Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜακαρονάδα με πέστο αμυγδάλου
Ab logo
  • Μακαρονάδα με πέστο αμυγδάλου

Μακαρονάδα με πέστο αμυγδάλου

από Σιμόνη Καφίρη

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

1 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Μακαρονάδα με πέστο αμυγδάλου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 2/3 του φλιτζανιού τριμμένο πικάντικο τυρί (πεκορίνο ή παρμεζάνα)
  • αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα (για γαρνίρισμα)
  • 2/3 έξτρα παρθένο ελαιόλαδο του φλιτζανιού
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο (χωρίς το πράσινο φύτρο)
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι φυλλαράκια πλατύφυλλου βασιλικού
  • 3 φλιτζάνια φυλλαράκια μαϊντανού
  • 1/2 φλιτζάνι ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα<
  • 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
  • μερικά φυλλαράκια βασιλικού ή μαϊντανού ( για γαρνίρισμα)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Μακαρόνια Σπαγγέτι Νο 6 500 gr
    500 γρ
    1,52 Ε/ κιλ
    €0,76
    7083815
  • PARMIGIANO REGGIANO ΤΡΙΜΜΑ 100 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7077351
  • Αμύγδαλο Φιλέ 150g
    150 γρ
    14,53 Ε/ κιλ
    €2,18
    7103838
  • Ας μαγειρέψουμε

    Βράζετε τα σπαγγέτι, ή άλλο ζυμαρικό (φαρφάλες, πεννάκι, σέλινο ή ταλιατέλες) σε μπόλικο αλατισμένο νερό με 1 κουταλιά λάδι. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το πέστο. Βάζετε στο μπλέντερ το μαϊντανό, το βασιλικό, τα αμύγδαλα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και αλατοπιπερώνετε. Τα πολτοποιείτε και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνετε λίγο-λίγο το λάδι μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε. Αν το πέστο είναι πολύ σφιχτό, προσθέτετε 2-3 κουταλιές από το νερό που βράζετε τα μακαρόνια. Όταν γίνουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνετε (δεν τα περιχύνετε με κρύο νερό) και τα ανακατεύετε με τη σάλτσα πέστο. Σερβίρετε αμέσως, γαρνιρισμένα με φυλλαράκια βασιλικού ή μαϊντανού, πασπαλισμένα με μερικά ακόμη αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα και επιπλέον τριμμένο τυρί μέσα σε μπολ.Παραλλαγή: Σοτάρετε ελαφρά 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες και 2 ψιλοκομμένα φινόκιο μέσα σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά. Ρίχνετε το πέστο στο τηγάνι, ανακατεύετε και περιχύνετε τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Μακαρονάδα με πέστο αμυγδάλου

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Μακαρόνια Σπαγγέτι Νο 6 500 gr
    500 γρ
    1,52 Ε/ κιλ
    €0,76
    7083815
  • PARMIGIANO REGGIANO ΤΡΙΜΜΑ 100 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7077351
  • Αμύγδαλο Φιλέ 150g
    150 γρ
    14,53 Ε/ κιλ
    €2,18
    7103838