Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί
από Νίκος Μαούνης
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
1 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 2 μερίδες
- 350 γρ. κιλότο βόειο
- 2/3 του φλιτζανιού νερό
- 1 κουταλιά της σούπας συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 6 μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 3 φέτες μπέικον
- 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο (Αγιωργίτικο)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064447
7069573
7064239
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7231636
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα αφήνετε ολόκληρα. Κόβετε το κρέας σε κύβους και το σοτάρετε σε δόσεις, σε μια κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και το ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει.Στη συνέχεια, σοτάρετε στην ίδια κατσαρόλα το μπέικον, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε μέσα και το σοταρισμένο κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτετε και έξτρα βούτυρο.Ρίχνετε το αλεύρι και μόλις ανακατευτεί καλά, προσθέτετε σταδιακά τον πουρέ τομάτας, το νερό και το κρασί. Ανακατεύετε καλά και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 και 30 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.Σερβίρετε με ταλιατέλες ή με ρύζι ατμού.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064447
7069573
7064239
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7231636
Για δες 4 ακόμη προϊόντα