Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜελιτζάνες λαδερές με γέμιση χωριάτικης σαλάτας
Ab logo
  • Μελιτζάνες λαδερές με γέμιση χωριάτικης σαλάτας

Μελιτζάνες λαδερές με γέμιση χωριάτικης σαλάτας

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές,Καλοκαιρινό Γεύμα
Κυρίως πιάτο
Μελιτζάνες λαδερές με γέμιση χωριάτικης σαλάτας

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 200 ml νερό
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ. φέτα
  • 1 κ. σ. κάππαρη
  • 3 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια + 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
  • 5 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες και τριμμένα με τις παλάμες μας για να μαραθούν
  • 8 μελιτζάνες τσακώνικες, κομμένες σε μπουκιές

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Νερό Φυσικό Επιτραπέζιο 500ml
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7092021
  • Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 45 gr
    45 γρ
    34 Ε/ κιλ
    €1,53
    7064467
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    1,15 Ε/ κιλ
    €0,46
    7136110
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 λιτ
    4,29 Ε/ λιτ
    €4,29
    7143658
  • Ας μαγειρέψουμε

    Χαράζουμε τις μελιτζάνες και τις ανοίγουμε στη μέση σαν βαρκούλες, χωρίς όμως να πειράξουμε τις άκρες. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να ξεπικρίσουν.
    Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια, τα κυβάκια ντομάτας, τον μαϊντανό, την κάππαρη, τις πιπεριές, αλάτι (προσοχή γιατί έχουμε αλατίσει και τις μελιτζάνες), πιπέρι, τη φέτα, τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
    Στύβουμε τις μελιτζάνες με την παλάμη και με κουτάλι μοιράζουμε τη γέμιση στη θήκη που έχουμε χαράξει κατά μήκος της σάρκας τους.
    Σε μια πλακέ κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τις τριμμένες ντομάτες και προσθέτουμε με προσοχή τις μελιτζάνες, τη μία πλάι στην άλλη. Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να μελώσει η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμες, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν από το σερβίρισμα.  

    Tip
    Για πιο γευστικό –αλλά και πιο βαρύ βέβαια– αποτέλεσμα, μπορούμε να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες πριν τις γεμίσουμε.

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Νέα Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές,Καλοκαιρινό Γεύμα
    Μεσημεριανό
    Φθινόπωρο,Καλοκαίρι
    Κυρίως πιάτο
    • Μελιτζάνες λαδερές με γέμιση χωριάτικης σαλάτας

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Νερό Φυσικό Επιτραπέζιο 500ml
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7092021
  • Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 45 gr
    45 γρ
    34 Ε/ κιλ
    €1,53
    7064467
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    1,15 Ε/ κιλ
    €0,46
    7136110
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 λιτ
    4,29 Ε/ λιτ
    €4,29
    7143658