Μοσχάρι σοφρίτο Κερκυραϊκό με σκόρδο και μαϊντανό
από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δυσκολία
ΔύσκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1 κιλό μοσχάρι κιλότο σε φέτες λίγο χτυπημένο, κομμένο σε μπουκιές (7-9εκ πάχος)
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 8 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι λευκό
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064307
7064248
7133790
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7231636
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα μικρό πιάτο αναμιγνύουμε το αλάτι με το πιπέρι και σε ένα δεύτερο τοποθετούμε το αλεύρι. Περνάμε τις μπουκιές του κρέατος και από τις δύο πλευρές, πρώτα από το αλατοπίπερο και ύστερα από το αλεύρι. Τινάζουμε ελαφρά τα κομμάτια του κρέατος να φύγει το πολύ αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Παίρνουμε μια κατσαρόλα με βαρύ και φαρδύ πάτο και στρώνουμε τα μισά κομμάτια κρέατος. Πασπαλίζουμε με άφθονο μαϊντανό και το μισό σκόρδο. Τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια κρέατος και τον υπόλοιπο μαϊντανό και σκόρδο. Ρίχνουμε το ξίδι και ένα φλιτζάνι καλά γεμάτο χλιαρό νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 50-60 λεπτά. Το κρέας πρέπει να είναι πολύ μαλακό και η σάλτσα πηχτή.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064307
7064248
7133790
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7231636
Για δες 4 ακόμη προϊόντα