Μαυρομάτικα στιφάδο
από Βίκυ Σμυρλή
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Νηστίσιμα
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- πιπέρι
- 1 φλιτζάνι νερό και λίγο ακόμη αν χρειαστεί
- 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
- 1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
- 1,5 κιλά κρεμμυδάκια στιφάδου
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 120 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7225882
7071036
250 γρ
6,6 Ε/ κιλ€1,65
5,28 Ε/ κιλ
€1,32
Προσθήκη
7063706
7064224
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Βράζετε τα μαυρομάτικα φασόλια τόσο που να κρατάνε και τα στραγγίζετε. Βουτάτε τα κρεμμυδάκια σε καυτό νερό και τα αφήνετε για λίγα λεπτά. Όταν κρυώσουν κόβετε τη ρίζα με ένα ψαλίδι και βγάζετε τα κρεμμυδάκια ολόκληρα από τα φλούδια τους. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε τη δάφνη και το τριμμένο κρεμμύδι και τα σοτάρετε ελαφρά μέχρι να γίνει το κρεμμύδι διάφανο. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε για λίγο.Προσθέτετε τα μαυρομάτικα, τον τοματοπελτέ, τα τοματάκια και το νερό. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό για να μην σωθεί η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Νηστίσιμα
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7225882
7071036
250 γρ
6,6 Ε/ κιλ€1,65
5,28 Ε/ κιλ
€1,32
Προσθήκη
7063706
7064224
Για δες 4 ακόμη προϊόντα