Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜους μάνγκο με φράουλες και soft cake με τσάι και φιστίκι Αιγίνης
Ab logo
  • Μους μάνγκο με φράουλες και soft cake με τσάι και φιστίκι Αιγίνης

Μους μάνγκο με φράουλες και soft cake με τσάι και φιστίκι Αιγίνης

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Πάσχα
Γλυκό
Μους μάνγκο με φράουλες και soft cake με τσάι και φιστίκι Αιγίνης

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 2 φακελάκια πράσινο τσάι
  • 150 g. ζάχαρη
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 80 g. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο σε πούδρα
  • 5 g. μπέικιν πάουντερ
  • 50 g. αλεύρι μαλακό
  • 3 ασπράδια αβγού
  • λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • 130 g. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
  • 10 g. φύλλα ζελατίνης
  • 350 g. κρέμα γάλακτος 35% κρύα
  • 350 g. κρύος πουρές από ώριμα πολτοποιημένα μάνγκο
  • 150 g. φράουλες, κομμένες σε κύβους
  • τριμμένο soft cake (απ’ όσο περίσσεψε)
  • φράουλες, κομμένες σε κύβους
  • 70 g. ζάχαρη κρυσταλλική
  • φράουλες, κομμένες σε πολύ λεπτές στρογγυλές φέτες
  • κύβοι μάνγκο
  • φύλλα δυόσμου ή μέντας

Ας μαγειρέψουμε

• Για να φτιάξουμε το κέικ αδειάζουμε τα φακελάκια από το τσάι στο μούλτι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και το αλάτι. Χτυπάμε το μείγμα να γίνει λεπτή πούδρα και το κρατάμε στην άκρη. • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια, το μείγμα της ζάχαρης και το φιστίκι, και ομογενοποιούμε με σύρμα χειρός. • Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ομογενοποιούμε εκ νέου. Τέλος ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί και, αν θέλουμε, βάζουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. • Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι και βάζουμε μέσα το μείγμα, ώστε να φτάσει σε ύψος περίπου 3 εκ. • Ψήνουμε στους 170º C, για περίπου 20’, μέχρι να ροδίσει και δοκιμάζουμε με μαχαίρι, να δούμε αν είναι έτοιμο. Αν το μαχαίρι βγει με υπολείμματα γλυκού, συνεχίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε μεγάλους κύβους μεγέθους ενός κερασιού. • Για να φτιάξουμε τη μους βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μαλακώσουν για 10’. • Εν τω μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με σύρμα σε απαλή σαντιγί, να στέκεται, αλλά να μην είναι σφιχτή, να έχει υφή γιαουρτιού. • Αποθηκεύουμε στο ψυγείο. • Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι 100g από τον πουρέ μάνγκο μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Μόλις το μείγμα κάψει, το αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά και διαλύουμε μέσα τα στραγγισμένα φύλλα ζελατίνης. • Αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον υπόλοιπο πουρέ μάνγκο κρύο. Ενσωματώνουμε και ρίχνουμε τη σαντιγί σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας με μαρίζ. Προσθέτουμε τέλος της φράουλες και ομογενοποιούμε εκ νέου. • Συνθέτουμε το γλυκό ως εξής: Σε ένα κολωνάτο ποτήρι λευκού κρασιού, βάζουμε στον πάτο λίγους κύβους από το κέικ. Το ύψος πρέπει να ’ναι περίπου στο 1/3 του ποτηριού το πολύ. • Κολλάμε περίπου 4-5 φέτες φρέσκιας φράουλας πάνω στο γυαλί από τη μέσα μεριά, περιμετρικά στη μέση του ποτηριού. • Συμπληρώνουμε με τη μους μάνγκο αφήνοντας μόλις 1-2 εκ. κενό από την κορυφή. Ισιώνουμε την επιφάνεια χτυπώντας με το χέρι το ποτήρι από κάτω. • Καλύπτουμε ίσα ίσα την επιφάνεια με μια κουταλιά τριμμένου κέικ. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία σε όλα τα ποτήρια. • Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον. Γαρνίρουμε το κάθε ποτήρι με τους κύβους φράουλας και μάνγκο καθώς και τα φύλλα μέντας
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Γλυκό
Άνοιξη
Γλυκό
  • Μους μάνγκο με φράουλες και soft cake με τσάι και φιστίκι Αιγίνης