- Σε μια βαθιά στενή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο να κάψουν. Ρίχνουμε μέσα το κρέας και το αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να γυαλίσει.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ, τη ντομάτα κονκασέ, το καρότο και το σέλερι. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τη δάφνη, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
- Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη λίγο από το νερό τους.
- Μόλις το κρέας μαγειρευτεί το βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα μακαρόνια μαζί με ένα ποτηράκι από το νερό όπου έβρασαν. Ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κρέας, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο πεκορίνο.
Το κρέας αυτό ταιριάζει επίσης ωραία με τηγανιτές πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ Νο 1
Πίτα με μοσχαράκι και μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ψιλοκόβουμε 300 γρ. μοσχαράκι που μας έχει περισσέψει.
- Προσθέτουμε 200 γρ. φέτα τριμμένη, 2 αυγά χτυπημένα, 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο, 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο, 200 γρ. γιαούρτι και 150 ml κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε 500 γρ. μακαρόνια και
τα ανακατεύουμε με το μείγμα.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 6 φύλλα κρούστας, αλείφωντάς τα ένα-ένα με ελαιόλαδο και βούτυρο.
- Ρίχνουμε τη γέμιση και στρώνουμε άλλα 6 φύλλα από πάνω, λαδώνοντας και πάλι όπως τα προηγούμενα.
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια χωρίς να φτάσει το μαχαίρι μέχρι κάτω και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ΊC για 40 λεπτά.
Για λιγότερο αλμυρή γεύση μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κεφαλοτύρι με κίτρινα τυριά.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ Νο 2
Αυγά με μοσχαράκι και μανιτάρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει καλά. Ρίχνουμε 10 μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα και αφήνουμε να τσιγαριστούν για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά ώστε να θωρακιστούν και να μην βγάλουν τα υγρά τους.
- Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο και 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη. Αφήνουμε για
1 λεπτό ώστε να γυαλίσει το σκόρδο.
- Ρίχνουμε μέσα 200 γρ. μοσχαράκι
κοκκινιστό, κομμένο σε μπουκίτσες. Προσ-θέτουμε 1 ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα και ανακατεύουμε.
- Σπάμε 4 αυγά, τα ρίχνουμε ανάμεσα και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν για 6 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό (περίπου 2 κ.σ.) και ζεστό ψωμί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια βαθιά στενή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο να κάψουν. Ρίχνουμε μέσα το κρέας και το αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να γυαλίσει.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ, τη ντομάτα κονκασέ, το καρότο και το σέλερι. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τη δάφνη, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
- Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη λίγο από το νερό τους.
- Μόλις το κρέας μαγειρευτεί το βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα μακαρόνια μαζί με ένα ποτηράκι από το νερό όπου έβρασαν. Ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κρέας, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο πεκορίνο.
Το κρέας αυτό ταιριάζει επίσης ωραία με τηγανιτές πατάτες κομμένες κυδωνάτες.