super Tιμή 1,49 €
~1,5 κιλ
1,63€/kg€2,45
1,49 €/kg
~€2,24
Προσθήκη
7064221
Για δες 4 ακόμη προϊόντα