Ας μαγειρέψουμε
• Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα υλικά για το λαδολέμονο και τα πολτοποιούμε καλά, ώστε να φτιάξουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
• Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και τα ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το λαδολέμονο και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε μεγάλη και βαθιά πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.
• Αν ετοιμάσουμε από νωρίς τη σαλάτα δεν ρίχνουμε το λαδολέμονο, παρά την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.